FACEBOOK

Varga Dénes: tökéletes év volt

Varga Dénes: tökéletes év volt
hozzászólás, 2013.12.02.

Európa két legjobb férfi vízilabdázója az idén magyar. Nyilatkoztak a vlv-nek:

A LEN szakmai szavazásán Varga Dénes érdemelte ki az év legjobb európai vízilabdázója címet, megelőzve Nagy Viktort.

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Örülök a díjnak, természetesen. Olyan évvé sikerült tenni ezt a 2013-at, amire jó lesz visszaemlékezni a pályafutásom végén. Sok összetevője volt ennek, kezdem azzal, hogy az előző szezonban, amely végül Barcelonával zárult, elég sok pluszmunkát végeztem és biztos vagyok abban, hogy ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy jó formába kerüljek és úgy tudjak játszani, ahogy játszottam. Ezt a pluszmunkát pedig csak olyan háttérrel tudtam elvégezni, amit a családom, a feleségem teremtett meg, leginkább a feleségem, mert ő volt itt velem, ő élte át nagyjából ugyanazt, amit én. Nagyon hálás vagyok neki, de ez még mindig nem lett volna elég, ha nem sikerül egy különleges együttállásnak köszönhetően olyan csapatnak összejönnie, amilyen ez az idén nyári csapat volt - stábostul, edzőstül, játékosostul, mindenki hozzájárult ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Valahogy így tevődik össze ez az én egyéni elismerésem háttere.

Bármi is lesz a jövőben, nyerünk, vagy akárhányadikok leszünk, az biztos, hogy ez az év különleges élmény marad, mert nagyon érdekes volt megélni az egésznek az evolúcióját, azt, hogy ez a siker hogyan alakult ki. Az elmúlt évek sikertelensége után Tibi egész új szemléletet hozott be, s ennek hatékonysága látványosan érzékelhetővé vált, már a nyár elején lehetett érezni, hogy itt nagy változás zajlik, mindenki egy irányba tart. Hozzáteszem: ez csak idénre vonatkoztatható. Innentől más nehézségekbe fogunk ütközni. Erre a szezonra volt "érvényes" és ez akkor is így lett volna, ha nem jön nekünk össze ez a csoda. Nyilvánvalóan nagyon örülök, hogy még össze is jött...

NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Nagyon megtisztelő érzés ott lenni Európa elitjében és bár most nem nyertem, nagyon örülök, hogy második lettem és hogy ennyi szavazatot kaptam. Gratulálok Duminak, örülök, hogy magyar játékos nyerte meg ezt a díjat!



Ezt a fényképet kaptuk Varga Dénestől. Azt a pillanatot ábrázolja,
amikor Bendegúzzal közölték, hogy édesapja lett Európa legjobb
vízilabdázója...