FACEBOOK

Bravúros három pont Patraszból

Bravúros három pont Patraszból
hozzászólás, 2014.02.12.

Izgalmas meccsen, parádés gólokkal elhoztuk a három pontot Görögországból a kedd esti Világliga-selejtezőn. Helyszíni riportunk folyamatosan bővül új elemekkel.

K Ö S Z Ö N E T

A vlv e hasábokon szponzort keresett a magyar válogatott görögországi Világliga-selejtezőjének helyszíni tudósításához.

Magánszemélyek, egyszerű olvasók és a vízilabdaban élő sportemberek is jelentkeztek, felajánlották segítségüket, továbbá két cég is reklámszerződés megkötésével járult hozzá a tudósítás költségeinek előteremtéséhez.

A segítségnek köszönhetően örömmel jelenthetjük, hogy a vlv munkatársa a csapattal utazott és vélhetően Magyarországról egyedüliként tudósítja a helyszínről a görög-magyar meccset - a vlv-n már megszokott módon.

Mindenkinek köszönjük!




Az év nemzetközi eseményeinek helyszíni tudósításához továbbra is várjuk, kérjük támogatók jelentkezését!

Világliga, európai csoportselejtező, 4. forduló

Görögország-Magyarország 11:12 (4:2, 2:4, 2:3, 3:3)
Patrasz, v.: Adzics (montenegrói), Hantschel (német)
Görögország: Galanidisz, Milonakisz, Funtulisz 5, Vlahopulosz 2, K. Afrudakisz 1, Delakasz 1, Nurikisz 1. Cs.: Guvisz, Pontikeasz, Kolomvosz 1, Gunasz, Kapocisz. Szövetségi kapitány: Atanasziosz Kehagiasz
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras, Szivós 4, Varga Dániel 1, Varga Dénes 4, Hárai 3. Cs.: Angyal D., Vámos, Hosnyánszky, Kovács G., Tóth M. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 7/11, ill. 6/11
Gól: ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Pontekiasz, Delakasz, ill. Angyal, Gór-Nagy


A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A csoportunk állása:

1. Magyarország 8, 2. Görögország 2, 3. Horvátország 2 pont.

A következő forduló (Görögország-Horvátország) március 11-én lesz, Magyarország ekkor szabadnapos. Legközelebb április 15-én játszunk, a horvátokkal, Pécsen.



vlv-fotók


VLV-VIDEÓK (DIGIsport és vlv):

0:1 - Varga Dániel gólja

1:1 - Funtulisz első gólja

2:1 - Funtulisz második gólja

3:1 - Funtulisz harmadik gólja, ötméteres

4:1 - Kolomvosz első gólja

4:2 - Hárai első gólja

5:2 - Funtulisz negyedik gólja

5:3 - Szivós első gólja

5:4 - Varga Dénes első gólja

Nagy Viktor véd

5:5 - Szivós második gólja

6:5 - Delakasz gólja

6:6 - Varga Dénes második gólja

6:7 - Varga Dénes harmadik gólja

Madaras érvénytelenített gólja

7:7 - Kolomvosz második gólja

7:8 - Hárai csavargólja

8:8 - Vlahopulosz első gólja

8:9 - Szivós harmadik gólja

9:9 - Afrudakisz gólja

9:10 - Varga Dénes negyedik gólja, ötméteres

10:10 - Funtulisz ötödik gólja

11:10 - Vlahopulosz második gólja

11:11 - Hárai harmadik gólja

11:12 - Szivós negyedik gólja



Benedek Tibor nyilatkozata


- Gratulálok, Tibor! Nem sok idő telt el a meccs lefújása óta, körülbelül annyi, amennyi idő alatt megfordítottátok a meccset itt közben. Tudsz értékelni?

- Igen, most már kezdek megnyugodni. Aki nem látta a horvát meccset, nagyjából ez a hangulat volt a végére, úgyhogy ez egy kicsit megmutatta, hogy akkor miről maradtak le a nézők.

