FACEBOOK

Egészpályás Sefik-góllal Szerb Kupa-győztes a Zvezda

Egészpályás Sefik-góllal Szerb Kupa-győztes a Zvezda
hozzászólás, 2014.01.27.

Ritkán látható utolsó másodperces kapusgóllal(!) nyerte meg a Szerb Kupát vasárnap este a Crvena Zvezda. Sefik gólja fél nap alatt bejárta a világinternetet.

Szerb Kupa, döntő

Radnicski Kragujevác-Crvena Zvezda 11:12 (2:3, 3:3, 2:3, 4:3)

Belgrád, Tasmajdan uszoda, v.: Golijanin, Ragac
Radnicski Kragujevác: Radics, Burics 1, B. Popovics, Korolija 1, Cirkovics, Milicics, Csirics, Basara, Zlokovics 1, F. Filipovics 3, Markovics 2, Gy. Filipovics 3, S. Popovics, Vuksanovics. Vezetőedző: Jovovics
Crvena Zvezda: Sefik 1 , S. Rasovics 2, Radjen, Ivosevics, Kljajevics, Vukcsevics 1, Avramovics 1, V. Rasovics 1, Rangyelovics, Vapenski 3, Prlainovics 2, Man 1, Draksimovics, Milicsevics. Vezetőedző: Szavics
Gól - emberelőnyből: 3/13, ill. 6/13
Gól - ötméteresből: -, ill. 0/1

A Crvena Zvezda ezzel megvédte címét.

Az izgalmas meccs egyértelműen a végéről marad emlékezetes. 11:11-es állásnál a Kragujevácnak 12 másodperce volt, hogy a rendes játékidőben a maga javára fordítsa a meccset, de ez nem sikerült. Sefik, a Zvezda kapusa még - amolyan megszokásból - rálőtte a dudaszó előtt, s a labda kétszer kacsázott a vízen, a másodiknál, közvetlenül Radics kapus keze előtt felpattant és bevágódott a hálóba.

A közönség őrjöngött, Sefik és a többi Zvezda-játékos tombolt.

Helyszíni jelentések szerint a Kragujevác játékosai azt reklamálták, hogy a gól időn túl esett, Gergely István kétszeres olimpiai bajnok kapus, a magyar válogatott kapusedzője pedig így kommentálta a látottakat a facebookon:

- Nekem úgy tűnik, hogy lóbált a szabaddobás elvégzése előtt (ha a gólbírótól kapta a labdát). Így viszont a gól érvénytelen.

Az alábbi videó végén, a lassított ismétlésnél nem látszik a lóbálás, de egy korábbi szakasznál igen.

Íme a csodagól: