FACEBOOK

Váratlan vérdoppingvizsgálat - Itt a görögök elleni csapat!

Váratlan vérdoppingvizsgálat - Itt a görögök elleni csapat!
hozzászólás, 2013.11.11.

Benedek Tibor szövetségi kapitány hétfő este, a keddi Világliga -meccs helyszínén tartott edzés után kijelölte a görögök elleni csapatot. Miskolci riportunk fotókkal, videónyilatkozatokkal.

Kemény napja volt a magyar csapatnak hétfőn. Délelőtt a Komjádiban edzettek a fiúk, s ez a foglalkozás a vártnál jóval tovább tartott, ugyanis váratlanul megjelentek a Magyar Olimpiai Bizottság által megbízott szakemberek és doppingvizsgálatot tartottak. Hat játékostól vettek vért, amiből az következik, hogy nem a "hagyományos" serkentőszerek nyomát keresték, hanem kifejezetten a vérdopping esetleges alkalmazása iránt "tudakozódtak".

Ezután - jó nagy késéssel - következett az utazás Miskolcra, ahol nem sokat pihenhettek a fiúk az esti edzés előtt a vadonatúj Calimbra wellness hotelben.

A holnapi meccs időpontjában a görögök edzettek a miskolci uszoda medencéjében, ezt követően szálltak vízbe a magyarok - mintegy másfél órára. Az edzés utolsó szakasza előtt előny-hátránygyakorlás következett. Benedek Tibor kiosztotta a sapkákat, s ekkor közölte, hogy Jansik Szilárd a parton marad, ő lesz ugyanis a holnapi kimaradó.

Így a görögök elleni, 19.00 órakor kezdődő keddi Világliga-mérkőzésen a következő játékosok képviselik a magyar színeket:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Bedő Krisztián, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).


A találkozót a Digi Sport közvetíti, a vlv-n pedig a megszokott szöveges élő tudósítással szolgálunk.

A nap krónikájához tartozik, hogy a csapatban megtalálható számos Márton jelentős mennyiségű köszöntést tett zsebre a névnap miatt, süteményről viszont Salamon Ferenc gondoskodott, aki hétfőn lett 25 éves! Gratulálunk!


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Varga Dániel nyilatkozata


- Szervusz, Dani, köszöntelek. Itt az év utolsó hivatalos mérkőzése. Milyen reményeid vannak? Mire számítasz? Mit várhatnak a nézők?

- Szia, köszöntelek. Nagy várakozás előzi meg ezt a meccset mindenkiben, bennem is. Nagyon nehéz lesz, mert a görögök ellen mindig nehéz játszani, ráadásul, azt gondolom, hogy ki kell mondani: nagy a tét, mert ha ezt a hazai meccset nem nyerjük meg, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülünk a csoportban. Egyébként nincsenek motivációs problémák a csapatban, de még plusz extra motivációt kell, hogy jelentsen ez a dolog.

- Milyen játékra számítasz? Mennyire sikerült felfrissíteni a nyáron abbahagyott dolgokat?

- Frissítgettünk sok mindent, de az edzések alapján nem áll össze a játék képe, nyilván azt se nagyon lehet lemodellezni, hogy a görögök mit játszanak, tehát egymás ellen nem tudunk úgy gyakorolni, hogy arra készülünk, hogy mit játszik az ellenfél, mert elég sajátos játéka van. Ez majd holnap este abban az egy órában dől el, hogy milyen lesz a játék képe.

- Mivel lennél elégedett holnap este meccs után?

- Egy egygólos győzelemmel. Nem számít még csak az sem, hogy mennyire játszunk most jól, ezt a három pontot mindenképpen itthon kell tartani, ez a legfontosabb.

- Köszönöm szépen, sok sikert.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Benedek Tibor nyilatkozata

- Fárasztó nap után vagyunk, volt némi meglepetés is. Arra kérlek, hogy foglald össze, mi történt ma a csapattal!

- Nem tudom, milyen meglepetésre gondolsz…

- Volt egy váratlan doppingvizsgálat a délelőtti edzés végén, és az azért kicsit a programot is felborította.

- Abszolút, igen, nem számítottunk rá. A hat legidősebb játékost vizsgálták meg, vérdoppinggal, úgyhogy ez plusz másfél órás "időeltolódás" volt. Emiatt a játékosok később ebédeltek, később indultunk el Miskolcra, kevesebbet tudtak pihenni. Másfél óránk volt a szállodában, utána jöttünk edzeni – most azért elég késő van már. Nehéz volt ez az egy nap, annak ellenére, hogy igyekeztem nem túlzásba vinni az edzéseket. Tegnap nagyon örültem, hogy milyen gyorsan visszajöttek dolgok, ma egy picit kevésbé vagyok lelkes, de ez nem is baj a mérkőzés előtt. Nem hiszem, hogy könnyű mérkőzés lesz a holnapi, a vb csapatból a görögöktől egy játékos hiányzik, nálunk három, de igazából egyenlőek a feltételek. Hazai pálya, az előny nálunk van, meglátjuk!

- Az edzés végén, az előny-hátrány gyakorlásnál Jansik Szilárd volt a parton. Ebből lehet valamilyen következtetést levonni a holnapi csapatot illetően – hiszen tizennégyen vannak a keretben jelenleg?

- Igen, abszolút lehet, ő a kimaradó ember, így vagyunk tizenhárman nélküle.

- Tőled is megkérdezem, hogy mivel lennél holnap elégedett a meccs után?

- A rendes játékidőben egy egygólos győzelemmel.

- Ugyanezt mondta Dani is:-)

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Salamon Ferenc nyilatkozata

- Feri, 25 éves lettél ma, szívből gratulálok. Lesz valami buli most itt este?

- Köszönöm szépen. Természetesen a fiúkkal elmegyünk egy bárba… Nem, a viccet félretéve, nem terveztünk semmit, holnap nagyon fontos mérkőzést fogunk játszani a görögökkel, úgyhogy mindenki nagyon komolyan készül. Volt egy apró süteményezés, igazából ennyi volt a nagy ünneplés.

- Mire számítasz a holnapi meccs kapcsán?

- Csakis győzelemre. Nekünk hazai pályán szinte nincs olyan csapat, akinél ez ne lehetne elvárható. A görög csapatból rengeteget tudtunk készülni, szerencsére sok anyagunk volt, úgyhogy bízom benne, hogy holnap magabiztos, jó játékot tudunk nyújtani.

- Van benned egy kis idegesség?

- Nincs, nincsen. Játszottam már és… Bizonyítási vágy van bennem, de nem idegesség formájában, hanem motiváció formájában.

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok holnapra és sok boldog születésnapot.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)

A további keddi európai  Világliga-program:

A csoport

Oroszország-Románia
(Szerbia szabadnapos)

C csoport
Németország-Olaszország
Montenegró-Szlovákia

Az európai selejtezők teljes menetrendje