Nagyon izgalmas volt. Rossz kezdés, lassúak voltunk, lassú volt a följutás, a mozgásaink, letettük a labdát a vízre a zóna ellen és a második negyedtől beindult a gépezet. Itt azért még nagyon sok hibával játszottunk, sajnos az M-zónában megint kaptunk egy gólt, mint a szerbek ellen. De hát az M-zóna az egy féléves gyakorlás, ahhoz a tíz nap kevés. Ennek ellenére a küzdés, a csapatszellem az ötös, ötösre vizsgáztunk. Sokszor még a kispad is túl lelkes volt, de ezeken a meccseken erősödünk. Amiatt, hogy most két hónapig nem látjuk egymást, nem játszunk ilyen mérkőzést, nagyon fontos volt, hogy így váljunk el, ezzel a tűzzel és hangulattal. Hiszen akármennyi idő fog eltelni, erre emlékezni fogunk, amit ez a mai meccs jelentett ennek a csapatnak.

Nagyon köszönöm az egész tíz napot a játékosoknak. Nekik is meg fogom köszönni, nemcsak itt a nyilvánosság előtt, mert óriási munkát végeztek el. Biztos vagyok benne, hogy a májusban kezdődő felkészülést ezekkel a meccsekkel a hátunk mögött, magasabb szinten fogjuk tudni elkezdeni. Akár, ha a pécsi meccs sikerülni fog, akár, ha nem, mert akármennyire is nyolcpontosok vagyunk és az ellenfelek kettő-kettő pontosok, még mindig kieshetünk, ha Horvátországtól Pécsen kikapunk.

- Tibi, köszönöm szépen. Jó utat hazafelé.

(Lejegyezte: Enikő)



Madaras Norbert nyilatkozata


- Gratulálok Norbi! Megint szereztetek egy izgalmas, boldog estét. Gondolom, hogy rajtam kívül még nagyon sok itthoninak. Értékeld légy szíves! Nagyon furcsa meccs volt, két ellentétes csapatot láttunk.

- Az elején nagyon nehezen indult. Szokásos álmosság, tompaság. Azért mondom, hogy szokásos, mert ugyanez volt a hétvégén is. De ebből fel tudtunk állni, félidőben már döntetlen volt, utána egy gól itt, egy gól ott és ebből végül jól jöttünk ki.

- A meccs második felében azért lehetett érezni, nem eredményben, hanem játékban, hogy mindig elő tudtok húzni valamit. Erre lehet készülni?

- Változtattunk is valamennyit, de nem készültünk, valahogy ott jobban magunkhoz tértünk. Azt tudni kell, hogy nehéz ellenük játszani, mert egy nagyon jól összeszedett csapat. Jól csinálják azokat a dolgokat, amiket megbeszélnek. Látszik, hogy nagyon sokat foglalkoznak a taktikával és nagyon be is tartják. De elöl, amint megvolt ezekre az ellenszer, elkezdtünk gólokat lőni. Hátul, ahogy hétvégén is elég sok gólt kaptunk, most is, de ez mondjuk köszönhető az első néhány percnek.

- Milyen érzés volt a vége? Megint egy utolsó perces góllal nyerni. Mennyire voltál boldog?

- Boldog voltam, bár igaz, a gól után még volt egy támadásuk. Tehát még simán benne volt, hogy kapnak egy emberelőnyt, amit igaz még be is kellett volna lőni, de nem kaptak. Nyilván boldog vagyok. Minden ilyen nehéz győzelem közelebb visz ahhoz, hogy még jobbak legyünk és még inkább csapat legyünk. Úgy látszik, hogy ebben jók vagyunk.

- Most egy nehéz haza út vár ránk. Utána mi történik veled, mikor mész vissza?

- Csütörtökön reggel már indulok vissza Reccóba. Gondolom majd két hónap múlva jövök legközelebb.

- Szerintem van esély rá, hogy meghív Tibi. :-) Köszönöm szépen és gratulálok.

(Lejegyezte: Tina)



Tóth Márton nyilatkozata


- Szervusz Marci, gratulálok! Egy gyors értékelést kérek tőled is.

- Köszönjük szépen. Győztünk és végül is ez volt a lényeg. Így feltettük az „I”- re a pontot a heti teljesítményünkre. Nagyon örülök neki. Szerintem ez egy nagyon nagy dolog, hogy itt Görögországban, ilyen kiélezett, egygólos mérkőzésen sikerült a végén megfordítanunk a mérkőzést és megnyerni. Ezekből tudunk építkezni.

