FACEBOOK

Kemény Dénes "nem bírta nem elmondani"

Kemény Dénes
hozzászólás, 2013.12.26.

Kemény Dénes szerint fontos, hogy egy sikeres vezető úgy távozzon a posztjáról, hogy tett valamit a megfelelő utódlás érdekében. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy esetében ez annyira jól sült el, hogy nem bírta nem elmondani. Teljes terjedelmében közöljük Farkas Dávid cikkét, amely karácsony másnapján jelent meg az inforadió.hu oldalon.

"Kemény Dénes egy jóval korábbi döntésének is köszönhető, hogy Benedek Tibort megválaszthatta szövetségi kapitánynak az elnökség. A szövetség elnöke arra utalt, hogy 2010-től Benedek Tibor a kispadon dolgozott Kemény mellett. A vízből egyenesen nem lehetett volna szövetségi kapitány. Az is lényeges volt, hogy azon a két meccsen Benedek mutatott magából valamit, amikor Kemény Dénes átadta neki a kispadot. "Azt azért még visszakérem tőle, azt a két győzelmet" - tréfálkozott a korábbi kapitány.

- Tibor attól vált be, amit én 2010-ben láttam rajta - mondta Kemény. Hozzátette: olyan játékosát látta volna szívesen a kapitányi poszton, akiben edzői vénát lehetett felfedezni. Kemény Dénes úgy gondolta, hogy az a szisztéma, ahogy ő dolgozott, az annyira nem lehetett rossz, hiszen hozta az eredményeket. Érdemes volt tehát valaki olyat választani, aki ebben benne volt belülről, és a saját érdekében minden olyat átvesz, amit az előző kapitány jól csinált, és amit szerinte nem jól, azt kijavítja.

Kemény Dénes arról is beszélt, hogy Benedek Tiborban a szakmai igényességet is látni lehetett, ő játékosként mindig nagyon utánament annak, hogy a lehető legjobbat tudja produkálni. Csapatkapitányként Tibor azt mutatta, hogy ő vezéregyéniség - tette hozzá az elnök. Nem csak a góljaival és a gólpasszokkal volt vezér a vízben, mert abban a csapatban így nem volt könnyű kiemelkedni, hiszen játszott 7-8 olyan ember, aki bármikor vezérré vált. Benedek Tibornak már játékosként is megadatott az a karizma, ami szükséges a kapitányi munkához.

- Talán más sportágaknak, de esetleg más munkahelyeknek is mutattam valamit - mondta az utódlással kapcsolatban Kemény Dénes. Kiemelte: egy sikeres vezető ne felégetett ugart hagyjon maga után, hiszen tartozik ezért a sok pozitívumért cserében, amit kapott a munkájától, a beosztásától. A munkahelynek, vagy esetemben a sportágnak, tartozunk annyival, hogy segítsük elő a megfelelő utódlást - mondta az előző szövetségi kapitány. "Ez annyira jól sült el, hogy nem bírtam nem elmondani" - tette hozzá."

Farkas Dávid - inforadio.hu (fotók: vlv)