FACEBOOK

Barcelona kulisszatitkai - Megjelent a könyv a halhatatlan világbajnokokról

Barcelona kulisszatitkai - Megjelent a könyv a halhatatlan világbajnokokról
hozzászólás, 2013.12.05.

A vlv ünnepnapja volt ez a csütörtök. Megpróbáljuk visszaadni a történteket.

Megjelent a Barcelona kulisszatitkai - "...az ezüstéremre te emlékszel, meg a nagymamád.." című könyv. A kötet a Líra országos hálózatában máris kapható, s napokon belül valamennyi nagy könyvárusító cég boltjaiban is megjelenik. Internetes megrendelés.

Alant közöljük a bemutatást szolgáló, csütörtökön ismertetett sajtóanyagot, de előbb kronológia szerint megyünk végig a történteken.

Fizikai valójában csütörtökön reggel, a DigiSport Reggeli Start című műsorában volt látható először a kötet. Szombathy Pál vendégeként Benedek Tibor szövetségi kapitány, Gór-Nagy Miklós és Vámos Márton, a Barcelonában világbajnokságot nyert magyar válogatott két tagja beszélt arról, hogy mit jelent számukra ez az interjúkötet. Tudni kell, hogy a két játékos szerdán este vette kézbe először a könyvet (köszönet a szolnoki és az egri klubedzőnek, hogy a tervezett edzés alól felmentést adtak és elengedték őket a könyvbemutatóra!) és saját bevallásuk szerint nehezen tudták letenni, sok  információ még számukra is újdonság volt.


Barcelona kulisszatitkai - könyvbemutató a Reggeli Startban


A Reggeli Startban folytatott beszélgetés után a Fókusz Könyváruházban rendeztük meg a kötet sajtóbemutatóját, amelyen ugyanez az illusztris szereplőgárda vett részt.

A vlv videóján gyakorlatilag a teljes esemény látható:


Barcelona kulisszatitkai - a könyv sajtóbemutatója



vlv-képek a napról


Sportvilág-interjú (Kossuth Rádió):



DigiSport Sport24-tudósítás A KÖNYV első napjáról:


Barcelona kulisszatitkai

„..az ezüstéremre te emlékszel, meg a nagymamád…

KÖNYVBEMUTATÓ - SAJTÓINFORMÁCIÓK – 2013.12.05


A kötet szerzője a csapat internetes oldalának szerkesztőjeként személyesen követte nyomon a felkészülés és a versenyek állomásain az új összetételű, Benedek Tibor által irányított válogatottat. A csapattal volt a barcelonai világbajnokság alatt is. Az összes szereplővel (játékossal és a szakmai stáb tagjaival) készített, a sajtóban megszokottnál sokkal részletezőbb, elemzőbb, mélyebb interjúkból kirajzolódik a siker háttere, megelevenednek a felkészülés és a vb kritikus mozzanatai, méghozzá egyéni szemszögből, úgy, ahogy azokat a vízilabdázók és vezetőik megélték.


Valamennyi személyes interjút egy kedves történet követ, ,,Az év sztorija" az adott interjúalany előadásában. Érdekes kvízjátékot is tartalmaz a könyv - a kérdések a vb-n szereplő játékosokhoz kapcsolódnak. A kiadvány végén megtalálható a válogatott 2013. évi összes meccsének jegyzőkönyve egy-egy játékosnyilatkozattal, valamint böngészhetők a csapat éves statisztikái.


A kötetet 16 oldalas színes fotómelléklet zárja, amelynek utolsó képére, a csapatfotóra aláírásokat gyűjthetnek a rajongók, mert a fotót alkalmassá tettük erre a célra.


A kötet saját kiadás, a Líra vezette be a könyvpiacra, kapható a Líra hálózata mellett az összes nagyobb könyvesboltban. Ára 3800.- Ft.


Részlet Benedek Tibor előszavából:


„A könyv internetes riportoknak indult, de annál sokkal több lett. Egy vízilabdás évkönyv, ahol minden adatot megtalálsz, ha ez a csapat valóban érdekel. Eredmények, időpontok, gólok, és persze EGY történet sok-sok szemszögből elmesélve.


Az elmúlt15 évben több könyv is megjelent a magyar vízilabdázás sikereiről és ezek minden uszodai gyermek kötelező olvasmányává váltak. Ezek mellé a könyvek mellé méltó helyre kerül majd Stuber Sándor műve is, aki nem csak egy könyvet írt, hanem halhatatlanná tett egy szupercsapatot, amely váratlanul jutott fel a világ tetejére és bármi is történik majd ezeknek a fiúknak az életében, nevük 2013-ban örökre összeforrott.”


Részlet Stuber Sándor utószavából:


„Az uszodák világának mentalitását tükrözi az a sok-sok emlék, sztori, a nagy sportolóvá válás folyamatához tartozó történet, amiről bőven olvashatni ebben a kötetben – túl a barcelonai két hétben történteken.”


SZTORIK


A könyv a „tényfeltárás” mellett valóságos sztorigyűjtemény.


Kiderül belőle, hogy miért maradt le az Európa legjobb vízilabdázójának megválasztott Varga Dénes a fia megszületéséről. Hogy mit látott a noszvaji jósnő, amikor Gór-Nagy Miklósnak újévkor ólmot öntött. Hogy miben fogadott Barcelonában Madaras Norbert és Decker Attila. Hogy mit adott át a zászlócserénél tévedésből az ellenfélnek Varga Dániel csapatkapitány a vb nyolcaddöntője előtt. Hogy a vb-döntőre bemelegítve milyen konkrét jelből állapította meg a fél csapat egyöntetűen, összebeszélés nélkül, hogy ezt a meccset nem nyerheti más, csak Magyarország. Hogy mit mondtak vadidegen külföldiek a repülőtéren Nagy Viktornak, aki a vízben produkált show-műsorával napok alatt világhírű lett.


És így tovább, és így tovább…