FACEBOOK

Barcelona emlékére - Érmét kaptak a stábtagok

Barcelona emlékére - Érmét kaptak a stábtagok
hozzászólás, 2013.12.13.

Az aranyérmes játékosoktól kaptak különleges kivitelezésű emlékérmét a magyar válogatott felkészítő és irányító stábjának tagjai a csapat legutóbbi összetartásán, amelyen minden barcelonai aranyérmes részt vett. A meghatott stábtagok nyilatkozatai a vlv-nek:

Mint korábban megírtuk, az elmúlt hét vasárnapjától keddig megrendezett összetartás első napjának első programpontjaként Benedek Tibor szövetségi kapitány személyre szólóan értékelte a játékosok barcelonai tevékenységét, rámutatva fejlődési lehetőségeikre is. (Azóta megtudtuk, hogy egy külön rendezvény keretében a kapitány az ő munkáját segítő hét stábtag tevékenységét is részletesen elemezte, amit az érintettek meglepve, de jó érzéssel, elégedetten fogadtak.)

Ezt a lehetőséget használta ki a csapat arra, hogy megköszönje a stáb munkáját. Különleges érmét verettek, s azt díszes installációval adták át felkészítőiknek, vezetőiknek. (Egressy János külföldi útja miatt később veszi át a fiúk ajándékát.)

VARGA DÁNIEL csapatkapitány a vlv-nek:

- A világbajnokságon 13 aranyérmet osztottak ki, tehát csak a játékosok kaptak. Mivel azonban ez a vb-győzelem csapatmunka volt, úgy tartottuk igazságosnak, hogy a stáb valamennyi tagja is kapjon egy olyan kézzelfogható, konkrét tárgyat, ami örök emléket állít a közös munka sikerességének. Egyébként Gór-Nagy Miki vetette fel és mindenki egyetértett vele. Az érme olyan pillanatot örökít meg, amelyről mindenkiben felidéződik az egész világbajnokság, a végső győzelem és az az öröm, amit a siker pillanataiban valamennyien éreztünk.

- Hogy történt az átadás?

- A vasárnapi edzés első része egy alapos évértékelő elemzés volt, amit Tibor tartott. Tudtuk, hogy ez a világbajnokság utáni első és idén már biztosan utolsó olyan alkalom, amikor a 13 világbajnok együtt van, ezért csapatkapitányként megkértem a stáb nyolc tagját, hogy e programpont végére rövid időre jöjjenek ők is oda. Ekkor adtuk át az érméket.

- Milyen volt a fogadtatás?

- Úgy láttam, hogy mindenkit meglepetésként ért ez a gesztus és mindkét célt sikerült elérni: örültek neki és egyben örök emléket vihettek haza magukkal.




Mint látható, az érem azt a pillanatot ábrázolja, amikor idén augusztus 3-án késő este véget ért a barcelonai világbajnokság döntője, s a meccs lefújásának pillanatában Benedek Tibor - némi segítséggel - örömittasan vetette magát a medencébe.


BENEDEK TIBOR szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Nagyon jólesett, valahol példája ez annak, hogy mennyire egységes volt ebben a csapatban a játékosok és a stáb közössége. Akiknek a nyakába Barcelonában aranyérmet akasztottak, egyöntetűen fontosnak tartották, hogy egy tárggyal emlékezetessé tegyék az egész éves közös munkát azok számára is, akik nem kaptak érmet a vb-döntő után. Kedves dolog volt és tényleg ennek a szakasznak a lezárásához tartozott, szép gesztus volt a csapat részéről. Ami az érmén ábrázolt pillanatot illeti, egy kicsit elvárást is tükröz a látvány, főleg ha jól megnézi az ember Hárai Balázs hasizmát. Magasra került a mérce, úgyhogy én azt várom, hogy Pufi jövő nyáron ilyen hasizommal jelenik majd meg az első edzésen...

- Valamilyen okból úgy ítéled meg, hogy mesterséges beavatkozás történt a dombormű készítése során Pufi alakjának megformálásakor?

