FACEBOOK

Méz Rádió: interjú Varga Dénessel

Méz Rádió: interjú Varga Dénessel
hozzászólás, 2014.01.17.

Varga Dénes pályafutásának következő állomása az lesz, hogy hazai klubban kamatoztatja majd azt a sok tapasztalatot, amit a horvát Primorje Rijeka színeiben, egy egész más pólókultúrában szerzett az elmúlt években. Dumi-interjú a Méz Rádióban.

A veszprémi rádióadó munkatársa, Komaniczky Zoltán először Benedek Tibor szövetségi kapitány szerepéről kérdezte Dumit, aki kiemelte: Benedeknek már játékosként is az volt a legnagyobb erénye, hogy elképesztő módon fel tudta tüzelni a társait. Ezt, ha lehet, most még jobban meg tudja tenni, hiszen nem megy el az energiája a játékra.

A nyári nagy siker kapcsán Dumi elmondta, hogy eredetileg nem volt cél a barcelonai gőzelem, nagyon sok új hatás érte a játékosokat, elsősorban arra törekedtek, hogy végigmenjenek egy úton, megélve annak minden pillanatát. "Kellemes mellékhatásként" jött a vb-győzelem, a felkészülés kezdetén ez még a legmerészebb álmaiban sem szerepelt, annyi munka állt előttük. - Bravúr volt, nem mi voltunk az esélyesek - mondta a vb-aranyról.

A vb legemlékezetesebb pillanata egyértelműen Szivós Márton utolsó gólja volt Dumi számára. "Volt ugyan még hátra egy-másfél izgalmas perc, de azt már abban a tudatban játszottuk le, hogy mégiscsak vezetünk a döntőben, nagyon kevéssel a vége előtt."

A riporteri kérdésre, hogy mennyiben más a horvát vízilabda, Dumi elmondta: nagyon sokat tanult azóta, hogy a Primorje Rijeka játékosa. Sok mindent elsajátított, amit Magyarországon nem tudott volna, mert egyszerűen más a képzés, más a hozzáállás. A következő lépcsőfok az kell, hogy legyen a pályafutása során, hogy mindezt otthoni közönség előtt, hazai klubban is tudja hasznosítani.

A horvátok keddi legyőzésével kapcsolatban Varga Dénes elmondta: ennek a meccsnek is "úgy ment neki" a csapat, mint a többinek, vagyis nagyon alaposan felkészült az ellenfélből. Ennek volt köszönhető a hatékony védekezés, ami ugyanakkor nagyon sok energiát emésztett fel.

A beszélgetés végén a riporter azt kérdezte, hogy Dumiék tavaly született kisfia, Bendegúz ismerkedik-e a vízzel, lesz-e belőle vízilabdázó.

Az apuka elmondta, hogy Bendegúz kezdettől fogva szereti a fürdést, mint "programot", de ő a maga részéről csak annyit szeretne, hogy otthonos közeg legyen a fia számára a víz.

- Bizonyára fog úszni, miért ne tanulna meg, és szerintem hamar rá fog jönni, hogy labdázni jó a vízben...

A teljes beszélgetés: