FACEBOOK

Már nem Gerendás György az Eger vezetőedzője

Már nem Gerendás György az Eger vezetőedzője
hozzászólás, 2014.01.31.

Az Egri Vízilabda Klub elnöksége pénteken késő délután úgy határozott, hogy felmenti Gerendás Györgyöt a ZF Eger vízilabda-csapatának vezetőedzői munkája alól.

A klub hivatalos közleményét ismertetjük:

"Bár Gerendás elévülhetetlen érdemeket szerzett az elmúlt tíz évben az egri vízilabda felemelkedésében, bizonyítják ezt a bajnoki címek, a kupagyőzelmek, s számtalan diadal, a Bajnokok Ligájában azonban az elmúlt néhány szezonban nem volt képes hozni a csapat azt az eredményt, amit az egri közvélemény, a magyar vízilabda barátok joggal elvárhattak.

Már a hazai, Barceloneta elleni vereség is nagyon meglepte a hozzáértő egri közönséget, de különösen letaglózó volt, a január 29-i, Rijekában elszenvedett 20-7-es végeredmény, ami az egri sikeredző munkából való felmentéséhez vezetett, nem sokkal szerződése végleges lejárta előtt. Az elnökségi határozat értelmében az OB-I-es bajnokság alapszakaszának szuperrangadóján, holnap este a Szolnok elleni mérkőzésen, már Dabrowski Norbert a csapat eddigi másodedzője veszi át az irányítást.

A klub elnöksége az egri vízilabda sport érdekében a változtatás mellett döntött. Világossá vált, hogy a klubvezetés legjobb szándéka szerint elképzelt szakmai vezetésre vonatkozó döntése, ami szerint Gerendás György a vezetőedző és majdani utódja Dabrowski Norbert a másodedző, a gyakorlatban nem működött megfelelően. Ezért már a szezon befejezése előtt elköszönt a vezetőedzőtől, hangsúlyozva azt, hogy a BL mérkőzések sikertelenségéért nem kizárólag Gerendás Györgyöt terheli a felelősség.

Az elnökség péntek esti nehezen meghozott döntése ellenére elismeréssel és köszönettel tartozik Gerendás Györgynek az elmúlt tíz év tagadhatatlan sikereiért, az egri vízilabda hagyományaihoz méltó felemeléséért, a felejthetetlen győzelmekért, a teltházas lelátókért, a szakmai és szurkolói elismertségéért, s azért mert a sportág még soha nem volt olyan népszerű, s nem vonzott olyan tömegeket Egerben, mint az ő munkássága idejében. Az Egri Vízilabda Klub háláját fejezi ki Gerendás Györgynek, akinek neve egybe forrt nemcsak az egri vízilabdával, hanem Eger városával is.

Az elnökség megfogalmazta azon igényét is, hogy minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a népszerű szakember méltó búcsút vehessen az egri vízilabdabarátoktól."