FACEBOOK

A barcelonai hősök mindent vittek!

A barcelonai hősök mindent vittek!
hozzászólás, 2013.12.19.

A világbajnok magyar férfi vízilabda-válogatott Az év csapata, Benedek Tibor új munkaviszonya első évének végén Az év szövetségi kapitánya. A fölény több mint meggyőző.

Budapest, 2013. december 19., csütörtök (MTI) - Az idén világbajnokságot nyert férfi vízilabda-válogatott érdemelte ki az év csapata címet a magyar sportújságírók szavazatai alapján. A második helyen a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata végzett, megelőzve a budapesti vb-n aranyérmes férfi párbajtőrcsapatot.

A férfi vízilabdacsapat 2003 óta negyedszer nyerte el az elismerést.

Az év csapata választás dobogósai:
1. Férfi vízilabda-válogatott 1456 pont

2. Győri Audi ETO KC 912
3. Férfi párbajtőrcsapat 758



Benedek Tibor lett az év szövetségi kapitánya a magyar sportújságírók szavazatai alapján. A férfi vízilabda-válogatottal az idén világbajnokságot nyert szakember először érdemelte ki ezt az elismerést - ez volt az első éve a nemzeti csapat élén. A 41 éves szakvezető játékosként három olimpiai bajnoki címet nyert, valamint világ- és Európa-bajnok is volt.

A második helyen a tavaly is "ezüstérmes" Storcz Botond, a kajak-kenusok kapitánya, míg a harmadikon az előző évben is a képzeletbeli dobogó alsó fokára állt Kiss László, az úszók vezetője végzett.

Az év szövetségi kapitánya választás dobogósai:
1. Benedek Tibor, férfi vízilabda 1591 pont

2. Storcz Botond, kajak-kenu 657
3. Kiss László, úszás 589



Fotók: vlv


Emlékezetes estét rendezett a Magyar Sportújságírók Szövetsége. Látványos kísérőprogramok zajlottak, napjaink legnagyobb énekes-sztárjai léptek fel, de ők ezúttal csak színesítették a programot, amelynek főszereplői a sportolók voltak. És örömmel mondhatjuk, hogy hosszú idő óta először ismét a vízilabdázók vívták ki a sportújságírók legnagyobb tiszteletét.

Szép gesztius volt a szervezők részéről, hogy az év szövetségi kapitányának Kemény Dénes, az év csapatának Kásás Tamás adta át a díjat.

Ami a számszerű eredményt illeti: a csapat 538 ponttal előzte meg a második helyezettet, ami óriási különbség, de ennél is nagyobb fölénnyel lett az év szövetségi kapitánya Benedek Tibor: a második és a harmadik helyezett együttvéve is sokkal kevesebb pontot kapott, mint ő.

Jó volt látni, hogy Tibi és a fiúk is nagyon örülnek a díjnak, a reflektorfénynek.


vlv-képek a gálaestről


Persze volt néhány móka is, nem lennének vízilabdázók, ha nem próbálkoznának a legkritikusabb pillanatokban is némi "akcióval". Amikor a rangidős Szivós Márton átvette a legjobb csapatnak járó kupát, a sorban utána következő Hosnyánszky Norbi vette kézbe a díjjal járó személyes ajándékot, az érméket. Ezt használta ki Kása, és nyílt színen, a színpad közepén próbálta meg a mikrofonhoz küldeni Hosit, hogy a csapat nevében tartson egy kis beszédet. Nem kell mondani, hogy az egész este során egyetlen díjazott sem kapott ilyen lehetőséget, egyszerűen nem szerepelt ez a forgatókönyvben... No hiszen, Kása atán jóval kezdett... Elég annyi, hogy nem volt köszönő beszéd...

Vacsora helyett a fiúk többsége nyilatkozott, nyilatkozott és nyilatkozott, nem túlzás: szétszedték a barcelonai világbajnokokat a sajtó képviselői.

Jó volt ott lenni, na...


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Tibor, szívből gratulálok neked ehhez az egyéni és kollektív, vagy kollektív és kollektív sikerhez. Láttam rajtad az elmúlt hetekben, hogy neked fontos volt ez a díj, számoltál azzal hogy lesz ez a gála, nyilatkoztál is róla, kicsit vártad, hogy a csapat eredményt érjen el. Most hogy megkaptátok mind a ketten, teljes győzelem, hogy értékeled, mit érzel?

