FACEBOOK

Waterpolo by the sea - Märcz és Gergely az all star csapatban

Waterpolo by the sea - Märcz és Gergely az all star csapatban
hozzászólás, 2013.11.29.

Idén is megrendezik Sydney-ben, a világ egyik leghíresebb strandján, a Bondi Beach-en a waterpolo by the sea-napokat. Tavaly Kásás Tamás népszerűsítette a pólót a tengeröbölben, idén Märcz Tamás és Gergely István kapott meghívást.

A vízilabdasport népszerűsítésére szervezett bemutató meccseknek a helyszín ad varázst. Egyrészt ugye Új-Dél-Wales fővárosában nem túl zord a téli időjárás, a Mikulás-ünnepségeket és az újévi koccintást rendszeresen a tengerparton tartják. A Bondi-öböl medencéje gyakorlatilag a tengervízből "leválasztott" pálya, elmondhatatlanul szép környezetben.

A szervezők minden évben "összeszednek" egy világsztárokból álló all star csapatot, s már most tudni, hogy két magyar olimpiai bajnok is lesz a világválogatottban: Märcz Tamás és Gergely István.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Thomas Whalanen keresztül érkezett a felkérés, hogy volna-e kedvem részt venni ezen a karácsonykor kezdődő és az újéven átnyúló programon, amelyen az ausztrál válogatott játszik bemutató meccseket egy nemzetközi all star válogatottal. Utóbbi esetében a lista még nincs kész, folyik a szervezés, azt tudom, hogy Filipe Perrone a meghívottak között van. Természetesen egyeztettem a klubommal, megnéztem, hogy mennyire ütközik ez a BVSC programjával és végül úgy döntöttünk, hogy nem fog gondot okozni, már csak azért sem, mert a január 11-ére tervezett mérkőzésünket a KSI-vel korábban, december 17-én játsszuk le. Amíg távol leszek, a másodedző, Szűcs Levente helyettesít a csapatnál.

Úgy tudom, hogy a Sydney-i öböl három különböző helyszínén lesznek a meccseink, hallom, hogy már nagyban folyik a szervezés és kíváncsian várom, hogy miként zajlanak majd az események. Közismert, hogy az ausztrálok nagyon magas színvonalon szervezik meg ezeket a programokat, úgy gondolom, nagy élmény lesz, szívesen veszek részt rajta.

GERGELY ISTVÁN a vlv-nek:

- Ez a rendezvény a vízilabda ausztráliai népszerűsítését szolgálja, s mivel itthon én is nagyjából ugyanezen dolgozom folyamatosan, nagyon kíváncsi vagyok, hiszen első alkalommal vehetek részt ezen a programon. A rendezvényt Thomas Whalan, egy nagyon jó játékos, az ausztrálok korábbi csapatkapitánya szervezi, akivel különböző csatornákon keresztül régóta kapcsolatban vagyok. Nagyon várom ezt az eseményt, szerintem remek lesz, jó idő, vízilabdázás a tengerben, illetőleg közvetlenül a tenger mellett. Ami a Honvédot illeti: a Péccsel játsszuk az utolsó idei meccsünket, azon még itt leszek, utána mindenki szabadságot kapunk egészen január 2-áig. Az első meccsünk az Ybl-lel lesz január második hetében, addigra már én is visszaérek és természetesen kint is edzeni fogok.

Jól mutatja a rendezvénysorozat jellegét, szervezettségét, hogy a hivatalos honlapon már regisztrálhatnak mindazok, akik meg szeretnék tekinteni az all star csapat edzését!