FACEBOOK

Volvo Kupa - elfordítottuk a slusszkulcsot

Volvo Kupa - elfordítottuk a slusszkulcsot
hozzászólás, 2014.02.07.

A vártnál nehezebben lendültünk játékba a Volvo Kupa nyitó napján, de a végére magabiztos lett a győzelem a németek ellen. Helyszíni vlv-riport nyilatkozatokkal, gólokkal, fotókkal.

Volvo Kupa, első nap

Szerbia-USA 20:11 (5:2, 4:2, 6:3, 5:4)
Szolnok, Aréna, v.: Sztavropulosz (görög), Vogel G.
Szerbia: G. Pijetlovics – Rasovics 3, Alekszics, D. Pijetlovics 3, Dedovics 1, F. Filipovic 4, Prlainovics 2. Cs.: Gocics 1, Ubovics 2, Mitrovics 2, Markovics 1, Radjen 1. Szövetségi kapitány: Dejan Szavics
USA: McQuin – Kimbell, Dunstan, Bonanni 3, Bowen 3, Rosenthal 1, Mann. Cs.: Obert 1, McConnell 1, Matuls 1, Samuels, Holland (kapus) . Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
Gól - emberelőnyből: 4/5, ill. 4/5
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -


vlv-fotók a meccsről


Magyarország-Németország 12:9 (3:4, 2:3, 5:1, 2:1)
Szolnok, Aréna, v.: 
Koryzna (lengyel), Colombo (olasz)
Magyarország: Nagy V., Madaras 4, Gór-Nagy, Varga Dániel 2, Szivós 1, Varga Dénes 2, Hárai 1. Cs.: Jansik D., Bedő 1, Erdélyi 1, Kovács, Salamon. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Németország: Schenkel, Bukowski 1, Glaser 3, Real, Nossek 1, Oeler 2, Eidner 1. Cs.: Preuss, Jungling, Schüler 1, Schlotterbeck. Szövetségi kapitány: Nebojsa Novosalec
Gól - emberelőnyből: 3/4, ill. 5/7
Gól - ötméteresből: 1/3, illetve -
Kipontozódott: Jansik D. (26. p.), illetve Jüngling (25. p.)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

Benedek Tibor közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:
- Megmondom őszintén, az első két negyed után át kellett állnunk erre a másfajta típusú játékra, mint amit az amerikaiaktól megszoktunk. Ahogy ezt a ritmust átvettük, onnantól kezdve elkezdtünk sokkal jobban játszani. Az utolsó gólt sajnálom, mert két emberünk közül lőtték, nagyon fájt, de összességében: jó volt!


vlv-fotók a meccsről


VLV-VIDEÓK (DIGIsport és vlv):

0:1 - Bukowski gólja

1:1 - Madaras első gólja

2:1 - Madaras második gólja

Varga Dániel kimaradt ötméterese

2:2 - Oeler első gólja

3:2 - Erdélyi gólja

3:3 - Nossek gólja

Varga Dénes kimaradt ötméterese

3:4 - Glaser első gólja

4:4 - Varga Dénes ötméteresgólja

4:5 - Glaser második gólja

5:5 - Madaras harmadik gólja

5:6 - Schüler gólja

5:7 - Glaser harmadik gólja

6:7 - Hárai gólja

7:7 - Varga Dániel első gólja

8:7 - Bedő gólja

9:7 - Madaras negyedik gólja

9:8 - Oeler második gólja

10:8 - Szivós gólja

11:8 - Varga Dénes második gólja

11:9 - Eidner gólja

12:9 - Varga Dániel második gólja



Benedek Tibor nyilatkozata


- Felkészülési tornán, egy kiváló felkészülési mérkőzés volt a magyar csapat számára. Azt gondolom, hogy ez a német válogatott erre is nagyon jó volt. Hogyan láttad ezt a mérkőzést? Az első illetve a második felét, hiszen nagy különbség volt.

