FACEBOOK

Mikor és hol szurkolhatunk a magyar válogatottnak?

Mikor és hol szurkolhatunk a magyar válogatottnak?
hozzászólás, 2014.01.22.

Majdnem teljes egészében körvonalazódott a magyar férfi vízilabda-válogatott idei programja, amelyről Benedek Tibor szövetségi kapitány tájékoztatta a vlv szerkesztőségét.

 A szövetség még várja a megerősítést a sportlétesítménytől, de amennyiben a február 4-i Magyarország-USA meccs helyszíne a Komjádi uszoda lesz, akkor a találkozót a DIGIsport közvetíti, s Gergely István kezdeményezésére különleges újítást is kipróbálnak: a meccs alatt rádióösszeköttetésben áll majd egymással a két, "bemikrofonozott" játékvezető, az ellenőr és a hangosbemondó kezelője, így a közönség a fontosabb bírói döntések okát azonnal megismerheti.

Legközelebb február 4-én lesz látható a magyar válogatott, az USA elleni hazai barátságos mérkőzésre Benedek Tibor 19-tagú keretet hirdet néhány nap múlva.

Ezután a szövetségi kapitány 17 játékossal utazik Szolnokra, ahol az idei Volvo Kupa nemzetközi felkészülési tornán vesz részt.

Az itteni program:

Február 7., péntek
16.00 Szerbia-USA
18.00 Magyarország–Németország - DIGIsport, vlv

Február 8., szombat
14.00 USA-Németország
16.00 Magyarország–Szerbia - DIGIsport, vlv

Február 9., vasárnap
13.00 Szerbia-Németország
15.00 Magyarország–Egyesült Államok - DIGIsport, vlv

A Világligában február 11-én játszunk legközelebb, a görögök ellen, idegenben (tévéközvetítésről még nincs információ). Ezt követően, április 15-én a horvátok elleni hazai meccsel zárjuk a csoportselejtezőt. E mérkőzés helyszíne Pécs lesz.

Amennyiben sikerül megszerezni a csoport első helyét a jelenleg hárompontos előnnyel csoportelső magyar válogatottnak, akkor a Világliga szuperdöntőjében, Dubajban (Egyesült Arab Emírségek) lesz egy kis dolga a társaságnak június 17. és 22. között.

A csapat a szuperdöntő előtt itthon, Budapesten játszik hivatalos mérkőzést az olaszokkal (június 7-én) s Olaszországban is részt vesz néhány napos közös edzőtáborozáson az itáliai válogatottal. (Amennyiben nem jutunk ki Dubajba, a szakvezetés megfelelő edzőpartnereket keres.)

A magyar válogatott egy nagyon erős berlini felkészülési tornán is részt vesz, július 4-5-6-án a német válogatott mellett az USA-val és vb-döntőbeli ellenfelünkkel, Montenegró csapatával meccselünk.

Mint ismeretes, július 14. és 27. között Budapesten lesz az év legrangosabb eseménye, az Európa-bajnokság.

Akármi is lesz az eredmény a Margitszigeten, a Benedek-fiúk utána sem kezdhetik meg nyári szabadságukat, ugyanis a magyar válogatott a világbajnoki aranyéremmel kvalifikálta magát a Világkupa végküzdelmeibe, amelyeknek a kazahsztáni Almati ad otthont augusztus 19. és 24. között.