FACEBOOK

Jön a kupaszerda - előzetes

Jön a kupaszerda - előzetes
hozzászólás, 2014.01.28.

Egyre élesedik a harc a Bajnokok Ligája főtáblájának két csoportjában. Most már senki nem szeretne pontot veszíteni, ami ugye nem valósulhat meg, mert matematikai képtelenség. Előzetesünk a teljes programmal és magyar szereplők nyilatkozataival.

Bajnokok Ligája, főtábla, 5. forduló (időpontok helyi idő szerint):

Január 29., szerda

A csoport


17.00 Olympiakosz-CNA Barceloneta

17.30 Jug Dubrovnik-Pro Recco


MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

- Bár a meccs után még csak a csoportkör felénél leszünk, a szerdai találkozó tétje nagy, aki nyer, lépéselőnybe kerül. Egyébként ez lesz az első komoly meccsünk azóta, hogy Pino visszatért.

- Hogy fogadtátok őt, milyenek az edzések? :-)

- A csapat jól fogadta, ismerjük. Talán három olyan játékos van, akivel nem dolgozott még együtt. Múlt hétfőn egyszerűen lesétált a konditerembe, ahol mi már egy órája edzettünk. Megvárta amíg ott végeztünk és beszélt néhány percet. Azóta eltelt bő egy hét és mondhatjuk, hogy mindent olyanra állított vissza, amilyen az ő idejében volt. Az edzések is pont olyanok, igazából minden. A csapatban valamennyi játékos tudta, hogy kevés, amit eddig nyújtottunk, most pedig mindenki igyekszik jobb teljesítményt produkálni. Mondjuk úgy, hogy reményteli a hangulat.


20.00 Primorje Rijeka-Eger (a mérkőzést a DIGIsport2 éjféltől, felvételről közvetíti)

BISZTRITSÁNYI DÁVID (ZF Eger) a vlv-nek:

- Nehéz hetünk van, hiszen két fontos meccset is játszunk, ráadásul mindkettőt idegenben (szombaton Szolnok-Eger bajnoki lesz - a szerk.). Jelenleg csak a rijekai találkozóval foglalkozunk. Őket videózzuk és az ő játékuk ellen gyakorolunk! Mindenféleképpen nyerni megyünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy a jelenlegi egyik legtehetősebb klubbal fogunk játszani, de a vízben minden a játékosokon múlik. Mindenki egészséges és tettre kész, várjuk a derbit!!! :-)

BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Sokat készültünk erre a mérkőzésre, sőt, az elmúlt két hétben tartottunk egy "mini alapozást" is, illetve a legutóbbi, Szentes elleni meccsünkön már olyan mozgásokat csináltunk, amiket majd a rijekai találkozón is szeretne látni Gyuri bá. Az elmúlt napokban leginkább a hátrányt és a támadásban való mozgásokat gyakoroltuk. Egészségileg mindenki jól van. Fárasztó út lesz, 11-12 órás utazás után, este érünk Rijekába, ahol edzünk is. A szerda esti találkozó után még ott alszunk, edzésünk is lesz csütörtökön délelőtt Rijekában, azután indulunk haza - remélem jó hangulatban!

VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Ezen a héten kezdtünk el igazán, céltudatosan az Egerre készülni, hétfő este videóztunk, illetve megnéztük azokat a főbb elemeket, amikre lehet tőlük számítani. Úgy gondolom viszont, hogy az Eger olyan csapat, amellyel kapcsolatban csak arra lehet számítani, hogy nem lehet tudni, hogy mire lehet számítani. Ez alatt értem a pillanatnyi formájukat, a taktikai repertoárjukat. Nekünk változatlanul az a célunk, hogy továbbjussunk a csoportból és ehhez az előttünk lévő összes meccset szeretnénk megnyerni, de most egyelőre az Egerre koncentrálunk. Rijekában reális elvárás, hogy itthon tartsuk a három pontot.

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Bevallom őszintén, mindig nagyon jól szórakozom, amikor egy magyar csapat játékát nézzük videón, mert hát a többiek ezt rendszerint nem értik. Nem értik a miérteket. Sem a lövésekkel sem a védekezéssel kapcsolatban. Persze én, aki ebben nőttem fel, semmi meglepőt nem tapasztalok, csak azt látom, hogy egy magyar csapat játszik. Mindenesetre, ami megfoghatatlan, - így nekik a magyar vízilabda, - az mindig ad félelemre okot, tehát van a csapatban egy kis tartás a meccstől. Szeretném ha mi jönnénk ki ebből jól.

Az Eger kora este megérkezett az Adriai tenger partjára.

A Primorje Rijeka délután felvezető sajtótájékoztatót tartott a mérkőzésről.

A csapat edzője, Ivan Asics szerint talán az eddigi legfontosabb meccsük következik szerdán este, az Eger ellen, a BL főtábláján. A szerdai ellenfelet nagyszerű csapatnak nevezte, szerinte jobb, mint a Szolnok, amellyel szemben kivívták a főtáblára kerülés jogát. Asics nehéz meccsre számít, a győzelem kulcsaként csapata erős, agresszív védekezését nevezte meg.

A sajtótájékoztatón Varga Dánieltől azt kérdezték, ki a legveszélyesebb az ellenfél tagjai közül: "Gerendás!" - válaszolta Dani.


(fotó: vaterpolo-primorje.hr)

A csoport állása:

1. Barceloneta 10,
2. Jug Dubrovnik 7,
3. Primorje Rijeka 7,
4. Pro Recco 7
5. Eger 3,
6. Olympiakosz 0 pont


B csoport

20.00 Nagyvárad-Galatasaray (az egyik játékvezető Marjay Zsolt lesz)

20.30 Partizan-Spandau 04 Berlin

20.30 Brescia-Radnicski Kragujevác (az egyik játékvezető Fekete Balázs lesz)

A csoport állása:

1. Brescia 12,
2. Radnicski Kragujevác 12
3. Partizan Belgrád 6,
4. Spandau Berlin 4,
5. Galatasaray 1,
6. Nagyvárad 0 pont