- Igen. Két negyedig tartott, hogy átálljunk erre a típusú játékra, amit a németek játszottak. Nagyon sokat mozogtak, annyit mozognak, mint mi és ez egy kicsit másfajta játék volt, mint amit a három nap amerikai kétkapuk alatt megszoktunk. Hibáztunk elég sokat belőle, szabadon passzoltak a játékosok az üresen maradt betörő embereknek. Aztán amikor ritmust tudtunk váltani, akkor már látszott a két csapat közti különbség. Kihagytunk két ötméterest, ami nem segített. Kaptunk két kétméteres ítéletet emberelőnyben, ami ugyancsak nem segített. Azt gondolom, hogy a különbség előbb kijöhetett volna, de nem baj, én örülök, hogy ilyen mérkőzéseket játszunk, ahol az utolsó negyed még szoros. A célunk, hogy a játékosok ilyenkor is minél jobban reagáljanak ezekre a fontos pillanatokra.

- Nagyon jó, hogy így és ilyen látványosan tudott váltani a válogatott. Egyénileg is fontos most neked nézni a játékosokat. Mennyire nehezedik a dolgod, így közeledve a keddi Világliga-neccshez?

- Amikor visszajönnek a nagyon nagy játékosaink, akkor a bekerülőknek kicsit kevesebb a lehetőségük illetve az önbizalmuk, de ehhez idő kell, sokat kell játszani, sokat kell ilyen hangulatú mérkőzéseket játszani nekik is, hogy fel tudják venni ennek a ritmusát. Meg vagyok elégedve velük, de azért látszódott, hogy nehezebb dolguk van, mint a keddi amerikai mérkőzésen.

- Holnap még nehezebb dolguk lesz, hiszen nem véletlenül említettétek, hogy két részre lehet bontani ezt a Volvo Kupát. A meccsekre illetve a szerbek elleni mérkőzésre. Ott úgy gondolom, még inkább kijöhet, hogy ki mennyire tud helyt állni egy keményebb csapat ellen. Mire számítasz?

- Ez az egész Volvo Kupa a holnapi magyar-szerb meccsről szól. Nagyon várom és szerintem a játékosok is. Úgy látom, a közönség is, mert ma elég kevesen voltak és biztos vagyok benne, hogy holnap tele lesz az uszoda. Készülünk a holnapi mérkőzésre, ez jó bemelegítés volt, de a holnapi egy nagy mérkőzés. Én még mindig úgy gondolom, hogy a szerb csapat előttünk van, annak ellenére, hogy hetedikek lettek a világbajnokságon. Egy nagyon technikás, taktikailag nagyon képzett, egyénileg nagyon magas színvonalú csapat. A szerbek ellen még mindig mi vagyunk a kihívók.

- Érdekes ezt hallani egy világbajnoki címvédő csapattól. Ezt miért hangsúlyozod ennyire?

- Mert így van! Az eredmény egy világbajnokságon a pillanatnyi formát tükrözi, ott mi voltunk a jobbak. De, ha megnézzük a Világliga-döntőt, ahol három góllal kaptunk ki, a világbajnoki csoportmérkőzésen szintén három góllal kaptunk ki, ez azt mutatja, hogy erősebbek nálunk.  Most nekünk van önbizalmunk, de ez nem jelenti azt, hogy többet tudunk náluk. Természetesen egy Volvo Kupa vagy egy csoportmérkőzés teljes más, mint egy kieséses rangadó, ahol minden megtörténhet. Ezekkel a mérkőzésekkel mi csak tanulhatunk, ami holnap következik.

- Jó tanulást és jó mérkőzést kívánok, gratulálok!

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dániel nyilatkozata

- A mérkőzés legjobbja Varga Dániel, csapatkapitány. Már megegyeztünk Benedek Tiborral is, hogy felkészülési és első meccsnek nagyon tökéletes volt ez a német csapat elleni. Nagyon szépen tudott reagálni a németek játékára a magyar válogatott. Mi még az, ami nektek belülről pozitívuma volt ennek a meccsnek?

