FACEBOOK

Gergely-siker - most teremben

Gergely-siker - most teremben
hozzászólás, 2013.12.06.

Nagy tetszéssel fogadott előadást tartott a kapusképzés szakmai jellegzetességeiről a kétszeres olimpiai bajnok Gergely István, a válogatott kapusedzője Szegeden.

Mint korábban megírtuk, a program "térségi kezdeményezésre" jött létre, a Szegedi Vízipolo Suli a vásárhelyi és a szentesi klubbal együtt hozta össze.

Szabó Zoltán, a szegedi utánpótlásképzés vezetője az előadás után a vlv-nek elmondta: szinte szégyellte magát a végén, mert eddig azt hitte, nem nagyon lehet őt zavarba hozni a vízilabda terén, de most azzal szembesült, hogy rengeteg új információt hall.

Több mint ötven érdeklődő előtt hangzott el az előadás, a vendégek az ország minden részéből érkeztek. Jöttek budapesti kluboktól - FTC, BVSC - , Debrecenből, Pécsről, Bajáról, s a legtöbben természetesen Szentesről, Vásárhelyről és Szegedről.

Érdekesség, hogy Gergely István három egykori olimpiai bajok társa is ott volt a teremben: Benedek Tibor, Molnár Tamás és Varga Tamás.

Az előadás elméleti és gyakorlati részből állt. Előbbi során kiválasztásról, motivációról, meccselésről, edzéselméletről beszélt a szónok, majd rengeteg video segítségével mutatott be edzésgyakorlatokat, jellemző meccsjeleneteket válogatott mérkőzések videoanyagából, s természetesen a látottak elemzése sem maradt el. A 14 órakor elkezdett program, fél ötig tartott, ami már önmagában mutatja, hogy alapos, részletekbe menő szakmai fejtágítás részesei lehettek a jelenlévők.

Szabó Zoltán elmondta: tervezik, hogy a jövőben más témákban is szerveznek hasonló előadást.