FACEBOOK

Kezdődnek a BL-főtábla szupercsatái

Kezdődnek a BL-főtábla szupercsatái
hozzászólás, 2013.11.19.

Szerdán megkezdődik Bajnokok Ligája főtáblájának új rendszerű küzdelemsorozata. Kiemelkedik a programból az Eger-Pro Recco összecsapás, de máshol is van magyar érdekeltség.

Bajnokok Ligája, főtábla, első forduló (időpontok helyi idő szerint):

A csoport


18.50 Jug Dubrovnik-Olympiakosz Piraeus

19.00 Eger-Pro Recco - Sport2, vlv
V.: Franulovics (horvát), Margeta (szlovén)

Jegyár: 1500.- felnőtt, 1000.- nyugdíjas és diák

Az egriek ezúttal nem vonultak el közös szállásra a meccs előtt, viszont Gór-Nagy Miklós és felesége Noszvajon látta vendégül a játékosokat (és egy, ellenkező nemű hozzátartozójukat). A csapatmegbeszélést is magába foglaló, állítólag jól sikerült este hatásáról szerdán 19 órától lesz módunk tájékozódni.

Ami a Pro Reccót illeti: a balkezes Maro Jokovics (jobb kezének) a szezon eleje óta esedékes műtétjét elhalasztották, így a világ legjobbjai közé tartozó balkezes ott lesz a medencében szerdán este. Hiányozni fog viszont a jelenlegi legjobb olasz center, Aicardi, akinek a német-olasz Világliga-selejtezőn sérült meg a nyaka, de úgy, hogy alig tudja megmozdítani. Kedden reggel kiment a repülőtérre, de csak elbúcsúzni a többiektől. A Recco elég nagy késéssel érkezett Budapestre, Ferihegyről este buszoztak a hevesi fővárosba.

BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Arra jutottunk, hogy nem a "hivatalos elvárásnak" próbálunk megfelelni, hanem felszabadult játékkal igyekszünk a legjobb teljesítményünket nyújtani. Ha kihozzuk magunkból a maximumot, akkor elégedettek leszünk. Lehet, hogy ez se elég a győzelemhez, esetleg így kapunk ki egyetlen góllal, de az nem fordulhat elő, hogy a hazai győzelmi kényszer miatt görcsösen játsszunk. Sokat videóztunk, a Recco-Zvezda meccset elemeztük. Sok nézőre számítok, a csapatunknál mindenki rendben van, várjuk a meccset.

GÓR-NAGY MIKLÓS (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Ha nagy önbizalommal azt játsszuk, amit tudunk, és nem csak a Pro Recco ellen, hanem az egész sorozatban, akkor bármi lehet. A feladat tehát szerdán este: belehalni a vízbe a szó legpozitívabb értelmében, és ezáltal megverni a Reccót.

- Te már elég sok mérkőzést játszottál, nemzetközi szinten is...

- Azt mondod, hogy öreg vagyok?

- Nem. Azt mondom, hogy rutinos vagy. Mi az érzésed? Mi vibrál benned? Ugye nem egyenes kiesésről van szó. Mit érzel a torna rajtja előtt?

- Ez egy nagyon hosszú mérkőzéssorozat, ráadásul izgalmas is, mert ugye csak két továbbjutó helyre pályázhatunk. Különleges csoport, iszonyúan erős, olyan hattagú csoport, amelyből négyen simán bent lehetnének bármilyen végső döntőben. Folyamatos vízilabda-csemegék lesznek egészen tavaszig, én nagyon jónak tartom, hogy ilyen erős csapatokkal tudunk játszani, várakozás van bennem.

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

- Amit eddig mutattunk, annál sokkal jobbak vagyunk. Néhány fontos meccsünk volt eddig, azok közül egyet nyertünk meg - szerencsére azt négy góllal, itthon, a Zvezda ellen. Azon kívül ott kikaptunk, ahogy Bresciában is. Nem azt mondom, hogy nagy baj van, de azt igen, hogy több dolog nem stimmel és a jó csapatok ellen ennek meg is vannak a következményei. Tudtuk, hogy nehéz év lesz abból a szempontból, hogy kevés lehetőség van hibázásra és ez érvényes a csoportmeccsekre is. Úgyhogy mindenképpen szeretnénk jó eredményt elérni szerdán.

- A játékostársaidban erre a bizonytalan helyzetre való tekintettel van némi félelem az egri meccstől vagy ez hülye kérdés, hiszen ismerjük az olaszok önbizalmát...?

- Én eléggé realista vagyok, abból indulok ki, amit látok és nagyon jól tudom, hogy milyen ez a csapat, ha jól játszik, mire képesek a játékosok egyénileg, ha jól játszanak és ez eddig nem jött még ki sem egyénileg, sem csapatszinten. Nyilván előbb-utóbb kijön, ez idő kérdése, össze fog ez állni, de valahogy még nem találjuk önmagunkat. Jöttek új, meghatározó játékosok, főleg a kupába, de még nem jött ki a tudásuk. Hogy van-e félelem? Azt mondom, hogy jó lenne, ha lenne legalább egy pici... Egészséges magabiztosság van ezekben a játékosokban mindig, mindenki ellen, még most is, amikor, mondom, még nem tudjuk megmutatni teljesen azt, amit tudunk.

- Közöltek-e veletek valamilyen hivatalos elvárást, hogy legalább egy pontot el kell hozni, vagy ilyesmi?

