FACEBOOK

Hétközi BL-forduló - előzetes

Hétközi BL-forduló - előzetes
hozzászólás, 2013.12.03.

Teljes fordulót rendeznek szerdán a Bajnokok Ligája főtáblájának két csoportjában. A ZF-Eger a Barcelonetát fogadja.

Bajnokok Ligája, főtábla, 2. forduló (időpontok helyi idő szerint)

A csoport


18.45 Primorje Rijeka-Jug Dubrovnik

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- A napokban találkoztam az elnökünkkel és kicsit kínosnak éreztem a beszélgetést. Azt kérte, hogy ne ismételjük már meg azt a barcelonai fiaskót. Nem is számonkérően beszélt, de láttam egy embert, aki teszi bele a pénzt a csapatba és még azt a legkisebb elvárást se tudtuk teljesíteni, hogy idegenben jó eredményt érjünk el a csoport leggyengébb csapata ellen. Azt gondolom, kutya kötelességünk, hogy megnyerjük ezt a szerdai meccset. Az edzőnk nem nyugtat meg minket, sőt, inkább mindenkire ráragasztja a saját stresszét és ez nem segít abban, hogy jó hangulatban készüljünk, de nekünk az a dolgunk, hogy ettől függetlenítsük magunkat és jól játsszunk. Tehát egyfelől van egy motiválatlanság, stresszes hangulat, túledzettségi állapot, másrészt viszont érezzük, hogy nagyon kell a győzelem. Meg kell szereznünk.

VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

Ezt mondtam két hete, a Barceloneta-meccs előtt:


"Bár a szezon hosszú lesz, most már itt az idő, hogy elkezdjünk jól játszani. Mivel a csoportból csak ketten jutnak tovább a Barcelonán kívül, ezért minden meccs nagyon fontos. Ennek megfelelően készültünk és állunk hozzá szerdai ellenfelünkhöz is."

Most sem gondolom másképp...


21.00 Pro Recco-Olympiakosz

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:


- Készülünk a meccsre, semmiképpen sem szeretnénk elbízni magunkat, bár szerintem jobb csapat vagyunk. Láttuk a Jug Dubrovnik elleni meccsüket, tipikus görög vízilabdát játszanak, jó pár válogatott játékossal. Nem szabad hogy ránk erőltessék a lassú, kényelmes játékukat. Nekünk a saját, sokat úszó, nagy iramú, dinamikus vízilabdánkat kell játszanunk.


19.00 ZF-Eger-Barceloneta - Sport2, vlv

GÓR-NAGY MIKLÓS (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Láttuk a Rijeka elleni meccsük összefoglalóját, ebből is megállapíthattuk, hogy motivált, jó csapat lesz a szerdai ellenfél. Nem "napközis vízilabdát" játszanak, hanem egy jól felkészített, remek erőkből álló brigádról van szó. Nem lesz könnyű meccs, de ettől függetlenül nagy önbizalommal vágunk majd bele, mert azért az utóbbi időben jó formát mutattunk és a meccsek közötti gyakorlásaink is jól sikerültek. A célunk mindenféleképpen a győzelem, hiszen: mi más is lehetne?

SZIRÁNYI BALÁZS (Barceloneta) a vlv-nek:

- Az elvárás számunkra hasonló, mint az első mérkőzés előtt, ez szerintem nem fog változni a főtábla időszakában, igyekszünk bizonyítani, hogy a rendezői jog nélkül is helyünk lenne a final six-ben. Már hétfőn Budapestre érkeztünk és a Fradival készültünk, edzőmeccset is játszottunk. Ez számomra jelentett különleges élményt, hiszen a Fradi volt a nevelőegyesületem és 10 éve nem jártam a Népligetben. Sajnos a bajnokságban szombaton nem játszottunk jól (bár nyertünk), most az lenne a cél, hogy kijöjjünk ebből a mókuskerékből, a rutinból játszott meccsekből. Ez az egri meccs jó alkalom lehet erre, de nagyot is bukhatunk, hiszen ha nem sikerül megújulnunk és abban a stílusban folytatjuk, ahogy szombaton abbahagytuk, akkor nagy baj is lehet. Nyilván azt reméljük, hogy ez nem így történik. Számomra pluszt ad, hogy magyar közönség előtt játszhatok, hiányzik Spanyolországban, hogy ilyen sokan legyenek a meccseken és élvezzék ezt a sportot. Nagyon várom a mérkőzést.


B csoport

20.00 Radnicski Kragujevác-Partizan Belgrád (az egyik játékvezető Székely Balázs lesz)

20.00 Nagyvárad-Brescia

20.30 Galatasaray-Spandau Berlin

BAKSA LÁSZLÓ (Spandau Berlin) a vlv-nek:

- Megmondom őszintén, nagyon nehéz mérkőzésre számítok, azért is mert a Galata az első meccsét elbukta, ami mondjuk kalkulálható volt, de az ő szemszögükből nézve, ha valamit, akkor ezt a meccset hoznia kellene. Viszont nekünk is vannak céljaink a BL- ben és hát az nem elég ha valaki hozza a hazai meccseit, valahonnan idegenbeli pont is kell. Ránézésre talán innen lehet elhozni a "legkönnyebben". Úgy gondolom, jól sikerült a felkészülésünk, volt videónk is, szóval bizakodó vagyok. Sérült, beteg nincs, Fabian Schrödter nem tud velünk jönni, a felesége bármikor szülhet.