- Mi volt ma, amivel szerinted meg tudtátok nyerni?

- Sokkal jobban lőttük be a helyzeteket, mint mondjuk a szerbek ellen. Tehát a helyzetkihasználás szerintem nagyon jó volt és volt három kimagasló egyéni teljesítmény, Szivós Marci, Dumi és Hárai Balázs. Szerintem ez döntött, a három egyéni klasszisteljesítmény és a többiek meg alájuk játszottak. Azt gondolom, hogy ez volt a kulcs.

- Köszönöm szépen, gratulálok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



Angyal Dániel nyilatkozata


- Szervusz Dani! Gratulálok a győzelemhez! Kérlek, értékeld ezt a meccset, hogy láttad!

- Nagyon örülök a győzelemnek, egy kicsit nehezen indult az eleje, de utána tudtunk újat húzni és nagyon jól játszottunk a végéig.

- Mivel nyertünk ma?

- Konkrétan Szivós Marci góljával.

- Azért odáig el kellett jutni.

- Olyan gólokat lőttünk, klasszis megoldásokkal, akár Szivós Marci, akár Dumi góljai, amelyek extrák. Úgy gondolom, hogy ezekkel tudtunk nyerni.

- Köszönöm szépen és gratulálok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)



Vámos Márton nyilatkozata


- Szia Marci, elfáradtál?

- Látszik rajtam? Azért kérdezed?

- Igen, látszik.

Nagyon elfáradtam, ez a tíz nap nagyon hosszú volt, főleg az eleje, három napot gyakorlatilag pihenés nélkül lehúztam. Lehet, hogy ez most kijött, mert nem éreztem magam százszázalékosnak a mérkőzés alatt. Próbáltam ezen túltenni magam, de nem tudok a savval, ami felgyülemlett a testemben, mit kezdeni. Most megpróbálom kipihenni magam, és Szolnokra visszatérve minél jobb teljesítményt nyújtani.

- A mai meccsről, légy szíves, fogalmazz meg néhány gondolatot!

- Nagyon gyengén kezdünk, az első negyedben már elhúztak 4-1-re, utána Tibi tartott egy jó kis megbeszélést, összekaptuk magunkat, átlendültünk a holtponton, elkezdtünk jól játszani, belövöldöztük a fórokat, hátrányban pedig úgy gondolom, sokat kivédekeztünk, megnyertük a meccset végül, ez a lényeg!

- Megvan a recept a következőkre: Tibi mond egy dörgedelmet az első szünetben…

- Ugyanez volt a VB-n is…

- Nem lehetne bemelegedve kezdeni legközelebb? :-)

- De, Tibi is mondta, hogy nem lehet így elkezdeni egy meccset, hogy az első negyed végén ébredünk fel. Valamit a bemelegítéssel kell kezdeni, birkózni kell, vagy nem tudom, mindenkinek megvan a saját kis elgondolása, azt véghez kell vinni.

- Jó, azért amíg mindig nyertek egy góllal, addig nincs baj… :-)

- Én is ezt mondom, ha így lenne mindig, összetenném a két kezemet… :-)

- Marci, köszönöm a nyilatkozatot, jó utat kívánok és sikeres szereplést Szolnokon!


- Köszi, neked is jó utat, és jó vágást! :-)

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)




Varga Dénes nyilatkozata

- Szervusz Dumi, gratulálok. Nagyon nagy győzelem volt. Szép, izgalmas játék. Mire fogsz ebből visszaemlékezni?

- Arra, amit már mondtam a bemutatás közben, a mellettem állóknak, hogy szépen szól a himnusz, jó a közönség, kulturált, mert minket is tapsoltak, meg úgy az egész jó volt. Jó vízilabda esemény volt - de most már nyerjünk! Végül nyertünk, úgyhogy mindenképp jó emlék. Ráadásul nem is akármilyen meccsen, mert többször volt fordulat, mármint ami a vezetést és az eredményt illeti. Jó meccs volt.

- Én úgy éreztem, hogy a két csapat között, most az egyéni kvalitások döntöttek. Olyan megoldásokat csináltatok, amiket nem nagyon sokan tudnak. Jól gondolom?

- Lehet, mert azt látod, hogy ketten a Marcival négy-négy gólt lőttünk de nem szeretném ezt kidomborítani, mert ehhez mindig kell a körítés vagy az összes többi játékos, aki ezt létrehozza. Csak, hogy egyet mondjak…volt egy gólom, ami betörésből született. Ha ahhoz nem kapom meg a passzt, szokásosan érkezett Danitól, akkor nem tudok gólt lőni. Nem szeretem ezt így kiemelni de azért örülök, hogy eredményes voltam.

- Ezután a meccs után, most mennyiben változik a helyzet? Tudjuk a pontszámokat, tudjuk azt, hogy még kieshetünk, ez erősíti bennetek az önbizalmat?

- Mit kéne válaszoljak?

- Hát, hogy nem…rombolja.

- Nem tudom Geyza.Meg kell nyernünk az utolsó meccset, illetve akkor nyilván nem, ha itt kikapnak a horvátok de kevés esélyt látok arra. A görögöknek már nincs igazán miért küzdeniük, a horvátok meg valószínűleg annyira felidegesítették magukat az előző vereség miatt...

- Dumi, jó pihenést kívánok ma éjszakára.

- Köszönöm szépen, rám fér.

(Lejegyezte: Enikő)

Szivós Márton nyilatkozata

- Marci, ez a befejezés valami olyan álomszerű volt, de az egész így ért nagyon sokat, hogy rosszul kezdtetek és a vége parádés lett. Ez egy kicsit megnyugtatóbb is lehetne...

- Ez most így alakult, egy célunk volt, hogy valahogyan győzzünk. Nagyon örülök neki, hogy sikerült. Jó, mert ez egy nagyon kiélezett meccs volt, ilyen szituációkban is tudtunk egy csomó mindent gyakorolni. Szóval jó volt ez így.

- Hogy alakult a meccs? Miért voltunk annyira visszafogottak az elején?

- Nem mondanám, hogy visszafogottak voltunk. A legelején elöl egy kicsit akadozott a gépezet, nekik bejött egy-két lövés, de aztán szépen magunkra találtunk mind védekezésben, mind támadásban.

- Tőled is megkérdezem, hogy egy ilyen győzelem, ami tulajdonképpen nem jelent semmit a csoportban csak azt, hogy továbbra is vezetünk, ad-e valami olyan tapasztalatot, tanulságot, önbizalmat, amit később lehet használni, hasznosítani?

- Persze, minden ilyen mérkőzésből lehet tanulni és kell is tanulnunk, a pozitív és negatív dolgokból is. Azt gondolom, hogy ez a mérkőzés ad egy plusz önbizalmat, mert azért Görögországban nyerni nem egyszerű feladat. A görög csapat, egy nagyon szervezett és jó társaság.

Azok az eredmények, amiket elértünk ellenük mind a VB-n, mind utána, azok szerintem nem voltak reális eredmények. Ott mi nagyon jól játszottunk, ők meg nem. Nyilván mi kényszerítettük rájuk az akaratunkat. Szerintem egy-két-három gólos mérkőzések ezek, amit ezentúl a görög csapattal fogunk játszani és mások is.

- Végül két mondatban megtennéd, hogy elmeséled a győztes gólt? Hogy történt az?

- Az igazat! – (Varga Dani a héttérből)

- Az igazat?

- Tibi időt kért, mondott egy figurát, hogy csináljunk betörést, mozgást. Ez meg is történt. Utána azt hiszem, Hosi adott egy labdát de ezt úgyis látták a nézők. Én meg úgy voltam vele, hogy megpróbálom egyből ellőni, mert nem hiszem, hogy ott még kaptunk volna egy faultot, hogy szabaddobást lehessen lőni. Most mondanám, hogy oda akartam ahová…de ez nem igaz.

- Erre mondta Dani, hogy az igazat?

- Persze, gondolom. Gyorsan akartam ellőni, szerintem egy kicsit le is csúszott a kezemről, nem túlságosan de egy picit. Épp annyira, hogy megzavarja a kapust és ne tudja kivédeni.

