FACEBOOK

Egyszer fent, egyszer lent - Decker Ádi és Szivós Marci ezen is túl van

Egyszer fent, egyszer lent - Decker Ádi és Szivós Marci ezen is túl van
hozzászólás, 2013.12.07.

Decker Ádám és Szivós Márton repült. A szó szoros értelmében. Érdemes megnézni az RTL Klub Reflektor magazinjának riportját, amely úgy is összefoglalható: ilyen volt és ilyen lett. Mármint a két világbajnok pólós, aki beült egy műrepülő gépébe. Nagyon nehezen tudtak utána kiszállni...

Jól ismert anekdota Moldova György egyik könyvéből, amit most emlékezetből, nem szó szerint idézek.

Egy kisrepülőgép pilótája felvisz a levegőbe egy parasztembert, hogy megmutassa neki, milyen a repülés. Először csak finoman manőverezik, majd elvégez egy-egy komolyabb fordulót és lesi a hatást.

A parasztember bólint egyet: gondoltam. Kicsit meglepődik a pilóta és komolyabb akciót indít. Az utasa most is csak bólint: erre is számítottam. Ekkor már bepipul és elvégzi a legnagyobb igénybe vételt jelentő gyakorlatot. Na végre a parasztember így szól: Ezt azért nem gondoltam volna!

A pilóta elégedetten teszi le a gépet, de furdalja a kíváncsiság. Megkérdezi:

- Mondja, bátyám! Amikor először azt mondta, hogy gondolta, mi történt? És a második alkalommal mire mondta, hogy erre is számított? A végén meg mi lepte meg annyira?

Az öreg így válaszolt:

- Az első fordulóknál bepisiltem, de gondoltam, hogy így lesz. A második akciónál bekakiltam - erre is számítottam. De hogy aztán az egész visszajön a nyakamba, na, azt tényleg nem gondoltam volna!




Nem tudom, Decker Ádám és Szivós Márton olvas-e Moldovát, tudta-e hogy mire számíthat, amikor az RTL Klub Reflektor című magazinműsorának unszolására beült egy kisgépbe és részese volt egy műrepülő "edzésprogramnak".

Mindenesetre mosolyogva, magabiztosan szálltak be a gépbe, majd landolás után nem éppen ugyanígy szálltak ki belőle...

A riportfilmben különleges felvételeket láthatunk, belső kamera örökíti meg, ahogy Decker Ádám, majd Szivós Márton utazásánál összefolyik minden, föld és ég, s azt is, hogy miként fogadják a fiúk a manővereket.

Egyes szituációkban 4,5 G-t vagyis 540 kilós nyomást kellett elviselniük. Decker Ádám nem is nagyon bírta, a leszállást követően sürgős leheveredni valója akadt, meg sem nézte, hogy száll fel utána játékostársa.



Marci tovább bírta, de aztán nála is bekövetkezett az "Ezt azért nem gondoltam volna!" pillanata, még ha ezt nem is kell szó szerint venni (lásd a parasztember esetét).

A fiúkat ezután - már a földön - egy-egy fenékre ütéssel felavatták, mire Decker Ádi megjegyezte, hogy ezt az uszodában papuccsal szokás csinálni. Nyilván innen jött az ötlet, hogy bedobják: szeretettel várják a pilóta urakat egy vízilabdaedzésen, majd jól megmutatják nekik, milyen érzés négy-öt percet a víz alatt tölteni...

VLV-VIDEÓ (RTL KLUB Reflektor):