FACEBOOK

Kupaszerda-előzetes

Kupaszerda-előzetes
hozzászólás, 2014.01.07.

Az első idei forduló lesz szerdán a Bajnokok Ligája főtábláján. Elsősorban Egerre, aztán pedig a Pro Recco-Primorje Rijeka meccsre koncentrálunk.

Bajnokok Ligája főtábla, 4. forduló

Január 8., szerda


A csoport

19.00 Eger-Olympiakosz Sport2, vlv
jegyár: felnőtteknek 1500.-, diákoknak és nyugdíjasoknak 1000.-

19.15 CNA Barceloneta-Jug Dubrovnik
20.30 Pro Recco-Primorje Rijeka (az egyik játékvezető Székely Balázs lesz)

A csoport állása:

1. Pro Recco 7,
2. Barceloneta 7,
3. Jug Dubrovnik 7,
4. Primorje Rijeka 4,
5. Olympiakosz 0,
6. Eger 0 pont

BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a vlv-nek:


- Egészségileg mindenki rendben van, Kevin az előző héten meg lazábban vett részt az edzéseken, mivel január 2-án jött vissza Kanadából, de hétfőn már ugyanazt a munkát végezte el, amit mi. Erősen készülünk a görögökre, sokat videózunk, főleg az emberfórjaikat, illetve a zónájukat elemezzük, mivel ebben kiemelkedő a teljesítményük. Nagyon hasznos volt az a három kétkapu, amit a Belgráddal játszottunk, ezek segítségével könnyebben vissza tudtunk rázódni a vízilabdába és ki tudtuk elemezni a saját hibáinkat.

- Gondolom, szerdán este már azért elvárás a győzelem...

- Igen, most már mindenkiben van egyfajta bizonyítási vágy, meg akarjuk és meg is fogjuk mutatni, hogy ott van a helyünk az élcsapatok között.

BÁTORI BENCE (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Rendesen készültünk, még a két ünnep között is edzettünk, az új év  első napjaiban pedig háromszor játszottunk a Partizan Belgráddal, úgyhogy úgy érzem, abszolút felkészültek vagyunk. Sokat is videóztunk a görögökről és mindenki úgy gondolja, hogy most már azért itt lenne az ideje annak, hogy nyerjünk egy meccset a Bajnokok Ligájában.

- A kétkapukon milyen eredmények voltak - ha nem is számszerűen...?

- Azt hiszem, mindhárom alkalommal mi nyertünk, kétszer nagyon jól is játszottunk. Elsősorban a védekezést tartottuk szem előtt, az volt a cél, hogy minél kevesebb gólt kapjunk.

- A görögökkel kapcsolatban mi az, amire különösen vigyáznotok kell majd?

- Ez a csapat a régebbi és a jelenlegi görög válogatott játékosok elegye, tipikus görög vízilabdát várhatunk tőlük, türelmesen végigjátsszák a támadóidőt - a fórokat is, amelyeknél rendszeresen "keresik a fát". Úgy érzem, felkészültünk belőlük.


VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- A vezetőség által sugallt elvárás a győzelem, amit két dolog indokol. Az egyik: ki kell javítanunk a csoportkör első két fordulójában elkövetett hibát. A másik: az egészséges optimizmus. A vezetőink hozzáállása ellenére úgy gondolom, hogy a Pro Recco a meccs favoritja, hiszen a végső győzelemre is esélyes csapatról van szó, ráadásul ők játszhatnak hazai pályán. Ugyanakkor bármi megtörténhet, elindultunk fölfelé, a legutóbbi két meccsünk már jól sikerült, de azt még megtippelni sem tudom, hogy a karácsony, az újév, a két hét meccsnélküliség kiben milyen változást eredményez. Összességében: háromesélyes a mérkőzés és remélem, hogy legalább egy ponttal tudunk távozni Reccóból.


VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- A Recco ellen ennyire esélyesnek még sosem éreztem magam, de még mindig nagyon nehéz feladatnak gondolom, hogy ott bárki nyerjen. Nagyon örülnék, ha sikerülne jó eredményt elérnünk.

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:


- Valószínűleg a szezon eddigi legnehezebb mérkőzése lesz és bár csoportmeccs, tehát lehet javítani utána, de azért nagy tétje van, fontos számunkra hazai pályán megnyerni egy ilyen meccset. Szerkezetileg a talán legjobban összerakott csapat lesz az ellenfelünk és azt mondom, hogy a játékosállományt tekintve talán kicsit fölöttünk is állnak, mert minden poszton van legalább egy, de akár több jó játékosuk is, ránk ez idén nem annyira igaz. Valamennyire hasonló az eddigi utunk, egyelőre ők sem hozták ki magukból azt, amit tudnak és mi sem. Mindkét csapat jobb szerintem annál, mint amit eddig mutatott, meglátjuk, mi lesz szerdán. Nyilván nehéz meccsre készülünk, de itthon szeretnénk nyerni, máshogy nem is állhatunk hozzá a mérkőzéshez.


B csoport

Január 8., szerda


19.00 Spandau Berlin-Brescia
20.30 Galatasaray-Partizan Belgrád

Január 11., szombat (a meccset a pravoszláv karácsony miatt halasztották szombatra)

15.45 Radnicski Kragujevác-Nagyvárad

A csoport állása:

1. Brescia 9,
2. Radnicski Kragujevác 9,
3. Spandau Berlin 4,
4. Partizan Belgrád 3,
5. Galatasaray 1,
6. Nagyvárad 0 pont