- Minimális különbséget látok, igen, az eredetihez képest, és bízom abban, hogy az érmén látható változat lesz a mérvadó Pufi számára.

- Azért megjegyezném, hogy te meg felemelt kézzel "huppansz" a vízbe, mondjuk ezt a mintát is szívesen látnánk újra élőben jövő nyáron, a Margitszigeten...


DABROWSKI NORBERT másodedző a vlv-nek:

- Megérintő gesztus volt, nagyon kedvesek a fiúk. Elismerték és megköszönték a munkánkat, mivel ugye aranyérmet csak ők kaptak Barcelonában, ez a szabály. Szép dolog volt tőlük, az ajándék a vitrinünk legfontosabb helyére került a lakásban.

DR. GÁBOR ANTAL csapatorvos a vlv-nek:

- Engem nagyon meglepett ez az egész. Az első pillanatban nem is tudtam hova tenni, de aztán rájöttem, hogy a fiúk annyira aranyosak és kedvesek, hogy mindnyájunknak csináltattak egy ilyen érmét. Meg kell mondjam, a kórházban, a szobámban fő helyen, díszhelyen van, és mindenkinek nagy örömmel mutogatom, mert tényleg egy felejthetetlen pillanatot örökít meg. Hozzáteszem: számomra az is ugyanilyen emlékezetes marad, ahogy Dani átadta ezt az érmét a stábtagoknak, köztük nekem is.

GERGELY ISTVÁN csapatvezető, kapusedző a vlv-nek:

- Egy parton álló edzőnek mindig van egy kis hiányérzete, ő is nagyon szeretne olyan érmet, amit siker esetén a játékosok kapnak. A stábból hárman is vízilabdában voltunk versenyzők, Tibi, Dabrowski Norbi és én, valahogy hozzászoktunk ahhoz, hogy ha vége egy tornának és jól szerepel a csapat, akkor érmet kapunk. Most ugye elég jó eredményt értünk el, de csak a játékosok nyakába akasztottak aranyérmet, a stábtagok nem kaptak. Ehhez nekünk hozzá kell szoknunk, ami gyorsan is megy, én például személy szerint nem vágytam konkrétan arra az éremre, amit a fiúk kaptak, mert ez így volt jó, tudom a helyemet és azt is, hogy hol az ő helyük - az a dobogó teteje! Amit most kaptunk a játékosoktól, bizonyos szempontból még értékesebb is, mint az aranyérem, hiszen ebből csak nyolc darab van a világon, szemben azzal, amit ők kaptak, 13-an. Nagyon örültem a ajándéknak, ez nekem aranyéremmel ér fel!

HORVÁTH TAMÁS erőnléti edző a vlv-nek:

- Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy részese lehettem ennek az eseménynek és stábtagként, erőnléti edzőként gondoltak rám a fiúk, s ezzel a nagyon megtisztelő ajándékkal megleptek. Nagy örömöt szereztek, az ajándékuk otthon a relikviám közé, a legelőkelőbb helyre került és örökké emlékeztetni fog erre a nyárra és a fiúk gesztusára.

ILLÉS ROLAND masszőr a vlv-nek:

- Nagyon örültem, rendkívül jólesett, hogy a srácok gondoltak ránk, arra, hogy mi nem kaptunk kint érmet. Ott vagyunk végig velük, tényleg megteszünk mindent, hogy eredményes legyen a csapat és nagyon jólesett tőlük ez a gesztus. Ha ránéz az ember erre az éremre, egyből jó kedve lesz...

IMRE TÓVÁRI ZSUZSANNA csapatpszichológus a vlv-nek:

- Ez a legnagyobb megtiszteltetés, amit kaphat egy stábtag a csapattól, szívmelengető. Sok minden más mellett az ilyen pillanatokért érdemes végezni ezt a munkát. Nagyon megható volt és nagyon jólesett.

(A stáb nyolcadik tagja, Egressy János külföldi útja miatt később veszi át a fiúk ajándékát.)