FACEBOOK

Hazaviszi magával a világbajnokokat Bedő Krisztián

Hazaviszi magával a világbajnokokat Bedő Krisztián
hozzászólás, 2014.01.12.

Felvághat a haverok előtt Bedő Krisztián vasárnap este - egy komplett világbajnok csapat tagjaként edz abban a nagykanizsai uszodában, ahol gyerekként elkezdte a mozgást a vízben. A 18 órakor kezdődő edzés nyilvános, így valószínűleg sokan köszöntik majd Bedőt és a barcelonai győztes csapatot.

Bedő Krisztiántól nem csak arról érdeklődtünk, hogy milyen érzésekkel tér haza, beszélgetésünket az is indokolja, hogy a vlv év végi szavazásán megdöbbentően sokat bukkant fel a neve a játékostársak válaszaiban. Egészen pontosan hét játékos jelölte Bedőt vagy a vb során nyújtott teljesítményét "Az év meglepetése" kérdésre. Öten említették meg őt az év kellemes csalódásaként. Nem teszünk különbséget a játékosok között, de azt azért nyilvánvaló, hogy minden csapatban van hierarchia, ezért talán érdemes megemlíteni, hogy a Krisztiánt "magasztalók" között találjuk Varga Dumi, Nagy Viktor, Hosnyánszky Norbi és Madaras Norbi nevét is.

Mindez így együtt valószínűleg hihetetlenül jó érzés lehet egy húszéves fiatalember számára. Hogy pontosan milyen érzés, azt tőle kérdeztük meg.

BEDŐ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Természetesen nagyon jó érzés volt látni, hogy ilyen nagyszerű játékosok az én nevemet említették ezeknél a kérdéseknél. Nem te kérdezel erről először, családtagok, barátok, csapattársak - sokan jöttek, mondták, hogy ők is észrevették, milyen sokszor szerepel a nevem a válaszokban és kérdezték, hogy mit szólok ehhez. Nekik is csak azt tudtam mondani, hogy nagyon jó érzés, borzasztóan örülök. A játékostársaim egy éve talán még azt sem tudták, hogy ki vagyok, most pedig az én nevemet jelölik az év meglepetéseként vagy kellemes csalódásaként.

- Ketten is kiemelték, hogy a döntőben lábbal blokkoltad Ivovics lövését, amit lassítva, nagyítva bemutattuk a vlv szilveszteri cikkében. Erre a momentumra most hogy emlékszel vissza?

- Ez mostanában került reflektorfénybe, a vb-győzelem mámorában szinte nem is vette észre senki, de ez érthető. Most, hogy a vlv-n megjelent külön, kikockázva, sokan jöttek, hogy Úristen, ezt nem is vettük észre! Gratuláltak, mintha csak most történt volna :-). Köztük volt Kevin Graham is, aki elmondta, hogy miután a vlv-n többször megnézte, rákeresett az interneten és talált egy spanyol közvetítést, ahol a riporter extázisban kiabálja a blokknál, hogy "Lábbal! Lábbal! Lábbal!" :-) Mindenesetre köszönöm a vlv-nek, hogy nem merült feledésbe ez a számomra tényleg emlékezetes "közjáték".

- Ma este 18 órakor Nagykanizsán lesz nyilvános edzése a csapatnak. Hogy készülsz a szülővárosodba, kaptál-e már üzeneteket, hogy jönnek megnézni titeket?

- Sokan kérdezték, hogy mennyi ideig tart az edzés és melyik részére érdemes lemenni. Én mindenkinek azt válaszoltam: másfél-két órás lesz és az egészet érdemes megnézni, láthatjátok a teljes világbajnok csapatot, hiszen ott lesz mindenki, örüljetek ennek, nagyon ritka alkalom! Magam is kíváncsi vagyok, hogy mekkora lesz az érdeklődés, nem tudom, egyáltalán tudnak-e arról az emberek, hogy nyilvános lesz a foglalkozás, be lehet menni végignézni. Örülnék, ha sokan jönnének. Egyébként nekem ebben az egész helyzetben nem is az lesz a furcsa, hogy ott edzek majd, ahol elkezdtem, (az Egerrel nemrég ott játszottuk a Magyar Kupa selejtezőjét,) hanem az, hogy mellettem lesznek a barcelonai társak. Abban a kis medencében, ami 25 méteres és ha bedöntenek egy falat, akkor lesz csak 33 méteres. Hat sávos az egész, tényleg kis aprócska. Megnézhetik a társaim, hogy hol kezdődött számomra a vízilabda-karrier. Varga Dani lába egyszer, egy gálameccsen eltört itt, mert beugráskor azt hitte, hogy mélyebb a medence vize, úgyhogy utazás közben ma mindenkit figyelmeztetnem kell, hogy 180 centis vízre számítsanak!

- Jó utat, eredményes felkészülést és sikeres sibeniki meccset kívánok!


A magyar válogatott hétfő reggel utazik tovább Sibenikbe, ahol kedden este 18 órai kezdettel rendkívül fontos Világliga-mérkőzést játszik Horvátország válogatottjával. Úgy tudjuk, hogy a meccsről nem lesz tévéközvetítés. A vlv a helyszínről tudósít.

Az utazó csapat:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).