FACEBOOK

Bondi Beach - újabb cápasiker

Bondi Beach - újabb cápasiker
hozzászólás, 2014.01.03.

Második mérkőzésüket is megnyerték az ausztrál cápák a Water Polo by the Sea újévi pólógálán. A nemzetközi all star válogatott ezúttal ötméteresekkel vesztett. Gergely István több ajánlatot kapott, hogy Ausztráliában folytassa kapuspályafutását.

Szoros meccsen, a végén egy kis bírói segítséggel hozta a rendes játékidőbeli döntetlent a hazai csapat.

Water Polo by the Sea, Bondi Beach, Sydney

Aussie Sharks-Nemzetközi All Stars válogatott 15:14 (2:3, 2:3, 3:1, 2:2 - 6:5) - ötméteresekkel
Aussie Sharks: Hahn, Campbell 1, L. Edwards 1, Cotterill 2, Power, B. Edwards, Gilchrist 1, Younger 5, Marshall, Ford, Howden 3, Miller 2
Nemzetközi All Stars csapat: Gergely, Nesics 1, Märcz 1, Avallone 1, Kayes 4, Martin 2, Sessantini, Galics 1, Enloe 1, Perrone 3, Marsal, Lewis, Crnica, Vukicsevics, Davie.

Az ötmétereseknél hiába védett egyszer Gergely Pista, az all stars egyik szerb játékosa kétszer hibázott, így a gálameccset az ausztrálok nyerték.



GERGELY ISTVÁN a vlv-nek:

- Szuper volt. Néhány ezer ember, zene, jó hangulat, szép megoldások, picit lejtős pálya a végén, de rendben volt ez így is. Komoly eseményt építettek fel egy vízilabda-meccsre. Ez is olyan mint bármi más. Csak csinálni kell és megy ez. Pedig itt aztán teljesen más a sportág megítélése, mint otthon. Örülök, hogy részese lehettem ennek. Nem csak azért, mert több klub is szeretné ha itt kint folytatnám a pályafutásomat mint kapus (ez már nem az én utam), hanem mert több, általam is képviselt elképzelést láthattam itt a gyakorlatban is jól működni.Pedig itt tényleg nincsenek olimpiai és világbajnok játékosok.Csak egy kicsit másabb a vezetői felfogás.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Ahogy várható volt, még fantasztikusabb környezetben, még nagyobb közönség előtt zajlott a második összecsapás All Star csapatunk és az ausztrál válogatott között. A Bondi Beach mellett lévő Bondi Iceberg uszoda talán a legszebb helyen lévő uszoda a világon. Óriási szervezés volt többféle VIP-páholy, biztonsági személyzet és természetesen kiszolgáló személyzet a nézők számára. A szervezők bebizonyították hogy eseményként kell eladni a vízilabdát és azon kell dolgozni, hogy jól érezzék magukat az emberek, akik kilátogatnak a mérkőzésekre. Azt hiszem a nézők többsége nem igazán foglalkozott azzal, hogy milyen szabályokkal játsszák a vízilabdát és valószínűleg nem is tudnak azokról sokat, viszont akik eljöttek, azok biztosan úgy mentek haza, hogy jól érezték magukat. A mérkőzés kimenetele akár lehetett érdektelen is, de nem volt az. Mindkét csapat nagyon hajtott. A mi csapatunk dominált és szinte végig vezetett, az ausztrálok nem igazán tudtak kibontakozni, ha mégis sikerült helyzeteket kidolgozni, akkor Gergely Pistibe ütköztek, aki remekül védett. Támadásban a volt szegedi játékos Joseph Kayes volt elemében, akit nem igazán tudtak tartani. Ahogy az előző meccsen, itt is megtettek mindent a játékvezetők, hogy az ausztrál csapat jól szerepeljen és ennek meg is lett az eredménye, sikerült felzárkózniuk a meccs végére és döntetlenre kihozni a mérkőzést. Elvileg maradt volna 15 másodpercünk az egyenlítésük után arra, hogy akár megnyerjük a mérkőzést, de egyszerűen lepörgették a negyedet. Reklamációnak nem igazán volt helye, így hát büntetőlövésekkel zárult a találkozó, s ebből az auszik jöttek ki jobban. Összességében: rendkívüli rendezvény volt, ami példaértékű lehet a vízilabdában dolgozó embereknek, én azt gondolom, efféle rendezvények felé kellene elmennie a sportágunknak. Nagyon örülök hogy olyan klasszissal játszhattam itt Ausztráliában, mint Gergely István.


Érdekesség, hogy a csütörtöki meccsen beugróként az all star csapatban szerepelt másik két magyar most nem tudott részt venni a gálameccsen. Azzal az átlátszó ürüggyel mentették ki magukat, hogy Rizdyk Zoltán éppen az esküvőjét tartotta (Kascsák Dórát az egri színház színésznőjét vette feleségül) és Krasznai Béla volt az egyik tanú! Innen is sok boldogságot kívánunk! Egyébként a helyettük beugró szerb játékos hibázta el a két ötméterest...


Bondi Icebergs, Sydney (köszönjük a képeket Märcz Tamásnak!)