- Nem lebecsülve a többi sportág eredményét, valóban lesöpörtük a díjakat és büszke vagyok nagyon erre. Van egy vándordíjam amit vissza kell adni, van egy, amit megtarthatok, illetve a csapatnak is van egy ilyen, három serleggel megyünk haza. Ez így tényleg szép kollekció, büszkék lehetünk magunkra, sokat tettünk ezért. Nyilván a többi csapatsportág is, a többi szövetségi kapitány is, de ez most így alakult...

- Nem kell szabadkozni... :-)

- Nekem nagyon fontos volt ez, hogy az első alkalommal ez meglegyen, ahogy játékosként is '97-ben az első Európa-bajnokság után megnyertük Az év csapata díjat, most ez az új csapat az első évben megnyerte. Ezt valószínűleg nem fogjuk elfelejteni.

- Mindenki azt kérdezte itt tőled, az előttem kérdező riporterek is, hogy jövőre itt lesztek-e a gálán, hogy lesz akkor. Valószínűleg egy ilyen helyet Eb arannyal lehet megváltani. Tudom hogy mi az elvárás, négy közé kerülés, de azért valamiben gondolom reménykedhetünk, ha másban nem, akkor ebben a barcelonai sikerben...

- Azt kell, hogy mondjam, emlékszem az első ilyen díjátadásra, '97-ben volt és nem emlékszem többre, pedig biztosan nyertünk még. Úgyhogy ez most a legfontosabb. Az, hogy mi lesz majd jövőre, lesz-e ilyen még, az szerintem annyira már nem fog izgatni

- Azért nem tudok jó pihenést kívánni, mert holnap reggel edzés van. Úgyhogy Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet, és találkozzunk itt jövőre!

(Lejegyezte: Danna)



Nagy Viktor a vlv-nek


- Viktor, hányan sütötték el ma este azt a poént, hogy "Ma nem"?

- Hát, a színpadon egyszer, azóta meg egyre többen, hogy én miért nem jól válaszoltam, miért csak szűkszavúan válaszoltam erre a kérdésre és jöttek a tippek, elsősorban Gór-Nagy Mikitől, úgyhogy "Kösz Miki".:-) Én annyival lezárnám ezt, hogy nem erre építek jövőre. Tehát nem arra akarok rámeni, hogy eladjam magam, hanem arra hogy sikeres legyek és reméljük, hogy a csapat is, és ugyanolyan jó teljesítményt tudjak nyújtani mint a vb-n. Úgyhogy az, hogy mit mondok közben, hogy az vicces lesz vagy sem, vagy megmarad az emberekben vagy sem, az mellékes.

- Előbb fordítottad komolyra a szót mint én. Akkor most elmondok neked egy adatot, amit szerintem te nem tudsz és először hallod tőlem. Az Év férfi sportolója versenyben kaptál 21 szavazatot. Ehhez mit szólsz?

- Hát attól függ, hogy mennyiből?

- Hát nagyon sokból. Ennyivel nem lehet... ezer fölöttel nyertek, de a neved egyáltalán ott volt. Ehhez mit szólsz? Egyéni sportolóként!

- Mármint csapatsportolóként?

- Nem, Az év férfi sportolója szavazáson kaptál 21 szavazatot!

- Hát ez szuper. Köszönöm szépen hogy ezt megosztottad velem. Erről nem tudtam.

- Mit szólsz?

- Nagyon sok munkám volt igazából benne :-). Nagyon jó érzés és fönn állni a csapattal is nagyon jó érzés volt, és nagyon tetszik ez az egész rendezvény. Először vagyok ilyenen, ezen a rendezvényen, úgyhogy szeretnék jövőre is jönni.

- Találkozzunk itt jövőre Viktor...

- Boldog Karácsonyt Mindenkinek és Kellemes Új Évet, sikeres új évet! Neked is Ádi.

- Köszi Viktor!

- Sziasztok!

(Lejegyezte: Danna)



Decker Ádám a vlv-nek


- Ádám, elevenítsük fel a könyvnek azt a fejezetét, ami rólad szól, hogy ezt nem gondoltad volna... Ezt sokan nem gondolták volna, hogy egy ilyen ünnepségen leszel az év végén, bármikor a pályafutásod során. Mit érzel? Nagy elégedettség van benned?

- Nagyon elégedettség igen. Furcsa, hogy eddig a tv-ben néztem a Sportcsillagok gáláját és a különböző díjátadókat, és most részese lettem, és így még kellemesebb, hogy a színpadra is állhattunk. Nagyon jó érzés és tényleg ugyanazt tudom mondani, mint amit a könyvben is, meg amit ezer interjúban, hogy megérte az elmúlt 8-10-20 év, és megérte beletenni azt a sok fáradságot és munkát, mert most ezt nagyon élvezem.

