FACEBOOK

Horvát-magyar - Sibenikben

Horvát-magyar - Sibenikben
hozzászólás, 2013.12.16.

Sibenikben rendezik meg a legközelebbi Világliga-forduló magyar mérkőzését. Ezt a horvát szövetség közölte.

A vlv megbízható forrásból úgy tudja, hogy a helyszín az eredeti tervek szerint Rijeka, a legújabb kori horvát vízilabdázás központja lett volna. A Primorje Rijeka jelenleg a világ egyik legerősebb csapata, a klubelnök egyben a horvát szövetség elnöke is.

A horvátok a legutóbbi Világliga-fordulóban hazai pályán döntetlen után ötméteresdobásokkal kikaptak a görögöktől, így mindössze egy ponttal állnak. Ha a január 14-i, Magyarország elleni mérkőzést elveszítik, gyakorlatilag elbúcsúzhatnak a továbbjutást jelentő csoportelsőségtől.

Mint ismeretes, Varga Dániel, a magyar válogatott csapatkapitánya és testvére, az Európa legjobb játékosává választott Varga Dénes a Primorje Rijeka színeiben játszik. Nem tűnik nagyon bátor feltételezésnek, hogy a január 14-i meccset azért vitték el Rijekából Sikbenikbe, hogy a magyar csapat két meghatározó játékosa ne érezhesse magát hazai pályán a horvátok ellen.

Sibenik Rijeka és Dubrovnik között helyezkedik el, a város csapata a Jadranska Liga utolsó előtti helyén áll egy győzelemmel és egy döntetlennel. A válogatott meccsnek a Crnica uszoda fedett létesítménye ad otthont, amelyben 400 néző számára van ülőhely és százan állva nézhetik a találkozót.

Nem kell mondanunk, hogy a csoportelsőség kérdésében sorsdöntő meccsen a regnáló olimpiai bajnok és a világbajnok csap majd össze...

A Világliga európai csoportselejtezőinek 2014. január 14-i, keddi programja:

A csoport

Szerbia-Oroszország
(Románia szabadnapos)

A csoport állása:

1. Szerbia 3 (egy meccsből),
2. Oroszország 3 (1),
3. Románia 0 (2) pont


B csoport

Horvátország–Magyarország

(Görögország szabadnapos)

A csoport állása:


1. Magyarország 3 (1),
2. Görögország 2 (2),
3. Horvátország 1 (1) pont


C csoport

Olaszország-Szlovákia
Montenegró-Németország

A csoport állása:

1. Montenegró 6 (2),
2. Olaszország 3 (2),
3. Németország 2 (3),
4. Szlovákia 0 (2) pont


A nyári szuperdöntőbe (Dubaj, június 16-21.) csak a csoportelsők jutnak be.