- Ez így még szebb történet. 

- De azt mondom, hogy megdolgoztunk ezért az apró kis szerencséért a végén.

- Az biztos. Köszönöm szépen Marci. Jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Enikő)


Varga Dániel nyilatkozata


- Szervusz, Dani, ezen a késői órán arra kérlek, hogy összegezd, milyen volt ez a meccs!

- Köszönjük a gratulációt, tényleg késő van! Amit kiemelnék az, hogy a késői időpontban egy büdös gondolat nem jut eszembe, és meg kell mondjam, hogy a „krónikás” a legkisebb ellenállás felé ment, ugyanis azt kérte, mondjam el, milyen volt a meccs. Ez egy kérdés? Ezzel mit lehet kezdeni? J

- Elismerem, hogy ez a legkönnyebb ellenállás iránya volt, de gondoltam, megoldjuk valahogy ezt a problémát… :-)

- Mégegy esélyt kapsz! :-)

- Dani! A következő a kérdés: mi hozta a fordulatot a meccsen, hogy álltatok fel háromgólos hátrányból, volt-e jel, vagy magától jött minden?


- A fordulatot az hozta, hogy a kezdeti gyengébb játék nem billentett ki minket a hitünkből és a megbeszélt dolgokból, ragaszkodtunk a taktikához, még ha nem is jöttek be az elején a figurák,és a védekezésben sem zártunk elég jól. Alapvetően – én ezt többször hangsúlyoztam, legutóbb a németek elleni meccsen – nagyon hiszek abban, hogy hiába 3:0, 3:1, akár 4:1 az eredmény, vagy vezet az ellenfél a harmadik negyedben is, olyan hosszú egy mérkőzés, annyira felgyorsult a játék, annyi minden történhet, hogy a vízilabdában manapság három-négygólos előny nem végleges, hacsak nem pár perc van vissza. A csapat erejét, hitét, küzdeni- és győzniakarását mutatja, hogy nem jöttük zavarba attól, hogy a görögök ilyen jól bekezdtek. Ragaszkodtunk tovább ahhoz, amit megbeszéltünk, amiben hittünk, és erős túlzás lenne azt állítani, hogy felőröltük őket, de elkezdtünk jól játszani, mert az sem reális, hogy ők 4-1-re vezetnek. Tudtuk, hogy ha tartjuk magunkat a saját elképzeléseinkhez, az előbb-utóbb kamatozni fog!

- Hogy épül be ez a győzelem a csapat érésének folyamatába? Mi marad meg belőle?

- Én először azt mondom, megvan a három pont, és ez nagy dolog. Görögországban nehéz nyerni – a görögök ellen bárhol nehéz nyerni egyébként, nagyon jó csapat –, objektíve ez marad meg. Ami a szakmai részét illeti, előreléptünk sok dologban, a mozgásos játékunk bizonyította ezen a meccsen, hogy hatásos tud lenni. Persze többször bizonyítottuk ezt már a korábbiakban is, de azt hiszem ma az volt az áttörés, hogy olyan akciógólokat tudtunk lőni, amivel a görögök nem igazán tudnak mit kezdeni.

- Gratulálok, nagyon szép volt, és ezt otthon is látták, hál’ Istennek!

- Köszönjük szépen, és nemcsak látták, hanem olvasták is! :-)

- Jó éjszakát!


- Jó éjszakát!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Kovács Gábor nyilatkozata


- Gratulálok Gábor! Ez volt a harmadik válogatottságod és ahhoz képest, hogy viszonylag keveset játszottál hivatalos meccset, ez egy nagyon komoly derbi volt. Hogy láttad így, hogy először szembesültél ilyen nagyon magas szinten az ellenfelek tudásával?

- Köszönöm szépen. Valóban izgalmas mérkőzés volt. Az utolsó pillanatokban dőlt el és Tibi is inkább az ilyen mérkőzéseket preferálja, amik az utolsó másodpercekben dőlnek el és végig kiélezett.

- Volt olyan pillanata a meccsnek, amikor úgy érezted, hogy baj van? Például amikor hárommal mentek.

- Nem. Az elején volt nagyon, az első negyedben, pont azokat a hibákat követtük el, amire Tibi felhívta a figyelmet, hogy bizonyos szituációkból ne kapjunk gólt és az első 3-4 gólt azt hiszem csak ilyenekből kaptuk. De utána sikerült összeszedni a védekezésünket és támadásokból pedig jöttek a gólok.

- Hogyan látod a saját teljesítményedet? Tudom, hogy mindig nehéz egy ilyen kérdésre válaszolni, de bizonyítottál szerinted?

- Elégedett vagyok a teljesítményemmel. Szerintem sikerült bizonyítanom.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Nagy Viktor nyilatkozata


- Viktor, szedjük össze a gondolatainkat, főleg te! A tegnapi meccs a várakozásaidnak megfelelően alakult?

- Sajnos sejtettem, hogy ilyen mérkőzés vár ránk. Ugyanis Görögországgal még nem játszottam soha könnyű meccset és ez a görög válogatott egy nagyon jó csapat. Sajnos erre számítottam, hogy nyögvenyelős, nehezen megnyert mérkőzés lesz – ez be is igazolódott. Nagyon rosszul kezdtünk. 4:1-re elmentek, de több egyéni nagyon jó teljesítménynek köszönhetően felzárkóztunk majd a végén sikerült győznünk, úgyhogy ennek nagyon örülök. Éreztem már jobban is magam a vízben, mind fizikálisan, mind mentálisan, mindenhogyan. De nagyon örülök a győzelemnek, tényleg csapatként nyertünk. Nagyon sokat hibáztunk, de azért sokat mondó, hogy nagyon sokat hibázván is, idegenbe, egy ilyen jó csapat ellen tudtunk győzni. Úgy indultunk neki a Világligának, hogy minden mérkőzést meg akarunk nyerni, meg kell nyernünk és ez továbbra is így maradt. Most ment a számolgatás, hogy egy pontot minimum kell szereznünk, ha nyernek a horvátok Görögországban, de ha nyernek a görögök mi, akkor is győzni akarunk Pécsett, ha a horvátok nyernek, akkor meg muszáj. Röviden, tömören ennyi volt Frankfurtból, sziasztok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Hárai Balázs nyilatkozata


- Pufi, gratulálok. Nemcsak a győzelemhez, hanem ahhoz is, hogy megint megvolt a meccsenkénti csavarátladd, ami az utóbbi időben jellemzi a játékodat. Azt érzékelted, hogyan reagálta le a közönség a csavart?

- Köszönöm szépen. Nem érzékeltem. Nem nagyon foglalkoztam a közönséggel, próbáltam kizárni őket mert a görögökre elég nagy hatással voltak és eléggé fel tudta őket hergelni a közönség, mivel ilyen sokan voltak a mérkőzésen. Próbáltam őket kizárni, úgyhogy nem érzékeltem.

- Látom, hogy még most is remegsz az idegességtől…

- Igen, igen.

- Na akkor milyen meccs volt? Foglald össze légy szíves- Nehéz. Nagyon nehéz volt. Az utazás miatt is, azért is, mert a Volvo Kupáról jöttünk. Előtte volt egy hét kétkapu az amerikaiakkal, nagyon hosszú volt az út, amíg idáig eljutottunk viszont ez volt a legfontosabb az összes kétkapu közül, amit játszottunk.

Az eleje nehezen indult, ők egy picit talán jobban pörögtek, ugye a hazai közönség miatt is, meg ugye mégiscsak otthon vannak. A görögök ellen mindig nagyon nehéz játszani idegenben, ez most kiderült, hogy ez a görög csapat egy nagyon jó csapat. A lényeg az, hogy egy góllal sikerült nyernünk.

- Van benned most egy kellemes, nyugodt elégedettség, kipihentség?

- Kipihentség annyira nincsen, de ez is nagyon hosszú út lesz hazafelé, mire végre hazaérünk. Egy kicsit azért így kényelmesebb az utazás, hogy győzni tudtunk.