- Most komolyan, egy ilyen ünnepségen gondolom, jól érzed magad, de egy ilyen díj, egy ilyen kollektív díj, egy ilyen emlék az év végéről megmarad az emberben szerinted?

- Persze hogy megmarad! Nekem ez az első válogatott szezonom, az első világversenyem, azon belül az első világbajnoki aranyam, az első gálám, úgyhogy ez az év mindenből sok "elsőt" hozott és ezek élesen megmaradnak az emlékezetemben. A mai napig nagyon motivál az, hogy ha visszagondolok csak a felkészülés edzéseire, vagy magára a világbajnokságra, úgyhogy ezek mélyen berögzültek.

- Jó, hát ahhoz, hogy jövőre itt legyetek, a nyári Eb-n komoly eredményt kell elérni, mert nagyon sok csapat van Magyarországon, nagyon sok jó csapat, de szerintem, ha Budapesten egy aranyat hoztok, akkor az ide egy belépőjegy.

- Igen, de úgy gondolom, hogy nem szabad avval a téves gondolattal indulni jövőre, hogy most akkor az aranyért megyünk és az arany az elvárás. Az elvárást majd Tibi megfogalmazza. Azt látjuk, hogy az ellenfelek gyakorlatilag ugyanolyan erősek, az első négy-öt csapatról beszélek. Úgyhogy én azt mondom, hogy a nagyon tisztes helytállás és a nagyon jó játék a célunk. Az, hogy a közönség szeresse továbbra is ezt a csapatot és sokan kilátogassanak a Margitszigetre. Természetesen szeretnénk megtartani ezt az aranyos formánkat, de nem szabad folyamatosan erre gondolni és ezt hangoztatni, mert az még nagyobb terhet tenne ránk.

- Azt kívánom neked is, hogy jövőre itt találkozzunk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Bedő Krisztián a vlv-nek

- Szervusz Krisztián. Ez egy gyönyörű évzárás volt. Bár még holnap, holnapután van egy kis munkád, de így zárni egy évet, az fantasztikus lehet. Egy kicsitfoglald össze, milyen volt neked ez a 2013?

- Hú, nem számítottam erre a kérdésre.

- Ez egy váratlan kérdés, sokat gondolkodtam rajta.:-)

- Nos hát, én már sokszor elmondtam, ebbe a kamerába is elmondtam már egy pászor, hogy nekem januártól kezdődően megváltozott az életem, tényleg, hiszen miután bekerültem a felnőtt válogatottba rengeteg dolog megváltozott az életemben. Kezdve ott, hogy kijutottam a Világligára, majd a világbajnokságra, ott ugye az aranyérem, és most mondhatom ezt a helyszínt is, illetve még az is persze, hogy Egerbe igazolhattam, hiszen az is egy rettenetesen fontos része az életemnek..

- Ez az ünnepség hogy tetszett? Milyen volt fönt a dobogón? Milyen érzés ez így fölmenni? Reflektorfény, külön műsorszám vagytok...

- Igen, hát nagyszerű érzés, hála az égnek mondhatom azt, hogy számítottunk azért erre a díjra, hogy megkapjuk, legalábbis reménykedtünk benne, hogy meg fogjuk kapni, hiszen tényleg, mint sokan elmondták előttünk, nehéz volt egy ilyen sikeres vízilabdacsapat után nekünk is elérnünk valami komolyabb eredményt. Sikerült nekünk a világbajnokság, ami tényleg nagy dolog és ezt látják az emberek és jó látni, hogy érdekli őket, szurkolnak nekünk és tényleg úgy gondolják, hogy mi vagyunk most a legsikeresebb csapat.

- Akkor beszélgettetek erről egymás között?

- Persze, nyilvánvalóan.

- Hogy jó lenne megnyerni...

- Igen.

- Mit szólsz a szavazati arányokhoz? Nem tudom az feltűnt-e, mert bemondták hogy hány szavazatot kaptatok és nagyon nagy volt a különbség köztetek és a többi,  a második és a harmadik között.

- Igen, hát ez is azt mutatja, hogy érdekelte az embereket, hiszen miután vége lett a világbajnokságnak, rengetegen jelezték hogy szurkoltak nekünk, akármerre voltak az országban, az emberek mindenhol azt mondták, hogy telt ház volt, legyen az kocsma, étterem, otthon is összeült a család és együtt nézték, szurkoltak, ez érezhető itt is és megmutatkozik a szavazatokon is.

- Hát Krisztián, ugyanilyen évet kívánok neked jövőre, meg magunknak is!

- Köszönöm szépen!:-)

(Lejegyezte: Danna)