FACEBOOK

Barcelonai világbajnokok is kaptak sportcsillagok ösztöndíjat

Barcelonai világbajnokok is kaptak sportcsillagok ösztöndíjat
hozzászólás, 2013.11.19.

Első alkalommal adták át kedden Budapesten a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjakat. Az elismert tehetségek között van a  Barcelonában aranyérmet nyert magyar férfi vízilabda-válogatott négy játékosa, Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós és Vámos Márton.

Összesen 111 fiatal sportoló vehette át az ösztöndíjban való részvételről szóló okleveleket. Az új program részeként havonta összesen 14,7 millió forintos támogatásban részesülnek a sportolók.

Huszonöt sportágban 193-an jelentkeztek az ösztöndíjprogramra. Közülük került ki a sikeres 111 hallgató. A már olimpiai/paralimpiai éremmel rendelkező versenyzők 204.000 forintot kapnak havonta, az éremesélyesek pedig 170.000-et. Akik korábban világbajnokságon szereztek érmet, azok 170.000 forintot kapnak, az éremesélyesek 136.000 Ft-ban részesülnek. Akik már nyertek Európa-bajnokságon érmet, 136.000 Ft-ot kapnak, míg az EB dobogó-esélyesek 104.000 Ft ösztöndíjban részesülnek.

"Az idei évtől Magyar Sportcsillagok ösztöndíjban részesülők között olimpikonok, a londoni nyári játékokon pontszerző helyen végzett kiváló sportemberek is szerepelnek. Ez a havi rendszerességű juttatás is hozzájárulhat ahhoz, hogy ők és a hozzájuk hasonlóan tehetséges sportolóink az elkövetkezendő világversenyeken is kiemelkedően teljesítsenek, és számos pontszerző helyezéssel, valamint érmekkel gazdagítsák a magyar sport történelmét" - szól az esemény kapcsán kiadott hivatalos közlemény. 

Az ösztöndíjasok között van: Bátori Bence, az Eszterházy Károly Főiskola, Decker Ádám, az Edutus Főiskola, Gór-Nagy Miklós, a Károli Gáspár Református Egyetem, és
Vámos Márton, a Semmelweis Egyetem hallgatója.