FACEBOOK

Viszlát Szolnokon!

Viszlát Szolnokon!
hozzászólás, 2014.02.05.

Befejezte az USA csapatával közös háromnapos felkészülését a magyar válogatott. Szerdán este még egyszer kétkapuztak egymással. Ott voltunk.

Bármennyire is kemény két napon voltak túl, a fiataloknak váratlan bizonyítási lehetőségük adódott. Benedek Tibor ugyanis úgy döntött, hogy a keddi tévés meccsen sokat játszó főszereplők nagy részének "szabadnapot" ad szerda estére. Így igazoltan volt távol a kétkapuzástól Decker Attila, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert és Varga Dániel.

Ez egyúttal azt is jelentette, hogy gyakorlatilag egy komplett csapatnyi játékos szállt vízbe a mi oldalunkon. Az első két negyedben Nagy Viktor, utána Lévai Márton védett. A szabályok immár a hagyományos kétkapuzás szintjére kerültek vissza, vagyis sikeres emberelőny után újabb fór következett. Sőt, ezúttal ötméteres esetén a szövetségi kapitány döntött arról, hogy löveti-e a büntetőt (ilyen is volt!), vagy újabb fórjátékot kér helyette. Az ezúttal bemikrofonozatlan Vogel játékvezető így gyakran nézett oldalra, hogy Benedek Tibor szája íze szerint döntsön. (Bárcsak így lenne nemzetközi színtéren, nagy világeseményeken is...)

A játék második felére mindkét csapat kezdett kicsit szétesni - de inkább az amerikaiak, akik a végére láthatóan rettenetesen elfáradtak.

A vízből kikászálódó játékosokat Kovács "Cirmi" Gábor süteményes tálcája fogadta. A keddi meccs hőse úgy értelmezte a tévés találkozót, hogy első válogatottsága volt, meg az első gólon is túl van. Mármost, nem akarok ünneprontó lenni, de szerintem hiába tréfálkozott azzal, hogy ő ezt most letudta akár előre is, majd meglátjuk, mit szólnak ehhez Szolnokon az esti edzésről hiányzó "nagy öregek"...


Lévai Márton, Nagy Viktor (kapusok)

Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kovács Gábor, Madaras Norbert, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).

Az utazó keret tehát megvan, a csapat csütörtökön testületileg pihen, de este már a pénteken kezdődő Volvo Kupa helyszínén, Szolnokon hajtják álomra a fejüket a játékosok.


vlv-fotók


VLV-VIDEÓK:

Dumi blokkol

Amerikai gól

Jansik-gól

Újabb Jansik-gól

Kimaradt helyzet

Varga Dénes-gól

Még egy Jansik-gól

És megint Jansik

Kovács Gábor-gól, majd Tóth Márton-gól

Kimaradt amerikai helyzet

Vámos-gól

Lévai-védés



Salamon Ferenc nyilatkozata


- Szervusz Feri! Gratulálok az eddigi teljesítményedhez. Azt hiszem, hogy te is jól teljesítettél és a csapat is. Nagyon nagy energiákat látok ezekben az edzésekben. Milyen belülről?

- Köszönöm szépen. Először is üdvözlök mindenkit. Belülről olyan, mint amilyen minden válogatott edzés szokott lenni. Most kicsit más, mert sokan vagyunk és ezért forgásban kapjuk a terhelést az edzéseken is, erre figyel Tibi. Ezeket leszámítva ugyanolyanok, mint az előzőek. A hajtás megvan mindig.

- Amikor bent vagy meccsen vagy kétkapun akkor mi a feladatod? Mi az a poszt, mi az a munka, amit rád bíz Tibi?

- Igazából ugyanaz, mint Egerben, hátsó-irányító pozíció, hol rosszkéz hátul, hol kapás hátul, inkább ez a feladatköröm.

- Ezekkel a társakkal, hogy megy a játék?

- Nagyon nehezen…:-)

- Vannak új emberek...

- Viccet félre téve, mindenkivel megértem magam, pár szóból is, ha valami újdonság van. Szinte mindenkivel játszottam már együtt hol klubcsapatban, hol utánpótlás-válogatottban. Nincsen nagy akadály.

- Nagyon úgy tűnik, hogy Bátori Bencével ti egy posztért versenyeztek. Ezt így látod te is? Milyen hatással van ez a közös munkátokra a klubban?

- Abszolút nem beszélünk egymással, amióta válogatottak vagyunk. :-)

Van, hogy azonos poszton is játszunk, de próbálgat Tibi mindenkit mindenhol, hogy minél több poszton bevethető legyen. Tehát nem mondanám azt, hogy itt csak egy posztért megy a versengés emberek között. Univerzálisnak kell lenni, úgy érzem, hogy ez a kulcsa. Bencével ezt jól kezeljük, ismerjük már egymást több mint tíz éve, tehát ez nem okoz gondot.

- Mit vársz a Volvo Kupától?

- Elsősorban jó eredményeket, nyerjük meg a kupát, de olyan játékkal, amit utána kamatoztatni tudunk a Világliga-meccsen, az a fontosabb számunkra.

- Köszönöm szépen, találkozunk Szolnokon.

(Lejegyezte: Tina)



Angyal Dániel nyilatkozata


- Szervusz Dani! Volt alkalmam megnézni a kétkapukat és én a magam részéről úgy ítéltem meg, hogy nagyon jó teljesítményt nyújtottál. Te magadban fel tudod mérni, egy ilyen kemény edzés nap után, hogy milyen volt a nap, hogy bizonyítottál-e, érzed?

- Ha nem is érzem, próbálkozom. Megteszek mindent. Nem ment rosszul a játék, ilyen nem szempontból, ha nem is maximálisan, de elégedett vagyok.

- Ért bármi meglepetés ezen a héten? Kaptál esetleg olyan feladatot, ami szokatlan volt?

- Nem, nem gondolom.

- Beszéljünk a tegnapi meccsről! Hogy érezted magad a vízben?

- Jól, kifejezetten jól. Nagyon örültem, volt olyan klasszisjátékos, akivel még nem volt alkalmam együtt játszani. Nagy élmény volt.

- Ki volt ő?

- Például Madaras Norbi vagy Varga Dani.

- Más volt, mint ahogyan elképzelted velük a játékot?

- Nem volt más.

- Mik a reményed a hét utolsó napjaira, péntek, szombat, vasárnapra?

- Dolgozunk tovább, csináljuk a dolgunkat. Játszunk három meccset a Volvo Kupán.

- Gondolom, hogy legalább egy meccsen biztosan játszani fogsz, hiszen abban a keretben benne vagy. Mennyire érzed, hogy esetleg bizonyítasz, és még előrébb kerülsz?

- Biztos, hogy egy óriási lehetőség és egy jó fejlődési lehetőség, úgyhogy örülök neki.

- Találkozunk Szolnokon, köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)


A szolnoki Volvo Kupa programja:

Február 7., péntek
16.00 Szerbia-USA - DIGIsport
18.00 Magyarország–Németország - DIGIsport, vlv

Február 8., szombat
14.00 USA-Németország - DIGIsport
16.00 Magyarország–Szerbia - DIGIsport, vlv

Február 9., vasárnap
13.00 Szerbia-Németország - DIGIsport
15.00 Magyarország–Egyesült Államok - DIGIsport, vlv