FACEBOOK

Kiskarácsony, nagykarácsony - összefogás, vízilabdás módra

Kiskarácsony, nagykarácsony - összefogás, vízilabdás módra
hozzászólás, 2013.12.04.

Közeledik a Karácsony, szaporodnak a jótékonysági rendezvények, amelyekben vízilabdázók is érintettek. Két olyan kezdeményezésről adunk most hírt, amely a társadalom legszélesebb rétegeit érinti, a jómódúaktól azokig, akik maguk sem dúskálnak anyagi javakban, de segítenék a náluk szegényebbeket.

Különleges jótékonysági bált rendeznek december 16-án este a budapesti Marriott Hotelben. A bálon a gasztronómiai élvezet és a nívósnak ígérkező műsor mellett jó szórakozást kínál, hogy az este során több tucatnyi, sportolók által felajánlott ereklyét árvereznek el. A költségek levonása utáni teljes bevétel a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa, az Őrzők Alapítvány számlájára kerül, s a pénzt daganatos és leukémiás gyermekek gyógyítására fordítják.


A rendezvény fővédnöke Szivós Márton világbajnok vízilabdázó, aki a vlv-nek elmondta, hogy az árverés ötletét egy televíziós műsor apró epizódja adta. A Hal a tortán című főzőműsorban éppen Szivós volt a házigazda, s meglepetésként egy művész rokonát felkérte, hogy az este közben készítsen festményt.

E kép jótékony célú elárverezése volt az első ötlet, majd ez terebélyesedett egyre szélesebb "jótékonysági folyammá". Sportolók egész sora ajánlott fel érdekes tárgyakat, s művészek vállalták, hogy nem kérnek felléptidíjat a bálon előadott produkciójuk után, hogy minél több pénz jusson a beteg gyerekeknek.

Nagyon fontos, hogy nem követhetetlen sorsú pénzről van szó, az alapítvány egyetlen konkrét, számon kérhető feladatra vállalkozik: a jótékonysági rendezvény útján kapott pénzből úgynevezett Egynapos Osztályt hoz létre, amelynek megépülése után a gyermekek járóbetegként is megkaphatnak bizonyos kezeléseket, így az estéket már családi körben tölthetik.

Akinek a környezetében él ilyen család, pontosan tudja, hogy ez a lehetőség mit jelent.


A férfi vízilabda-válogatott tagjai az árverésre felajánlott tárgyakkal

Tény, hogy a bálon való részvételt csak jómódúak engedhetik meg maguknak. A cél éppen az ő felrázásuk, aktív bekapcsolásuk egy jó cél érdekében végzett munkába.

Cégek egész asztalt bérelhetnek, magánszemélynek már a vacsora ára 30 ezer forint, az árverésen pedig minden egyes tárgyra 50 ezer forintos kikiáltási árról indul a licit. (Amit egyébként Hajdú B. István vezet.)

A férfi és a női vízilabda-válogatott, Szalai Ádám és Dzsuzsák Balázs labdarúgó, a jégkorong válogatott, Talmácsi Gábor motorversenyző, Polgár Judit és Lékó Péter sakkozók, Berki Krisztián tornász, Erdei Zsolt ökölvívó, Kovács Ágnes, Cseh László, Gyurta Dániel úszók - nem is soroljuk fel az összes nevet, csupa példakép, élsportoló, jó értelemben vett sztár ajánlott fel árverezni valót.

Közülük többen a bálon is jelen lesznek, lehet majd velük fényképezkedni.

És hogy keretbe foglaljuk a történetet: kalapács alá kerül Győrfi András festőművész alkotása, amely a Hal a tortán forgatása közben készült, s amelyet dedikáltak a műsor szereplői: Kovács Ágnes, Csapó Gábor, Szivós Márton, Decker Ádám és Nagy Viktor.

A műsor sztárjai: Zsédenyi Adrienn, Péter Szabó Szilvi és Cserpes Laura.

A részvétel lehetősége iránt itt lehet érdeklődni:

Telefonszám:+36-20/825-9363
E-mail cím: orzok@orzokalapitvany.org


Más társadalmi réteget céloz meg a debreceni vízilabdaklub kezdeményezése, de a háttér itt is ugyanaz: szervezett lehetőséget biztosítani az embereknek arra, hogy segítsenek másokon.

A Debrecen élvonalbeli vízilabdacsapata és a DVSE jótékonysági akciót indított. A következő hetekben adományokat gyűjtenek, amelyeket az akció végén, még Karácsony előtt eljuttatnak a rászorulóknak, a nehéz körülmények között élőknek. A cél a konkrét segítség mellett az, hogy felhívják a figyelmet az összefogás fontosságára, a hátrányos helyzetű családokra, idősekre és gyermekekre egyaránt, valamint, hogy ösztönözzék a DVSE tagságát és szurkolóit az adományozásra.

A klub december 13-ig hétfő, szerda és péntek esténként 17.30 és 20.00 között várja a felajánlásokat – jó állapotban lévő kinőtt ruhákat, cipőket, megunt játékokat, valamint könyveket, amelyek lehet, hogy otthon már útban vannak, de egy-egy kisgyermek számára biztosan megszépítik a karácsonyt.

Az adományokat a Debreceni Sportuszodában, a DVSE második emeleti, 303-as irodájában lehet leadni. Az akció a Debrecen vízilabdacsapatának december 14-i, KSI elleni hazai, utolsó 2013-as esztendőbeli összecsapásán zárul, amelyre a belépés ingyenes lesz.

A szervezők arra kérik vízilabda-kedvelőket, s általában a debrecenieket és a környéken élőket, hogy támogassák a kezdeményezést, hogy minél több nehéz sorsú család karácsonyát lehessen megszépíteni.