FACEBOOK

A Primorje Rijeka behúzta a Horvát Kupát

A Primorje Rijeka behúzta a Horvát Kupát
hozzászólás, 2013.12.22.

Másodszor is Horvát Kupa-győztes lett Varga Dániel és Varga Dénes vasárnap este. A Primorje Rijeka izgalmas meccsen, végig vezetve védte meg címét.

Horvát Kupa, döntő

Primorje Rijeka-Jug Dubrovnik 13:11 (3:2, 4:2, 3:4, 3:3)

Zágráb, v..: Stampalija, Vlasics
Primorje Rijeka: Vican, Radu 2, Peros, Krapics, Varga Dénes, Sukno 1, Muslim, Petrovics, Varga Dániel 3, Obradovics 2, Setka 2, X. Garcia 2, Jelovina, Buljubasics 1. Vezetőedző: Ivan Asics
Jug Dubrovnik: Bijac, Vranjes, Boskovics, N. Janovics 3, Sutalo 2, Benics, Markovics 1, Buslje, Viskovics 1, Dobud 3, Marelja, Mavan, Nizics, Ivankovics 1. Vezetőedző: Veszelin Gyuho
Gól - emberelőnyből: 9/17, ill. 9/15
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1

A mérkőzés alakulása:

1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2/4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4, 7:4//7:5, 7:6, 8:6, 8:7, 8:8, 9:8, 10:8/10:9, 11:9, 11:10, 12:10, 12:11, 13:11

A meccs nagy iramot, jó játékot és sok izgalmat hozott. A Dubrovnik egyszer sem vezetett, végig a Rijeka uralta a meccset, de hiába húzott el többször is két, sőt, három góllal, Boskovicsék mindig visszakapaszkodtak. A vége is nagyon izgalmas volt, az utolsó percig volt esély a hosszabbításra.

Varga Dániel igazi vezéregyéniség volt és szép gólokat lőtt. Varga Dénes már a második negyed közepére összegyűjtötte második hibáját, így óvatos játékra kényszerült, de egy gyönyörű gólpassz fűződik a nevéhez.

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Örülök, hogy nyertünk, meg annak is, hogy vége az évnek. A meccs elég piszkos volt, engem személy szerint el is ragadott a hév, ezért korán begyűjtöttem két, nem túl hasznos kiállítást, aztán pedig egész a végéig ennek hatása alatt voltam, nem sokat vállalkoztam. Az elnökünk megköszönte a győzelmet és ez jó érzés volt, egy kicsit kárpótlást jelentett számomra.

VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Örülök, hogy megnyertük, és legalább annyira annak is, hogy nemsokára otthon vagyunk. Amit pozitívumként látok még a győzelem mellett, az az, hogy az utóbbi két rangadónkon már jobb játékot mutattunk, ráadásul győzni is tudtunk és a tendencia jó!, Vártam azt a pillanatot, azokat a meccseket, amikor rákapunk a győzelem ízére és úgy érzem, ez megtörtént. Idő kérdése volt, hogy mikor fordul át a csapat a rossz játékból a jó teljesítménybe.

- A mai jó játékod és három gólod ellenére miért nem te lettél a torna MVP-je, hanem Obradovics?

- Hát..., nem tudom, lehet, hogy azért, mert nem Dumit kérdezték meg! Boldog karácsonyt kívánok minden kedves vlv-olvasónak!


VLV-VIDEÓK (HRT2):


Varga Dániel első gólja


Varga Dániel második gólja


Varga Dénes gólpassza Buljubasicsnak


Varga Dániel harmadik gólja


Ide kapcsolódó friss hír, hogy Horvátországban Niksa Dobudot, a Jug Dubrovnik játékosát választották meg az év legjobb férfi vízilabdázójának.