FACEBOOK

Szilveszteri vlv - BÚÉK!

Szilveszteri vlv - BÚÉK!
hozzászólás, 2013.12.31.

Bánatot és örömöt egyaránt hozott 2013. Szilveszteri összeállításunkban kiemelünk néhányat az év extremitásai közül, továbbá az év során a fiók mélyére rejtett videofelvételeink közül szemezgetünk. Ezzel kívánunk sikerekben gazdag, boldog új esztendőt minden vízilabdabarátnak!




A vlv szilveszteri fotógalériája

Gyorsan legendássá vált Kiss Csaba szerelése, amely a Magyar Kupa döntőjének utolsó másodperceit tette emlékezetessé. Nem lehet elégszer megnézni :-). Le a kalappal az akciót megadóan viselő Alekszics előtt - már ha azóta egyáltalán magához tért a meglepetéstől.


Kiss Csaba szerelése a víz alól, a kupadöntő vége


Madaras Norbert különleges gólt dobott novemberben az olasz bajnokságban, az Acquachiara ellen. A kétszeres olimpiai bajnok és immár szintén kétszeres világbajnok egyik kezének ujjaival is meg tudja számolni, pályafutása során hányszor dobott gólt jobb kézzel. Ez most egy pompás íveléssel sikerült. A felvételt éppen szilveszterre tudtuk megszerezni.


Madaras gólja jobb kézzel


Varga Dénes a horvát bajnokság döntőjében egyenlített ezzel a csavargóllal a Jug Dubrovnik ellen. A felvétel rossz minőségű, de a gól elképesztő jellege azért "átjön".


Varga Dénes csavargólja a horvát bajnokság döntőjében


Közeledvén a válogatotthoz, íme egy egészen különleges felvétel Vámos Márton elnézős góljáról, ami kellett az oroszok volgográdi legyőzéséhez Benedek Tibor első, hivatalosan is szövetségi kapitányként vezényelt meccsén.


Vámos elnézős gólja Volgográdban


A nyári barcelonai világbajnokság bővelkedett számunkra sok szép pillanatban. Gyönyörű gólok, pompás szerelések. A végkifejlethez közeledve egészen különleges megoldásokat láthattunk - ráadásul nagyon fontos pillanatokban.

A Barcelona kulisszatitkai című könyvben több játékos is megemlékezik arról a "kenguru-gólról", amit a horvátok elleni elődöntő harmadik negyedének végén lőttünk. A videót nézve azt hinné az ember, hogy egy szerencsés gólról van szó, a két horvát védő "összefutott", közben Szivós meglógott, ziccerbe került, Dumi ezt észrevette, adta a labdát, s a ziccer bement. A könyvből azonban kiderül, hogy ez az akció egy jól megtervezett és begyakorolt figura volt. Kenguru-cselnek hívják, s azért tartozott a Benedek-féle arzenálba, mert kifejezetten készültünk még arra is, hogy ha gólt kapunk egy játékrész végén, s már csak néhány másodperc van hátra, de nagyon fontos lenne válaszolni, miként lehetne egy gyors csellel gólt elérni. A figurát a csapatkapitány, Varga Dániel mondta be, s a kivitelezés ennél tökéletesebben nem is sikerülhetett volna. Öröm újra és újra megnézni, ahogy a két horvát játékos képtelen eldönteni, hogy mit csináljon, s mire észbe kapnak, a víz alól a szabálytalanság pillanatában meginduló Szivós ziccerbe kerül, s értékesíti a helyzetet.


A kenguru-gól


Még gyerekkoruk edzésein gyakorolta a két Varga testvér azt a megoldást, ami az egész vb egyik szépségdíjas jelenete lett. És nem utolsó sorban ez volt az utolsó magyar gól az elődöntőben, amit ugye éppen egy találattal nyertünk meg...


Vargák gólja döntötte el a fináléba jutást


Hárai Balázs tekintélyt parancsoló megoldással szerezte meg második gólunkat a vb-döntőben.


Hárai csavargólja a vb-döntőben


A csapat Benjaminja, a 20 évesen világbajnoki címet szerző Bedő Krisztián olyat tett a döntőben, amire élete végén emlékezni fog.

Eláruljuk olvasóinknak, hogy már érkeznek a játékosoktól a vlv szokásos körkérdésére megfogalmazott válaszok, s az eddig megkapott emailek közül többől is kitűnik, hogy a játékostársak számára az év egyik felejthetetlen pillanata volt, amikor ez a szinte még tinédzser fiú a vb-döntőben lábbal(!!) blokkolta a világ egyik legjobb játékosának, Ivovicsnak a lövését...


A húszéves Bedő "meglábazza" Ivovicsot a vb-döntőben


És hát kimaradhat-e egy szilveszteri összeállításból az a gól, ami a vb-döntő utolsó találata volt? Madaras mértani pontosságú passza után Szivós precíz pattintása azt jelentette, hogy tízéves szünet után ismét világbajnok Magyarország!


Szivós gólja a vb-döntő végén


Az alábbiakban az év során archivált - nagyrészt nem publikált - videóink segítségével megmutatjuk, hogy a közönség kiszolgálása mennyire nehéz feladat, egy meccs utáni, könnyed kis csevegésnek tűnő videó nagyon sokszor - ha nem is vérrel, de verejtékkel készül. A játékos és a krónikás is rendesen megizzad, és az eredmény még így se mindig tökéletes.

Sokszor már a kezdet is nehéz. Összegyűjtöttünk néhány olyan felvételrészt, amelyet le szoktunk vágni a nézők elé tárt videók elejéről...:


Minden kezdet nehéz


A játékosok gyakran hülyéskednek nyilatkozat előtt, eljátszva, hogy a kamerának megy a móka, de igazából tudják, hogy még nem indult el a felvétel. Néha persze tévednek...


Már forog a kamera...?


A videóinterjúk közben és a beszélgetések végén is történnek néha váratlan dolgok.


Interjú közben is történnek dolgok


Aztán előfordul olyan is, hogy egy videóbeszélgetés egyszerűen meg van átkozva. Semmi sem sikerül, minden rosszul sül el, a riportalany és a riporter nincs egy hullámhosszon, az időhúzásnak szánt kérdés pedig röhögőgörcsöt vált ki mindkét szereplőből. Ilyenkor ugyanis hiába próbálkozik az ember egy teljesen új felvétellel pár perccel az első kudarca után. Az átok nem szűnik...


Amikor semmi sem sikerül


Az alábbi videóból két dolgot tudhat meg a vlv-olvasó. Egyrészt képet kap a nyilatkozók igényességéről. Bizony, nem ritka, hogy ők kérik: csináljuk újra a nyilatkozatot, mert ezért vagy azért nem érzik jónak. A másik érdekesség a segítő szándék. Erről nem is mondok többet, tessék megnézni a görögök elleni negyedöntő sikeres megvívása után készült csapatkapitányi interjú (két) nyers, vágatlan változatát.


Vágatlan változatok