FACEBOOK

Bedő Krisztián a Reggeli Startban

Bedő Krisztián a Reggeli Startban
hozzászólás, 2014.01.20.

A magyar válogatott benjaminját kérdezte Szombathy Pál a DIGIsport Reggeli Start című műsorában, hétfőn.

Bedő Krisztián a riporteri kérdésre felidézte pályafutásának kezdetét. Elmondta, hogy Nagykanizsán úszott, de nagyon monotonnak találta, ezért abbahagyta és egy évig nem is sportolt. Aztán egy iskolai sulipóló-versenyen ő dobta a legtöbb gólt, s így az edzők a szülei nyakára jártak, hogy rábeszéljék az edzésekre a vízilabdázástól húzódozó (és időközben el is lustult) Krisztiánt. Aztán gyorsan megszerette a pólót, jöttek a sikerek és ez újabb és újabb inspirációt adott. Ennek hatására gyorsan eldöntötte, hogy a vízilabdára teszi fel az életét.

Benedek Tibor figyelmébe Dabrowski Norbert ajánlotta őt, egy videóösszeállítást is készített, a szövetségi kapitány ezen látta először Bedő centerjátékát és nagyon megtetszett neki, azt mondta, erre a tűzre szüksége van a csapatnak.

Bár 192 centi magas, a csapatban a "kicsik" közé számít, s játékát saját bevallása szerint inkább a trükkös megoldások jellemzik, ám igyekszik tovább erősödni, hogy a centerjáték klasszikus "erőelemeit" is sikerrel alkalmazhassa majd, ha éppen arra van szükség.

Krisztián mosolyogva emlékezett vissza arra, hogy amikor bekerült a keretbe, az első foglalkozásra váró játékostársak összesúgtak és találgattak: ki lehet ez a srác... Ennek fényében különösen megtisztelőnek tartja, hogy a vlv év végi szavazásán hét játékos is az ő nevét jelölte meg az év meglepetése, illetve az év kellemes csalódása kérdésnél.

Elmondta azt is, hogy a vb-döntőben úgy blokkolta a vízből kinyújtott lábával Ivovics lövését, hogy ezt korábban soha nem próbálta és bejött, a legjobbkor!

A teljes beszélgetés: