FACEBOOK

Szeged-Eger 7:13

Szeged-Eger 7:13
hozzászólás, 2013.11.24.

Kiütéses vendéggyőzelem a szegedi rangadón. Az egriek kiheverték a Recco elleni vereség okozta sokkot, a szolnoki kupagyőztes Szegedre pedig rá se lehetett ismerni.

OB1, 10. forduló

Szeged-Eger 7:13 (3:5, 2:5, 1:2, 1:1)
Szeged, v.: Székely B., Molnár P.
Szeged: Nagy V., Decker Á. 3, Kiss Cs., Szivós 1, Juhász, Tóth M. 3, Seman. Cs.: Jansik Sz., Hegedüs, Molnár T., Kunac, Molnár D. (kapus). Vezetőedző: Vincze Balázs
Eger: Bisztritsányi, Bátori 2, Graham 1, Gór-Nagy 2, Bundschuh 1, Hárai, Biros 1. Cs.: Sántavy, Salamon 2, Kovács G. 1, Bedő, Varga II. Zs. 2, Lőrincz 1. Vezetőedző: Gerendás György
Gól - emberelőnyből: 3/16, ill. 4/9
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Sántavy, Salamon, Bundschuh

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A meccs előtti bemelegítésnél Biros Péter lába meghúzódott, amit a vendégek igyekeztek eltitkolni, a csatakiáltás előtt a háromszoros olimpiai bajnok még úgy magyarázott társainak, mintha minden rendben volna vele, aztán a meccsen egy-két percre tudott csak beszállni a játékba. A túloldalon Szivós Márton küszködött komoly hátfájással, de ő is igyekezett ezt az információt a legszűkebb körben tartani.

A mérkőzésen végig a vendégek domináltak, nekik minden bejött, a Szegednek pedig semmi. Fegyelmezett, jó játékkal, megérdemelten nyert ilyen különbséggel is az Eger.

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

0:1 - Gór-Nagy első gólja

1:1 - Decker Ádám első gólja

1:2 - Bátori első gólja

1:3 - Varga II. Zsolt első gólja

1:4 - Salamon első gólja

2:4 - Decker Ádám második gólja

2:5 - Graham gólja

3:5 - Tóth Márton ötméteresgólja

3:6 - Salamon második gólja

3:7 - Lőrincz Bálint gólja

4:7 - Tóth Márton ejtésgólja

4:8 - Bátori második gólja

5:8 - Szivós gólja

5:9 - Gór-Nagy második gólja

5:10 - Varga II. Zsolt második gólja

5:11 - Bundschuh gólja

5:12 - Biros ötméteresgólja

6:12 - Decker Ádám harmadik gólja

6:13 - Kovács Gábor gólja

7:13 - Tóth Márton harmadik gólja


Gerendás György nyilatkozata


- Ilyen fordulatokat lehet produkálni? Gondolom volt videolemzés. Gondolom, mindenre számított csak erre nem a Szeged játék illetően, vagy igen?

- Sok mindenre nem számítottam, arra sem, hogy Biros Peti a bemelegítés során megsérül. Gyakorlatilag perceket, vagy még annyit sem játszott. Ha belegondolok, hogy ez a győzelem Peti nélkül volt, akkor felértékelődik. Készültünk, akartunk mindent csinálni, egyre nem számítottunk, hogy mi leszünk a Szeged és Szeged lesz Szolnok. Tulajdonképpen ez történt, ha megnézzük, hogy egy héttel ezelőtt mi történt a kupadöntőn. Gyakorlatilag a Szeged ugyanúgy lökte le a pályáról a Szolnokot, ahogyan mi most megtettük velük. Ahogy Balázs örült egy héttel ezelőtt, most én is azt teszem.

- Mondhatni, hogy az idény legjobb játékával rukkolt ki az Eger?

- Abszolút így van. Mondhatnék még sok mindent, de az mind közhely lenne.

- Ha jelzőkkel kellene illetnie a csapata játékát, akkor mi jutna elsőnek az eszébe vagy több jelző is van?

- Picit visszatérek Biros sérüléséhez. Nem szokványos dolog melegítés közben megsérülni, s a csapat olyan szinten vette át a csapatkapitányának, az Eger legjobbjának a szerepét, hogy ha egy szót kellene mondanom, az a csupa szív játék. Közhely, de most nem tudok mást mondani.

- A BL-meccsből mennyire lehetett építkezni? Az egy olyan meccs volt, ami nyerhető volt, mennyire adott plusz motivációt?

- Nem tudom. Jól játszottunk azon a meccsen, ahogy a Szeged is jól játszott a Szolnok ellen, de azt mondtam akkor, hogy cseréltem volna a Szegeddel, mert eufóriából még mindig jobb játszani, mint letörtségből. Nem játszottunk nagyon látványos játékot, de annyira okosan, szépen, jól védekezve játszottunk, hogy úgy érzem abszolút megérdemeltük a sikert, talán még ezzel a különbséggel is.

(Lejegyezte: Tina)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata


- Volt két gólod, rengeteg gólpassz. Nyilván minden fontos, mind a védekezés, mind a támadás. Mennyire számítottál ilyen játékra a csapattól?

- Egy ilyen vereség után, amikor nagyon jól játszunk a világ egyik legjobb csapata ellen és végig a kezünkben van a mérkőzés, mégis kikapunk… Nagyon sok minden történt a csapattal. A lehető legjobb arcunkat vettük elő, küzdelemre sarkallt minket. Mindent beleadtunk és nagyon motiváltan fel tudtuk őrölni ezt a nagyon jó Szegedet.

- Meglepett titeket a Szeged játéka az elején, hogy nektek minden sikerült, nekik pedig semmi?

- Azon nem lepődtünk meg, hogy sok minden sikerült nekünk. A Szeged picit kétarcú csapat. Hazai pályán kikaptak egyszer simán a Szolnoktól, egyszer pedig Szolnokon szinte tökéletes játékkal győztek Szolnok ellen. Bíztunk benne, hogy az előbbi, kicsit alvós Szegedet látjuk majd, de az is igaz, hogy minden csapat annyira tud jól játszani, amennyire a másik hagyja és mi ma nem hagytuk őket.

- A videózás mennyire segített? Gondolom megvolt a Magyar Kupa döntőjének az elemzése.

- Persze, sokat videózunk, de a Recco-meccs előtt is videóztunk. Fel tudtunk készülni, ők is fel tudtak készülni.  Nem tudom, mi az, amin múlott, de biztos, hogy jóval motiváltabbak voltunk és az egész csapat előtt le a kalappal, mert tényleg nagyon jól játszottunk.

- Köszönöm szépen és gratulálok.

(Lejegyezte: Tina)



Vincze Balázs nyilatkozata


- Most mosolygós Vincze Balázs, gondolom meccs alatt, annyira nem volt motiváció a derűre.

- Nem volt semmiképpen. Volt egy idő, amikor ezt el kellett engedni és akkor letisztultak bennem is az érzések. Nyilván a harmadik negyed környékén jártunk így. A negyedik negyed elején megpróbáltunk, ha nem is a győzelemért, de legalább egy tisztesebb eredményért nekiindulni, de sajnos ez sem sikerült - ez így van, ezzel nem tudunk mit kezdeni. Volt egy csúcsra járatásunk a múlt héten, abból most nagyon nagyot zuhantunk.

- Úgy fogalmaztál, hogy letisztult. A letisztultságnak mi az eredménye, mi az, ami már látszik, mi volt a baj?

- Mindenképpen abban vesztettük el a mai csatát, hogy az akarat mellé nem párosult higgadtság és eredményesség hátul a védekezésben, védésekben, blokkokban, eredményesség elöl, az adódó helyzetek befejezése. Nyilván ezek azok, amik eldöntenek egy csatát, ebben ma az Eger maximálisan a fölénk nőtt. Meccs előtt tudtuk, hogy ez vár ránk, valami mégis hiányzott, hogy ezt meg tudjuk ma oldani. Pedig meg kell tudnunk oldani ezt a későbbiek folyamán, hogy ha a szezon végén olyan eredményt szeretnénk elérni, hogy az elődöntőből végre tovább tudjunk lépni. Két-három naponta lesznek fontos meccsek, akár győzelemmel, akár vereséggel indul az ember, akkor is három napra rá egy másik arcát kell, hogy mutassa taktikában, minden tekintetben.

(Lejegyezte: Tina)


DECKER ÁDÁM (A-Híd Szeged) a vlv-nek:

- Gerendás Gyuri a meccs után azt mondta: ma mi voltunk a Szolnok és ők a Szeged. És szerintem ebben minden benne van. Meg kell látni a rosszban is a jót, én azt mondom, a jó ma az volt, hogy az utolsó másodpercig mentünk, hajtottunk, nem törtek meg minket a kapott gólok, de sajnos ma a csapatunk ennyire volt képes. Látni kell, hogy a szolnoki győzelmünk 120 százalékos (bravúr)teljesítmény volt, az Eger jobb csapat nálunk és sajnos ma nem sikerült a bravúr.

- Mégis, szakmai szempontból mi volt az, amiben jobbak voltak? A védekezés?

- Mint védő, nem szívesen szidom a védekezésünket, de 13 kapott gól az sok. Úgy éreztem, hogy az Eger felvállalja a szoros emberfogást, jobban, mint mi, és ez meg is látszott a kiállítások számában, több emberelőnyt szereztünk, mint ők, viszont nagyon rosszul használtuk ki ezeket a lehetőségeket. Itt volt a meccs kulcsa. Mikor 10:5 volt az állás, mondta Balázs, hogy nézzünk a táblára, öttel több emberelőnyt kaptunk, mint az Eger és mégis ők vezettek öttel. Ez azt mutatja, hogy az emberelőny-emberhátrány döntötte el a meccset. Mivel jól védekezték a hátrányt, bátran felvállalták a kiállításokat és mi az előnyeinkkel nem tudtunk mit kezdeni. Míg az ő védekezésük stabil volt, a miénk szokatlanul gyatra. Keveset blokkoltunk, keveset támadtunk ki oldalra. Mindenesetre sajnos ez a realitás, ha nem is ilyen nagy különbséggel, de az Eger jelen pillanatban jobb csapat, mint mi. Ugyanakkor ez nem szegi a kedvünket, szeretnénk jobbak lenni, mint ők és hogy ezt elérjük, arra van négy-öt hónapunk.


A FORDULÓ TOVÁBBI EREDMÉNYEI

A tabella:

HCsapatMGyDVGkPont
 1.ZF-Eger1111007533
 2.Szolnoki Dózsa98013724
 3.A-HÍD SZEGED107125222
 4.RACIONET HONVÉD107123322
 5.TEVA-Vasas105232217
 6.Debrecen105141516
 7.BVSC- Zugló10505915
 8.PVSK-Füszért11416-1413
 9.Kaposvári VK10406-1112
 10.Széchenyi B.-FTC93151310
 11.OSC-ÚJBUDA10307-129
 12.KSI SE10307-439
 13.Valdor Szentes10118-644
 14.YBL Waterpolo C100010-1120


A góllövőlista élmezőnye:

1. Czigány Károly (Pécs) 32,
2-3. Stefan Mitrovics (Szolnok), Szivós Márton (Szeged) 29-29,
4. Nyéki Balázs (BVSC) 28,
5. Koji Takei (Honvéd) 25 gól