FACEBOOK

A Szeged ismét kupagyőztes

A Szeged ismét kupagyőztes
hozzászólás, 2013.11.17.

A Szeged parádés, szinte hibátlan játékkal simán nyerte az idei kupadöntőt. Részletek, nyilatkozatok, gólok:

Magyar Kupa, döntő:

Szeged-Szolnok 9:5 (5:1, 2:1, 1:1, 1:2)

Szolnok, Vízilabda Aréna, v.: Székely B., Marosvári
Szeged: Nagy V., Decker Á., Kiss Cs. 3, Szivós 3, Juhász Zs. 1, Tóth M., Seman. Cs.: Jansik Sz., Sánta, Vincze M., Hegedüs, Molnár T. 1, Kunac 1. Vezetőedző: Vincze Balázs
Szolnok: Decker A., Gocics, Vámos 2, Hosnyánszky 1, Jansik D., Kis G., Mitrovics 1. Cs.: Alekszics, Pásztor, Török B. 1, Lévai (kapus). Szakmai igazgató: Kovács István
Gól - emberelőnyből: 2/10, ill. 2/16
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1
Kiállítás cserével, végleg: Juhász Zs.
Kiállítás 4 percre: Mitrovics



A mérkőzés alakulása:

1:0, 2.0, 3:0, 4:0, 4:1, 5:1/6:1, 6:2, 7:2//8:2, 8:3/9:3, 9:4, 9:5

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A szegediek meglepték a Szolnokot. Nagyon. A kupagyőzelem kényszere alatt játszó hazaiak kapkodni kezdtek, elvesztették a fonalat, míg Szivóséknak minden bejött ezen az estén. Ennek egyértelmű következménye lett a meccs alakulása és a végeredmény.

Az eredményhirdetés szép gesztusa volt, hogy a szegediek csapatkapitánya, Szivós Márton átengedte a kupa átvételének és "első magasba emelésének" jogát a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamásnak, amit Papesz a "művelet" tökéletes kivitelezése után puszival és öleléssel köszönt meg társának.

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Kiss Csaba első gólja

Nagy Viktor véd

2:0 - Juhász ejtésgólja

3:0 - Szivós első gólja

Nagy Viktor-védés

4:0 - Szivós második gólja

4:1 - Mitrovics ötméteresgólja

5:1 - Kiss Csaba második gólja

6:1 - Kunac gólja

Nagy Viktor újabb nagy védése

6:2 - Vámos első gólja

7:2 - Kiss Csaba harmadik gólja

Tóth Márton gólba tartó labdát állít meg

8:2 - Molnár Tamás gólja

8:3 - Vámos második gólja

És Nagy Viktor...

Szivós blokkol

9:3 - Szivós harmadik gólja

9:4 - Hosnyánszky gólja

9:5 - Török Béla gólja



Kiss Csaba szerelése a víz alól, a meccs vége, ünneplés


Kovács István nyilatkozata


Szivós Márton nyilatkozata


Nagy Viktor nyilatkozata


Kiss Csaba nyilatkozata


Vincze Balázs nyilatkozata


JUHÁSZ ZSOLT a vlv-nek:

- Nagyon boldogok vagyunk... Igazi csapatjátékkal nyertünk, ahol volt két klasszisteljesítmény is. Azt gondolom, a nyáron nagyot változó, alaposan megfiatalított csapatunk nagyon jó úton jár... Gratulálok a Szolnoknak a gyönyörű uszodához, remélem, minél előbb nekünk is lesz már VÉGRE.... A meccs végén volt egy kis atrocitás Mitroviccsal, de úgy gondolom, mindketten megkaptuk méltó büntetésünket a játékvezetőtől. Az a célunk, hogy ezt a motivációt és egységet fenntartsuk a szezon végéig...

TÓTH MÁRTON a vlv-nek:

- Hatalmas boldogsággal tölt el, hogy sikerült megnyernünk a kupát! Úgy gondolom, hogy ma mindenben felülmúltuk ellenfelünket! Ahogy védekeztünk, ahogy egymásért küzdöttünk, ahogy igazi csapatként játszottunk, arra szavakat nem találok. Marci, Viktor, Csabi nagyot alakított, de itt kell megemlítenem, hogy Juhász Zsolti például vírusos betegséggel játszott - nem is akárhogy!! Le a kalappal a csapat előtt. Balázs és Pepe munkáját még szeretném kiemelni, mert ahogy a hetet felépítették, az tökéletes volt! Köszönjük a szponzorainknak a támogatást, a népes szurkolótáborunknak a buzdítást, akiktől csak egy dolgot szeretnék idézni "Fedett uszodát Szegednek"!!!!!!




KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Kicsi, sejtem milyen lehet a hangulatotok... Mi történt ma veletek?


- A nagy akarásnak nagy nyögés lett a vége. Nagyon szerettük volna megnyerni ezt a mérkőzést, de azt kell mondjam, a Szeged annyira jól felkészült ellenünk, hogy igazából nem volt esélyünk, három percig tartott számunkra a meccs. Az elején a zónánkat pikk-pakk át tudták lőni, és szinte rögtön 3:0 lett a mérkőzés állása. A Szeged nagyon jó csapat, jelen pillanatban sokkal jobb, mint mi, így utána nem hagyták, hogy ezt a hátrányt ledolgozzuk. Borzasztóan szégyelljük magunkat, amiért ez így sikerült. Sajnálom a csapatot, mert nem arra készültünk ezen a hétvégén, hogy ennek a mérkőzésnek ilyen lesz a kimenetele. A Szeged egyszerűen sakk-matt helyzetet alakított ki az első negyedben, onnantól kezdve csak mentünk az eredmény után. És amikor feljebb tudtunk volna kapaszkodni, akkor mindig jött egy könnyű gól. Mi ezekért a gólokért a másik oldalon megszenvedtünk, ők valamiért könnyebben belőtték a helyzeteiket. Nekünk is megvoltak a lehetőségeink, nagyon sok fórt kaptunk, de egyszerűen hatástalanok voltunk ellenük, nem lehetett belőni semmit. A Szeged tehet most leginkább arról, hogy ez így alakult, mert olyan felkészült csapat ellen játszottunk, akikkel hirtelen nem tudtunk mit kezdeni.

Ez volt már így, és nem is lett volna probléma, ha az első negyed 3:1 lett volna, vagy 3:2, hiszen 3:1-ről két héttel ezelőtt meg tudtuk verni a Szegedet 6:8-ra. Most egyszerűen nem tudtunk lépni, ráültek az eredményre. Zónáztak, az átlövéseinknek pedig nem volt eredménye, Viktor nagyon jól védett. Azt kell mondjam, egy olyan Szegeddel játszottunk ma, akiknek minden bejött, de meg is tettek mindent, hogy összejöjjön nekik, le a kalappal előttük.

Az elmúlt időszak teljesítményét nézve a mi csapatunknak voltak jól sikerült mérkőzései. Bár szomorúan jöttünk el Rijekából, az uszodából úgy jöttünk ki, hogy mindent megtettünk, többet nem várhattunk el magunktól, tényleg nagyon jól játszottunk. A Szegedet is sikerült megvernünk idegenben, úgy érzem, hoztuk a megfelelő eredményeket. Ezt a mai mérkőzést megpróbáljuk minél hamarabb elfelejteni, bár nem lesz egyszerű, mert ez egy nagyon csúnya vereség volt. Remélem azért meg fogjuk tudni emészteni ezt, és megyünk tovább a bajnoki címért.

- Kovács István azt mondta a nyilatkozatában, hogy nem a felkészüléssel, nem az edzettséggel van gond, hanem valami mentális probléma van. Ezt az is alátámasztja, hogy tegnap egész máshogy játszottatok, ez a mai vereség nem következett a tegnapi játékotokból, nem volt semmi előjele. Erről mit gondolsz?

- Egyik mérkőzésünkből sem lehetett úgy sejteni, hogy ez ma így fog alakulni. Én tényleg csak azt tudom mondani, hogy a nagy akarásnak nyögés lett a vége. Előtte mindenki teljesen be volt zsongva, alig vártuk a mérkőzést, már Rijekából hazafelé arról beszéltünk, hogy meg akarjuk nyerni a kupát, és akkor ezt a sok nehéz mérkőzésből álló sorozatot szépen le lehet zárni. Nagyon akartunk, és megbotlottunk a Szegednek köszönhetően, nagy falba ütköztünk az első negyedben.

- Túlgörcsöltétek?

- Én nem mondanám ezt, annyi döntött, hogy az első negyed végén 5:1 volt az állás. Utána ha végignézzük, „X” volt a játék, de az elején ezt nem tehetjük meg, ha a Szeged 5:1-re vezet, van olyan jó csapat, hogy tartani tudja az előnyét.

- Köszönöm a beszélgetést!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



MTI fotó: Bugány János