FACEBOOK

Tengerparti vízilabda - Az ausztrál cápák nyerték az első gálameccset

Tengerparti vízilabda - Az ausztrál cápák nyerték az első gálameccset
hozzászólás, 2014.01.02.

Csütörtökön rendezték meg Sydney-ben - 40 fokos hőségben - a Water Polo by the Sea újévi pólógála első meccsét. A nemzetközi all star csapat egy góllal kikapott. Gergely Pista és Märcz Tamás nyilatkozata:

A tengerparti programot az ausztrál válogatott korábbi (négy olimpián szerepelt) csapatkapitánya, Thomas Whalan találta ki, s immár negyedik alkalommal szervezte meg Sydney-ben.

Az idei két meccsre Magyarországról Gergely Istvánt és Märcz Tamást hívták meg, s csütörtökön beugróként szerepelt az all star csapatban Krasznai Béla és Ridzyk Zoltán is. Érdekesség, hogy az ausztráloknál szerepelt Aaron Younger, a nemzetközi csapatban pedig Joseph Kayes, akik nemrégiben még mindketten a Szegedet erősítették.

Ausztrál sajtójelentések szerint új nagy tehetség vitte a prímet a hazaiaknál: a még tizenéves Lachlan Edwards három gólt lőtt a meccsen.



Aussie Sharks-Nemzetközi All Stars válogatott 9:8 (3:2, 4:3, 1:1, 1:2)
Aussie Sharks: Hahn, Campbell 1, Edwards 3, Cotterill, Power, Edwards, Gilchrist 1, Younger 1, Marshall, Ford, Howden 2, Miller 1.
Nemzetközi All Stars válogatott: Gergely, Nesics 1, Märcz 1, Avallone 1, Kayes, Martin 1, Sessantini, Galic, Enloe, Perrone 4, Marsal, Lewis, Crnica, Krasznai, Ridzyk.

Meccs előtt a szervezők megkérték Gergely Pistát, hogy egy kicsit foglalkozzon a fiatalokkal, így Pisti egy teljes órán keresztül tartott edzést nekik, majd ezt követte a gálameccs, amelynek szünetében a kétszeres olimpiai bajnok magyar kapusnak dobálhattak ötmétereseket a gyerekek. Az egyik gyereknek bizonyosan örökre emlékezetes marad az esemény, mert az ő lövését nem tudta kivédeni a kétszeres olimpiai kapus, aki egyébként a meccsen is hárította a két ausztrál büntető egyikét.

GERGELY ISTVÁN a vlv-nek:

- Jó hosszú program volt, ha azt is hozzáveszem, hogy a meccs előtt edzést tartottam, a gálamérkőzés után pedig kerti parti következett sütögetéssel, sörözgetéssel, fotózgatással és beszélgetésekkel egybekötve. Nagyon jó hangulatú esemény volt. Ami a mérkőzést illeti: szinte lényegtelen volt a végeredmény. Nagy sikert aratott minden szép lövés vagy védés. A holnapi találkozó viszont már komolyabb lesz, már ma is mindenki arról beszélt. Szép helyen, a tengeröbölben, közvetlenül a part mellett lesz a meccs és már tegnap minden jegy elkelt, úgy, hogy bizonyos részekre ingyen is be lehet jönni. A szponzoroknak láthatóan nagyon tetszik az egész. Sokuknak egyébként halvány fogalma sincs a sportágról, de szeretik nézni és szeretik az egész esemény hangulatát. Holnap azért persze nyerni megyünk. Nehéz lesz, mert nem rossz ez az ausztrál válogatott, még ha néhányan hiányoznak is.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Lejátszottuk első hivatalos meccsünket az ausztrál válogatott ellen, ami 9:8 as vereséggel végződött a mi szempontunkból. Fantasztikus szervezés előzte meg a találkozót, aminek a Sydney melletti kis öbölben a Dawn Frazer Bath adott helyet. A helyszínen rengeteg ember kísérte figyelemmel a mérkőzést, a helyi szervezők arról is gondoskodtak, hogy az oda látogatók sem italban, sem ételben ne szenvedjenek hiányt. Érdekes volt a helyszín, egy, az öböltől elzárt, magas falu uszodában volt kialakítva. A mérkőzést 90 perces, gyerekekkel közös tréningezés előzte meg, majd a két csapat bemutatása következett. Az ausztrál himnuszt követően egy vegyes himnuszt hallhattunk, a résztvevő játékosok nemzeti himnuszaiból összevágott himnusz csendült fel. A csapatunkban Gergely Istvánon, Felipe Peronén és jómagamon kívül olyan vízilabdázók kaptak szerepet, akik Ausztrálibában élő külföldi játékosok. Köztük volt Joseph Kayes, továbbá két magyar fiú is Krasznai Béla és Ridzyk Zoltán. Az edzői posztot Dimitrij Gorskov látta el, aki szintén Ausztráliában él. Jó iramú mérkőzést játszottunk, az ausztrálok nagyon hajtottak, mi pedig kevéssé összeszokottan játszottunk, de ez nem lehetett meglepő hiszen öt játékos csak ezen a napon csatlakozott hozzánk. Igazándiból a meccs vége felé kezdett harmonikussá válni a játékunk, de meg kellett küzdenünk a kissé egyoldalú játékvezetéssel is, amire azért számíthattunk a meccs előtt. A holnapi napon még a mainál is nagyobb rendezvény várható. Már minden jegy elkelt (a jegyek 25-35 dollárba kerültek, de a VIP páholyba 250 dollár kellett fizetni).

A második mérkőzést pénteken a Bondi öbölben rendezik meg, ahol a világ egyik legismertebb tengerparti strandja található.