FACEBOOK

Benedek-keretek - az egyik 19, a másik három híján húsz

Benedek-keretek - az egyik 19, a másik három híján húsz
hozzászólás, 2014.01.28.

Benedek Tibor szövetségi kapitány ismertette az USA-val közös jövő heti edzőtáborozásra meghívottak listáját és a Volvo Kupára "valószínűsíthető" keretet. Meglepetés is van: az USA-ban tanuló és vízilabdázó Erdélyi Balázs is hazatér.

A jövő heti keret:

Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor (kapusok)

Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kovács Gábor, Madaras Norbert, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton,
Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Mint korábban is jeleztem, a jövő heti edzőtáborozáson lesz alkalmam kipróbálni olyan játékosokat, akiket számításba veszek, de a görögországi Világliga-meccs nem ad lehetőséget számukra a bizonyításra. Nem ismeretlenekről van szó, olyanok vannak a listán, akik már részt vettek a karácsony előtti edzőtáborozáson is - Erdélyi Balázs kivételével. Szeretnék sok lehetőséget adni mindenkinek és külön kíváncsi vagyok arra, hogy egy olyan, sok néző előtt lejátszott edzőmeccsen, amelyet a televízió is közvetít, hogyan szerepelnek a meghívottaim.

Az USA-val közös edzőtáborozásra meghívott 19 ember közül Zalánki Gergő a közös gyakorlás után visszatér csapatához és valószínűleg Decker Attila is, így már most tudható annak a 17 játékosnak a neve, akiket akiket a Volvo Kupára nevezek, s akikből ott majd naponta jelölöm ki az éppen vízbe szálló 13-at. Értelemszerűen ebből a 17 játékosból kerül majd ki a február 11-i görögországi Világliga-meccsre utazó 13 játékos is.


A csapat hétfőtől Budapesten együtt készül az USA-val, délelőttönként közösen edzenek, megosztott pályán, esténként pedig kétkapuzik egymással a két válogatott. Kedden 18.30-kor lesz a közönség számára is nyilvános mérkőzés, amelyet a DIGIsport is közvetít. Ekkor debütál a Gergely István által kezdeményezett újítás, a játékvezetők "bemikrofonozása". (A találkozót két magyar bíró vezeti, ezért nem lesz hivatalos mérkőzés, nem számít majd bele a magyar csapat - és a játékosok - éves statisztikájába.) 


A Volvo Kupának idén Szolnok ad otthont, a magyar meccseket a DIGIsport közvetíti.

A program:

Február 7., péntek
16.00 Szerbia-USA
18.00 Magyarország–Németország - DIGIsport, vlv

Február 8., szombat
14.00 USA-Németország
16.00 Magyarország–Szerbia - DIGIsport, vlv

Február 9., vasárnap
13.00 Szerbia-Németország
15.00 Magyarország–Egyesült Államok - DIGIsport, vlv


A következő Világliga-selejtezőnk Görögországban, Patraszban lesz, február 11-én, kedden, helyi idő szerint 20.00 órás kezdettel.