FACEBOOK

hozzászólás, 2010.12.14.

A Vodafone OB-1 hétfői rangadóján az Eger idegenben meglepő magabiztossággal győzte le a Vasast. Meccs utáni nyilatkozatok:

Vodafone OB-1, 10. forduló

Vasas-Eger 5:9 (2:3, 0:2, 2:1, 1:3)
Komjádi uszoda, v.: Vojvoda, Székely
Vasas: Nagy V. - Decker, Boskovics 2, Katonás, Powers 1, Vörös, Kiss G. 2, Vámos, Kovács R., Hőna, Steinmetz B., Takács, Fülöp. Vezetőedző: Földi László
Eger: Szécsi - Sántavy, Kotsidis 1, Graham, Hosnyánszky, Kovács G., Hegedüs, Varga II. Zs. 1, Feltham, Binder 1, Kis G., Bundschuh 1, Biros 5. Vezetőedző: Gerendás György
Gól - emberelőnyből: 2/9, ill. 3/8
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Kipontozódott: Decker (30.p.), Varga II. Zsolt (28.p.)
Kiállítva - cserével végleg: Kiss G. (27.p.)
Sárga lap: Földi László (18.p.)

(A találkozó alakulását percről percre megtekintheti Közvetítés rovatunkban.)

STEINMETZ BARNABÁS (TEVA Vasas-UNIQA):

- Elfáradtunk. Nagyon magas szinten kellett tartani a koncentrációt és a fizikai állapotot. Azt hiszem, hogy elsősorban a "fejen" múlott. Tipikusan az a mérkőzés volt, ahol lehetett látni az első három percben, hogy akármeddig játszhatnánk, nem lenne sanszunk. Az Egernek gratulálok, nagyon jól kihasználták a hibáinkat az elején, ebből előnyre tettek szert és végig vezetve, simán nyertek.

KISS GERGELY (TEVA Vasas-UNIQA):

- A tapasztalataim alapján minden csapatnak minden évben van két-három nagyon rossz meccse. Nálunk ez most megtörtént. A Vasas ennél sokkal jobb, stabilabb csapat. Nem lehet ennyit hibázni. Ezt nagyon gyorsan el kell felejteni.

VÁMOS MÁRTON (TEVA Vasas-UNIQA):

- Nem erre számítottunk, úgy jöttünk le, hogy nyernünk kell. Nem találtuk el a kaput, dekoncentráltság jellemezte a játékunkat. Ezt már ma este el kell felejteni és meg kell verni a Herceg Novit.

BIROS PÉTER (ZF-EGER):

- Ezen a meccsen rászolgáltunk arra, hogy miénk legyen a három pont, elöl és hátul is pontosabban játszottunk, mint a Vasas. Úgy érzem, hogy a csapat jó irányba halad, szép sikert értünk el, amiből persze nem szabad messzemenő következtetést levonni.

VARGA II. Zsolt (ZF-EGER):

- Gratulálok a csapatnak, fantasztikusan védekeztünk végig. Fontos lehet majd a végén, hogy idegenben tudtunk nyerni. Remélem, hogy ez kellő önbizalmat, tartást ad a csapatnak ahhoz, hogy nyerjünk szombaton az Euroligában.

KIS GÁBOR (ZF-EGER):

- Nagyon akartuk ezt a meccset, le a kalappal az egész csapat előtt. Úgy gondolom, ez a mérkőzés segíteni fog minket, hogy összeálljunk és úgy játsszunk, ahogy tudunk.

HOSNYÁNSZKY NORBERT (ZF-EGER):

- Egyszerű volt a recept mára: amit megbeszéltük, azt végrehajtottuk. Azt beszéltük meg, hogy jól védekezünk és ez sikerült. Öt gólt kaptunk - ennél jobb nem kell. Ha megy a védekezés, akkor abból lehet erőt meríteni, és mindjárt jól megy a támadás is.

BUNDSCHUH ERIK (ZF-EGER):

- Olyan meccs volt, amire számítottunk, nehéz, brusztos. Hátul dőlt el minden, elöl pedig megtaláltuk azokat a gólokat, amiket meg kellet találni.

KOVÁCS GÁBOR (ZF-EGER):

- Izgalmas mérkőzés volt, amelyen végig vezettünk. Nagyon jól összeállít a védekezésünk, bár a támadáson még lesz csiszolni való.