FACEBOOK

Miből működjön a vlv?

Miből működjön a vlv?
hozzászólás, 2014.01.08.

Beszéljük meg ezt a kérdést most, így az év elején.

Csak emlékeztetőül: a vlv Kemény Dénes kezdeményezésére jött létre, s 2007 tavasza óta szolgálja a sportágat - egészen tavaly május végéig a szövetség (és időlegesen néhány szövetségi szponzor) anyagi támogatásával.

A működéshez nyújtott támogatást - takarékosságra hivatkozva - tavaly május végén megszüntette a szövetség. A "tárgyalt problémát" a nagyközönség elé tártuk, kilátásba helyezve a lap megszüntetését, majd bejelentettük, hogy a munkát - forrás hiányában is - folytatjuk.

Ám mivel anyagi helyzetünkben semmilyen változás nem történt, ez így nyilván nem mehet a végtelenségig.

Örülünk, hogy az MVLSZ - az elnök nyilatkozataiból tudhatóan - lefaragta költségvetési hiányát, az év végére elérte a nullszaldót - ebben nyilván nagy szerepet játszott a vlv támogatására fordított pénz megspórolása. (Vicc volt.)

Mi azért még - csak úgy hobbiból - erőlködünk egy kicsit, mert az oldalt állítólag szeretik, olvassák, sőt, amikor kritikus helyzetünket a nyilvánosság elé tártuk, sokan jelezték, hogy némi anyagi áldozatra is hajlandóak lennének azért, hogy ne szűnjön meg a vlv.

Csakhogy ahhoz, hogy a megszokott színvonalon tudósíthassunk a magyar férfi válogatott felkészüléséről, szerepléséről - pénzre van szükség. Magának az oldalnak a működtetésével megbirkózunk (bár azért ez sem két fillér), de a csapat elkísérése minden idei versenyre, nos ez meghaladja jelenlegi erőforrásainkat.

Látom, ahogy az olvasó felkapja a fejét: Hogy mi van?! De hisz Budapesten lesz az idén az Európa-bajnokság, az év legrangosabb versenye!

Ez igaz. Ha megérjük, tudósítunk is róla.

De már a jövő héten a horvát tengerpartra utazik a csapat, aztán egy hónap múlva Görögországban játszik Világliga-selejtezőt. Ha sikerül megnyerni a csoportunkat, akkor ismét részt vehetünk a Világliga szuperdöntőjében, ami egy komoly torna, június 16. és 21. között rendezik meg. A helyszín az olcsóságáról ismert Dubaj... (Ha nem jutunk ki, akkor villámgyors szervezéssel külföldi edzőtáborozást hoznak tető alá a csapat vezetői, s ezen szintén ott kellene lennie a vlv-nek...)

Az Eb-felkészülés során a csapat részt vesz egy szintén többnapos erős berlini tornán (amelyen többek között a vb-döntőbeli ellenféllel, Montenegróval találkozik), egy olaszországi edzőtáborozáson és a szezonnak nem lesz vége a budapesti Eb után sem: mivel világbajnokok vagyunk, selejtező nélkül leszünk ott a Világkupa végső tornáján, amit augusztus 19. és 24. között rendeznek meg Almatiban, Kazahsztán fővárosában.

Valószínű, hogy a fenti programok egy részére a magyar sajtóból csak a vlv kíséri majd el a csapatot (ahogy ez az elmúlt években is történt), hiszen nekünk ez a profilunk, az az EGYETLEN feladatunk, hogy a válogatott életének minden momentumáról beszámoljunk. Ilyenformán munkánk jórészt igazi közszolgálat, s talán nem disszonáns felvetni, hogy a költségeket jelenleg, immár több mint fél éve (beleértve a barcelonai vb két hetét is) kizárólag egy lelkes újságíró állja - a saját pénzéből.

Megpróbáljuk megteremteni az egyedi olvasói adakozás lehetőségét is, de azért elsősorban cégektől, a magyar vízilabdában eddig is érdekelt, s a barcelonai vb-siker hatására mostanában pólóbaráttá lett vállalkozásoktól remélünk segítséget.

Cserébe a legolvasottabb, legnépszerűbb vízilabdahonlapon kínálunk számukra szolgáltatást, hirdetési felületet, célzott, egy-egy eseménnyel, versennyel teljes arculati azonosulást jelentő szponzorációs lehetőséget.  

Úgy gondoljuk, hogy ajánlatunk elsősorban az MVLSZ jelenlegi hivatalos támogatóit érdekelheti, de természetesen készek vagyunk konkrét ajánlatot kidolgozni bármely más vállalkozás számára is.

Emailcímünk: info_kukac_vlv_pont_hu

vlv

Címkék:
vlv