- Meg hát ebben a székben is….úgyhogy akkor további jó élményeket kívánok, Pufi és találkozunk legközelebb. Szia.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)


Gór-Nagy Miklós nyilatkozata


- Köszönöm kérdésed. Az, hogy reggel van vagy este az szubjektív mert a szervezetem azt üzeni, hogy még este van illetve éjjel. De ez most egy ilyen bringa. Jól szórakoztam, nagyon jó meccs volt.

- Mesélj a meccsről. „Megetted” a pici, apró görög centereket?

- Nem volt könnyű, mert ők már arra is készültek, hogy kicsit tovább mentek abba az irányba, hogy nem csak egy oldalról várták a labdát illetve, hogy a rendezetlen védelem ellen jól felállnak hanem közben is váltogatták az oldalakat. Az elején azért itt voltak ezzel kapcsolatban nehézségek de azt gondolom, hogy a végére, a meccs második felére abszolút ritmust váltottunk, az egész csapat is. Úgyhogy minden jó, ha vége jó.

- Ez a győzelem növeli az önbizalmatokat?

- Nem.

- Igen, ez egy jó válasz volt, Miklós.


- Persze, hogy növeli. Görögországban mindig…

- Igen, de ezen már túl vagyunk, mert Dumival is ugyanezt eljátszottuk éjjel, ugyan ez volt teljesen: „Hogy erre mit válaszoljak?”  Mondtam, azt hogy nem. Ezt most megkaptam. Be kéne valahogy fejezni. Azon gondolkodom, hogy…

- Értékes győzelem, aminek még nagyobb értéke lesz, ha ezzel Dubaiba is kijutunk. Ahhoz várhatóan még a horvátokat otthon, hazai pályán, Pécsen meg kell verni, úgyhogy minél többen jöjjenek majd ki az uszodába.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)

Hosnyánszky Norbert nyilatkozata

- Szervusz Hosi! Véget ért ez a kis kirándulás. Elég fárasztó volt, de úgy gondolom, hogy elégedett lehetsz.

- Igen, elégedett is vagyok. A legfontosabb ezen az egyhetes összetartáson nyilván a tegnapi mérkőzés volt, amit sikerült egy góllal megnyerni. Ez volt a célunk. Nem azt mondom, hogy könnyen indult a meccs, mert egy picit belealudtunk az első negyedbe, de aztán szépen lassan felébredtünk. Korrekt bíráskodás volt, viszont sok kiállítással, ezért az álló bekkjeink hamar összeszedték a három kiállítást. Így azért megnehezedett a feladatunk, de a lényeg, hogy nyertünk.

- Hogy látod a horvátok elleni,hazai esélyeket? Nem tartasz a meccstől? Túl szépen ment eddig minden...

- Szépen ment, de ha ugyanígy higgadtak maradunk, akkor is, hogy ha vezet az ellenfél 4 góllal, akkor meg fogjuk szerezni azt az 1 pontot, ami kelleni fog a továbbjutáshoz.

- Így legyen, jó pihenést itthon.

(Lejegyezte: Tina)

További eredmények

A CSOPORT


Románia-Oroszország 13:7 (2:2, 2:2, 3:1, 6:2)

Szerbia szabadnapos volt

A csoport állása: 1. Szerbia 6, 2. Oroszország 3, 3. Románia 3 pont

C CSOPORT

Szlovákia-Montenegró 5:8 (2:2, 2:2, 0:1, 1:3) (az egyik játékvezető Marjay Zsolt volt)

Olaszország-Németország 12:10 (2:2, 2:1, 3:3, 5:4)

A csoport állása: 1. Montenegró 12, 2. Olaszország 9, 3. Németország 3, 4. Szlovákia 0 pont


A Világliga szuperdöntőjébe (június 16-21., Dubaj) csak a csoportelsők jutnak be.


A VLV PATRASZI TUDÓSÍTÁSAI:

Tudósítás a kiutazásról és az első edzésről

A vlv szöveges élő közvetítése a mérkőzésről

Tudósítás a meccsről - nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal

VLV-FOTÓGALÉRIÁK A VILÁGLIGA-MECCSRŐL:


Utazás Patraszba, edzés este

Edzés a meccs napjának délelőttjén

Görögország-Magyarország Világliga-selejtező