- A lényeget elmondtad, nem véletlen, hiszen Tibor volt itt előttem, tehát könnyű volt ebben megegyezni. Én is azt gondolom, hogy a legnagyobb tanulság a tanulság. Játszottunk egy olyan meccset, amikor alapvetően nagyon sok hibát követtünk el, nem voltunk formában és ilyenek lesznek még. Egy jó csapatnak tudnia kell nyerni még akkor is, ha nincsen jó formában, mert úgy könnyű nyerni, ha éppen bombaformában van. Ennek örülök elsősorban, hogy rosszul kezdtünk, egészen a második negyed végéig, a harmadik negyed elejéig nem igazán találtuk a formánkat, de ez nem ment át kapkodásba illetve bizonytalanságba, ezért is tudtunk nyerni.

- Hol van a bombaformától a válogatott? Holnap egy szerb meccs, de azt gondolom, hogy még inkább fontosabb a keddi Világliga a görögök ellen.

- A bombától a kanóc elején vagyunk valahol. A holnapi meccs persze tartalmaz némi plusz bizsergést mindenkiben. De akkor is a Volvo Kupára elsősorban úgy tekintünk, hogy ez nagyon fontos három napja annak az útnak, amit be kell járnunk. Nagyon fontos háromnapos előzménye annak a keddi görög meccsnek, ami a Világliga következő fordulóját jelenti.

- Köszönjük szépen és gratulálok!

(Lejegyezte: Tina)



Kovács Gábor nyilatkozata

- Cirmi, gratulálok életed első hivatalos válogatott mérkőzéséhez! Mert ez volt az és máris mondják, hogy sütemény. Hogy érzed magad, milyen volt?


- Köszönöm szépen, jó volt. Izgalmasra sikerült az első két negyed, aztán a harmadikban már úgy éreztem, hogy jobban bejönnek a helyzetek és jobban oda tudtunk koncentrálni a védekezésre és a támadások befejezésére is.

- Hogy érzed neked, hogy ment?

- Vannak hiányosságaim, úgy érzem, hogy maradt bennem.  Kicsit átgondolom a mérkőzést és többet tudok mondani.

- Gondolom, azért elégedett vagy?

- Elégedett vagyok természetesen. Nem volt ez rossz kezdés, jó volt.

- Cirmi, gratulálok!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Salamon Ferenc nyilatkozata


- Szervusz Feri, kérnék tőled egy kis meccsösszefoglalót.
 
- Először is üdvözlök mindenkit. Ilyen meccsre számítottunk a nyitányon, az első meccsre, itt a Volvo Kupán. Tudtuk, hogy a németek nagyon agresszívak és már régóta együtt játszanak, tehát nem rutintalanok. Még mit is mondjak…nem jöttek be a helyzeteink, de nagyon akartunk és ez a meccs végére kamatozott, így a  végére kijött a különbség, ami nem olyan különbség, mint ami reális lenne. Ma elég volt.
 
- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



Bedő Krisztián nyilatkozata


- Szervusz Krisztián, gratulálok a győzelemhez és a teljesítményedhez is. Elég sokat voltál vízben, jól is játszottál.  Kérlek szépen, foglald össze, hogy milyen volt!
 
- Köszönöm. Nagyon nehéz mérkőzés volt. Tibi már a meccs előtt figyelmeztetett, hogy a németek ellen nehéz játszani, mivel egyből nagyon keményen állnak oda és agresszívak. Mondta, hogy erre készüljünk fel. Sajnos nem sikerült. Az elején folyamatosan elmentek egy-két góllal, mi folyamatosan felzárkóztunk. A legnagyobb probléma mégis az volt, hogy védekezésben hagytuk őket passzolni. Tibi mondta is, hogy ez a harmadik negyedre álljon a helyére és onnantól kezdve már rendesen csináltuk, kiemelkedtünk a passzolásoknál, már nem tudták olyan könnyen adni a labdát az elszakadó embereknek így már nem is tudtak olyan jól támadni.
 
