FACEBOOK

Reggeli Start - Benedek Tibor

Reggeli Start - Benedek Tibor
hozzászólás, 2013.11.11.

Helyzetértékelést adott a szövetségi kapitány egy nappal a görögök elleni VL-selejtező előtt a Reggeli Startban, a DigiSporton.

A szerb és az olasz válogatottat változatlanul a mieink előtt járónak gondolja Benedek Tibor szövetségi kapitány, bár az olaszok szerinte kicsit megrekedtek, kénytelenek lesznek nekivágni a fiatalításnak.

A magyar csapat összetételével kapcsolatban elmondottakból az derült ki, hogy nem kell messzemenő következtetést levonni abból, hogy ki az a három világbajnok, aki most nem kapott meghívót (Bátori Bence, Decker Ádám és Madaras Norbert). Ha új embereket éles helyzetben szeretne kipróbálni a kapitány, akkor kénytelen "kivenni" régieket, hiszen a Világliga meccseire is csak 13 játékost lehet nevezni.

Az "új emberek" egyébként nem annyira újak, hiszen valamennyien tagjai voltak már a korábbi keretnek, ami látszott is a vasárnap esti edzésen, hiszen sikerült a korábban már gyakorolt játékelemeket feleleveníteni.

Szólt a kapitány a klubok és a válogatott viszonyáról, mint mondta, jó úton haladnak ezen a téren, s a nemzeti csapatnak figyelembe kell vennie, hogy a játékosok az év nagy részében klubjukban "élnek", készülnek. Jó az együttműködés, amit az is bizonyít, hogy könnyen meg tudtak egyezni a válogatott által kért bajnoki időpontmódosításokról.

Bár egyelőre a Világliga-meccsek vannak napirenden, Benedek Tibor a riporter, Szombathy Pál kérdésére pár mondat erejéig foglalkozott a jövő évi budapesti Európa-bajnoksággal is. Elmondta, hogy a hazai közönség jelentős plusz nyomást, terhet is jelent majd a mieink számára. A kapitány részben ezért vitte ki a csapatot az év elején a jégkorong diviziós világbajnokság egyik mérkőzésére, hogy lássák, milyen lehet sok ezer néző előtt játszani. Benedek Tibor úgy gondolja, hogy a jövő nyári Eb magyar meccsein 7-8 ezer ember fogja buzdítani a mieinket, s ennek pszichés hatására fel kell készülni.

A teljes beszélgetés: