FACEBOOK

Itt a horvátok elleni Világliga-csapat

Itt a horvátok elleni Világliga-csapat
hozzászólás, 2014.01.05.

Benedek Tibor szövetségi kapitány kihirdette csapatát: a január 14-én Sibenikben Világliga-selejtezőt játszó magyar válogatott névsora kísértetiesen azonos a Barcelonában világbajnokságot nyert magyar csapat névsorával - és nem véletlenül fogalmazunk így. Benedek Tibor a vlv-nek:

Benedek Tibor játékosról játékosra bediktálta a vlv munkatársának telefonjába a meghívott 13 játékos nevét. Amikor végzett azonnal megállapítottuk, - nem volt nagy kunszt - hogy ez bizony a barcelonai tizenhárom!

A magyar válogatott játékosai a január 14-i Horvátország-Magyarország Világliga-selejtezőn:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).


- De Tibi! Elég lett volna annyit mondanod hogy "A vb-csapat." Elég jól ismert (szinte már felejthetetlen...) nevekről van szó... - tettünk szemrehányást a telefonbeszélgetésben.

Erre nagyon érdekesen reagált a szövetségi kapitány. Mint mondta, pontosan ezt akarta elkerülni. Nem vb-csapatról van szó, mert a vb lezárult, ez most egy új Világliga-sorozat, amelyen mindenkinek ugyanúgy bizonyítania kell, hogy helye van a magyar válogatottban.

- Nem a múltból indulok ki, hanem egyszerűen ez az a 13, aki 2014-ben Világliga-selejtezőt játszik Horvátország ellen. Nem véletlenül nem használom azt a kifejezést, hogy "vb-csapat". Nem nagyon érdekel engem, hogy mi volt fél évvel ezelőtt, az foglalkoztat, hogy mi van most. Ez az a csapat, amelynek a január 14-i idegenbeli meccsen le kell győznie a horvátokat.

- Mi a program, mikor találkoztok?

- Január 12-én, vasárnap Nagykanizsára utazunk, ott van egy esti edzés, másnap pedig indulunk Sibenikbe, ahol szintén este edzünk. Meccs után ott alszunk és szerdán utazunk haza.

- Van-e már a fejedben taktikai elképzelés a meccsre?

- Nehéz dogunk van, mert ugye vasárnap este és hétfőn este lesz egy-egy edzésünk, annyit tudunk tenni, hogy előhívunk bizonyos részeket az eddigi játékunkból. Már most mondom: nem az fogja eldönteni a találkozót, hogy mennyit tudunk előtte gyakorolni, hanem az, hogy azon a kedd estén mennyire vagyunk benne a mérkőzésben.


Világliga, európai csoportselejtezők, 3 forduló, január 14., kedd

A csoport
Szerbia-Oroszország
(Románia szabadnapos.)

A  csoport állása:

1. Szerbia 3 (egy meccsből), Oroszország 3 (1), Románia 0 (2) pont


B csoport
Horvátország–Magyarország

(Görögország szabadnapos.)

A csoport állása:

1. Magyarország 3 (1), 2. Görögország 2 (2), 3. Horvátország 1 (1) pont


C csoport
Olaszország-Szlovákia
Montenegró-Németország

A csoport állása:

1. Montenegró 6 (2), 2. Olaszország 3 (2), 3. Németország 2 (3), 4. Szlovákia 0 (2) pont


A Világliga szabályai szerint döntetlen nincs, a meccset ilyenkor ötméteresekkel kell eldönteni, s a vesztes egy, a győztes két pontot kap.

A nyári szuperdöntőbe (Dubaj, június 16-21.) a csoportelsők jutnak be.