- Ilyeneket nem szoktak. Ez a Recco. Nyilvánvaló, hogy akárki ellen játszunk, nem kell közölni semmit. A lehető legjobban kell játszani és lehetőleg nyerni. Aztán, ha megteszünk mindent és nem elég, akkor ez van, de azért az elmúlt évekre nem az volt a jellemző, hogy ne lett volna elég. A jóhoz vagyunk szokva, ahhoz szoktattunk a vezetőinket, a közönségünket, mindenkit, tehát ezért is mondom, hogy sajnos néha még egyfajta túlzott magabiztosság is van, ami nem kellene. Ez nem tévesztendő össze a nagyképűséggel, hiszen mondom, mi is látjuk, hogy gondok vannak, csak mindenki arra gondol, hogy a végére azért mindig összeáll. Viszont most hiába áll össze, ha be sem jutunk a final sixbe...

- Te milyen érzésekkel tartózkodsz most Egerben?

- Nyilván nekem különleges a helyzetem. Eleve azzá teszi, hogy magyar csapat ellen játszunk, ezen belül, ha valaki ellen még inkább különleges, az mindenképpen az Eger. Hiszen itt születtem. S még hogyha nagyon rég el is jöttem, meg nem innen igazoltam Reccóba, hanem volt több állomás, pesti csapatokban játszottam, nyilván nem egyszerű, de nem ez az első alkalom, hogy az Eger ellen kell vízbe szállnom.


19.15 CNA Barceloneta-Primorje Rijeka

SZIRÁNYI BALÁZS (CNA Barceloneta) a vlv-nek:


- Nekünk még kicsit ismeretlen ez a terület az új csapattal, nem volt még komoly erőfelmérőnk. Voltunk edzőtáborozni Belgrádban, de ott se nyújtottunk állandó formát, voltak jobb és rosszabb meccseink, nem igazán tudjuk még mi magunk sem, hogy mire számíthatunk a saját csapatunktól. Egy jó meccset akarunk játszani első körben. Ami az elvárást illeti, nem is hangzott el a győzelem szó, igazából azt akarják látni a vezetőink, hogy együtt van a csapat és jó irányban halad. Hál, istennek azért nekünk még van időnk felpörögni, nem most kell csúcsformában lennünk.

- Ez a nagy előnye annak, hogy rendezőként máris biztos a helyetek a hatos döntőben... Hogy várod a magyarokkal a találkozást?

- Jóban voltam és vagyok velük, örülök, hogy találkozunk. Érdekes lesz ellenük játszani, de ez nem lesz újdonság, volt már ilyenre példa még a válogatott szintjén is.

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Nagyon jól éreztem magam hétfőn a vízben úgy, hogy a hétvégére pihenőnapokat kaptam. Remélem, hogy ez kitart a meccsig. A Barcelonetáról nem nagyon tudtunk miből felkészülni, nem volt felvételünk, ezen a téren most nem voltunk túl profik. Arra hagyatkoztunk, amit Xavi (Garcia, a Primorje Barcelonából származó balkezes játékosa - a szerk.) mondott róluk. Azt tudjuk, hogy nagyon gyors csapat, arra készülünk, hogy sok úszás lesz, igyekszünk megakadályozni, hogy leforduljanak, de nagyjából tényleg csak ennyit tudunk. Ami minket illet: igyekszünk jól játszani, mert ez az elmúlt időszak tétmeccsein nem annyira sikerült. (Konkrétan a Szolnokra gondolok.)

- Azért ez most csoportmeccs, nem egyenes kiesés...

- Nyilván, de meg kellene mutatni részben a vízilabda-társadalomnak, részben magunknak, hogy jó csapat vagyunk. Ha azok vagyunk...

VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Bár a szezon hosszú lesz, most már itt az idő, hogy elkezdjünk jól játszani. Mivel a csoportból csak ketten jutnak tovább a Barcelonán kívül, ezért minden meccs nagyon fontos. Ennek megfelelően készültünk és állunk hozzá szerdai ellenfelünkhöz is.

B csoport

19.00 Spandau Berlin-Nagyvárad


GYÖNGYÖSI ANDRÁS (a Spandau Berlin vezetőedzője) a vlv-nek:

- Augusztus végén jöttem ki, akkor kezdtünk el dolgozni, de a csapat csak most kezd összeállni. Itt ugyanis az a rendszer, hogy a válogatott játékosokat a katonaság finanszírozza, s ezért cserébe minden évben hat hetet kiképzéssel kell tölteniük a seregben... Október közepén lettünk komplettek, eddig két meccset játszottunk, amit simán nyertünk, de azt lehet mondani, hogy az első komoly mérkőzésünk ez a Nagyvárad elleni BL-találkozó lesz. Fiatal a csapat, de vannak azért tapasztaltak is. Oeler és Politze képviseli a rutint, utóbbi most vonult vissza a válogatottságtól, de a klubban még folytatja. Vannak szerb idegenlégiósaink, fiatalok, még nem nagy nevek, de masszív lesz a csapat. Én magam is kíváncsi vagyok arra, hogy az első komoly tétmeccsen mire leszünk képesek.

Ami a szerdai találkozót illeti, természetesen szeretnénk nyerni. A Nagyvárad nagy menetelésben van, de azért mégiscsak mi játszunk itthon. Sikerült róluk videókat szerezni, úgyhogy fel tudtunk készülni.

20.00 Brescia-Partizan Belgrád

20.30 Galatasaray-Radnicski Kragujevác (az egyik játékvezető Fekete Balázs)