- Krisztián, sok sikert holnapra!

 
- Köszönöm szépen.
 
(Lejegyezte: Enikő)



Hárai Balázs nyilatkozata

- Jó volt Pufi, gratulálok. Mi azért a parton egy kicsit izgultunk úgy a meccs háromnegyed részéig. Mi történt az elején?

 
- Köszönjük szépen. Az eleje nagyon nehezen indult be, a németek talán jobban pörögtek, támadásban és védekezésben is kicsit összeszedettebbek voltak, mint mi. A mérkőzés elején mi nem annyira tudtunk koncentrálni, de aztán szerencsére a végére felőröltük őket és magabiztosan tudtunk nyerni.
 
- Nem voltatok nagyon idegesek, amikor már két góllal mentek?

 
- Nem voltunk idegesek, de semmiféleképpen nem szerettünk volna kikapni, mert mégiscsak egy német csapattal játszottunk, nem lebecsülve őket. Bár mostanában elég jó eredményeket értek el, de azért mi vagyunk a magyar válogatott és meg kell mutatni minden mérkőzésen, hogy akár egy góllal is, de nyernünk kell.
 
- Ez most sikerült, nem is eggyel.
 
- Ez most sikerült.
 
- Sok sikert kívánok holnapra!
 

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



Jansik Dávid nyilatkozata

- Dávid, gratulálok. Egy újabb válogatottság és összességében azt hiszem, hogy mindenki úgy értékelheti, hogy ez az eredmény kerül be a sport-történelemkönyvekbe. Kicsit nehezen ment de megvan a győzelem. Légy szíves, foglald össze.
 
- Először is köszönöm szépen a gratulációt a csapat nevében. Az elején kicsit lassabban kezdtük a játékot, mint ahogyan vártuk. Itt főleg a védekezésre gondolok. A németek egy nagyon régóta együtt játszó csapat, összeszoktak…
 
- Volt-e fordulat a meccsen vagy ők elfáradtak-e, az segített-e?
 
- Igen, ez várható volt, hogy a harmadik negyedre majd elfáradnak és leforduljuk őket, védekezésben is felgyorsultunk a harmadik negyedtől és ez látszott a lövéseiken is, hogy kiszorítva, távolabbról lőttek és a beindulásokból sem tudtak gólokat szerezni úgy, mint az első két negyedben.
 
- A holnapi napra sok sikert kívánok, nehezebb lesz.
 
- Köszönjük szépen, ez így van.
 
(Lejegyezte: Enikő)



Madaras Norbert nyilatkozata


- Gratulálok Norbi a győzelemhez, a teljesítményedhez! Nem izgultál közben?

- Köszönöm szépen. Nem izgultam, de inkább azért nem, mert nem szoktam, nem azért, mert nem volt benne. Két negyedig egyáltalán nem játszottunk jól, tompák voltunk, helyzeteket hagytunk ki, a védekezés nem ment. Két negyed után valami megváltozott, kicsit fel is ébredtünk és ők meg ezzel együtt el is fáradtak, kijött a különbség.

- Elégedett vagy a mai nappal?

- Elégedett, de …

- ...nincs jelentősége…?

- Nincs olyan nagy jelentősége. Már ismersz, ha 8 vagy 10 góllal nyertünk volna, akkor is ugyanezt mondanám, de még abban az esetben is, hogy ha esetleg kikaptunk volna. Inkább azt mondanám, hogy ha kikaptunk volna, akkor főleg lenne mit tanulni, de így is van. A holnapi mérkőzés egészen más lesz. Láttunk a Szerbia-USA meccsből valamennyit, azért az egy sokkal jobb csapat lesz.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)


A torna további programja

Február 8., szombat

14.00 USA-Németország - DIGIsport
16.00 Magyarország–Szerbia - DIGIsport, vlv

Február 9., vasárnap
12.30 Szerbia-Németország - DIGIsport
15.00 Magyarország–Egyesült Államok - DIGIsport, vlv