FACEBOOK

Újabb Bedő-sztori - különleges vlv-fotó 2010-ből

Újabb Bedő-sztori - különleges vlv-fotó 2010-ből
hozzászólás, 2013.11.15.

A görögök elleni keddi miskolci meccsen kétgólos Bedő Krisztián három és fél éve ugyanabban az uszodában még fiatal tehetségként Szécsi Zoltánnal együtt vonult fel a bemutatáshoz...

Nosztalgikus hangulatban telt a hét eleje a világbajnok Bedő Krisztiánnak, aki megismételte a barcelonai negyeddöntőben nyújtott teljesítményét és a keddi miskolci Világliga-meccsen két gólt lőtt Görögország válogatottjának.

2010 februárjában, szintén Miskolcon barátságos mérkőzést játszott Kanadával a magyar válogatott. A szövetség és egyben a válogatott fő támogatója ezt az alkalmat használta fel arra, hogy kiossza az arra az évre szóló ösztöndíjait. A Vodafone a Vodapolo Ösztöndíj-program keretében évente 20 utánpótlás korú tehetséget és öt utánpótlásedzőt jutalmazott. A 14-18 éves díjazottak  az egyenként 80 ezer forintos ösztöndíjat sportszer-utalványban kapták meg, a támogatott edzők pedig 100 ezer forintos jutalmat kaptak.

Az elismerésben részesített tehetségek között volt az akkor még 16 éves Bedő Krisztián is. Oklevelet és kupát is átvehetett, s az elismerés része volt, hogy a nagy válogatott hivatalos meccse előtt - társaival - a felnőtt  játékosokkal együtt vonulhatott a bemutatáshoz.

BEDŐ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Kaptunk egyforma pólókat és a bevonulásnál én kerültem Szécsi mellé. Kedves volt, hülyéskedett velem, emlékszem, úgy mutatkozott be nekem, hogy "Szia! Regős Bendegúz vagyok!" Mintha nem tudtam volna pontosan, hogy kicsoda :-). Felvonultunk, mosolygás, levonulás, nagyjából ennyi volt az egész. Nagy élmény volt, emlékszem, figyeltük a játékosokat bemelegítés közben, próbáltuk elolvasni Dumi hátán a tetoválás szövegét és izgultunk, hogy ki mellé kerülünk a bevonulásnál.

- Milyen érzés volt három és fél évvel azután már főszereplőként tétmeccsen jelen játszani ugyanabban az uszodában a magyar válogatott tagjaként?

- Furcsa. Nem volt olyan régen 2010, most de valahogy az uszodát is egész másként láttam. Teljesen más volt kintről nézni őket és más a csapat tagjának lenni. Amikor most kedden leültem a bemelegítés előtt a parton, még kerestem is a helyet, hogy hol ültem három és fél évvel ezelőtt, honnan figyeltem ahogy melegítenek a szárazföldön, meg a  vízben, meccs közben pedig többször is felnéztem a lelátónak arra a pontjára, ahonnan annak idején néztem a meccset :-). Nagyon jó érzés, hogy ilyen rövid idő alatt tagja lehettem a csapatnak és sok olyan vízilabdázóval tudok játszani, akiket annak idején a partról néztem. 

- A mostani meccs kapcsán hadd jegyezzem meg, hogy az első gólod olyan volt, hogy azonnal kitört az uszodában a tűzriadó... Mit szóltál ehhez?

- Az az igazság, hogy én ezt észre se vettem. Mivel a lövésnél egyből a víz alá nyomtak, nem is tudtam, hogy gólt lőttem. Először azt hittem, hogy ötméteres az ítélet. Úsztam visszafelé és kérdeztem a többieket, hoogy most mi van. Mondták, hogy gól. Kérdeztem Danit, hogy ez gól volt? Mondta, hogy igen. Megkérdeztem Salamon Ferit: Ez gól volt? Azt mondta: Igen, úgy tűnik... Akkor nézem, hogy szünet van. Mondom, mi ez, időkérés? Aztán bemondták...

- Hát így persze, hogy nem tudtad, hogy gólt dobtál, nem hozhattad összefüggésbe a gólodat a tűzriadóval...

- Nem, viszont örültem, hogy pihenhetek kicsit :-)

- A második gólod is nagyon szép volt. Az hogy történt?

- Hosi nagyon szép passza kellett hozzá. Sokáig tartotta a szélén, én birkóztam, felnéztem és pont a kezemre dobta a labdát. Tökéletes volt. Ahogy feljöttem, kezemen volt a labda és a kapu felé fordulva már könnyű dolgom volt. Jó passz kellett hozzá, ez volt a lényeg.

- Hogy értékeled az egész mérkőzést?

- Nagyon örülök, hogy a görögök 2:1-es vezetése után fordítottunk és magabiztosan tudtunk játszani, éreztük, hogy nem lehet probléma, mindig meglőttük azt az egy-egy gólt, ami biztosította, hogy ne legyünk görcsösek.

- Jó lesz a csapat?

- Úgy gondolom, hogy nagyon! Épp arról beszélgettünk a többiekkel: mennyire jó, hogy kiveszel három embert a csapatból, beraksz másik hármat és ugyanolyan jól működik minden!

- Köszönöm a beszélgetést!


Kutakodtunk kicsit a vlv archívumában, s ezt a publikálatlan fotót találtuk 2010. február 23-áról. A fentiek ismeretében igazán különleges felvétel. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy nem csak Bedő Krisztián fedezhető fel a képen, hanem a tehetségek sorában ott áll a mai Vasas egyre inkább meghatározó játékosa, Fazekas Tibor, s a felnőtt válogatott "harmadik számú" kapusának tekinthető Lévai Márton...

Címkék:
Bedő Krisztián