FACEBOOK

Drámai csatában kiesett a Szolnok

Drámai csatában kiesett a Szolnok
hozzászólás, 2013.11.09.

A hazai döntetlen után háromgólos vezetésről kapott ki Rijekában a Szolnok, így a Primorje Rijeka jutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, a Szolnok elbúcsúzott a 2013-14-es európai kupaküzdelmektől.

Bajnokok Ligája, harmadik selejtezőkör.

Kedden játszották:

Sintez Kazany-Nagyvárad 10:7 (1:1, 5:1, 2:3, 2:2)
A Nagyvárad 21:18-as összesítéssel jutott tovább.

November 9., szombat

Vouliagmeni-Radnicski Kragujevác 6:5 (1:2, 0:1, 4:1, 1:1)

Az első mérkőzésen a szerbek otthon 11:5-re győztek, így 16:11-es összesítéssel jutottak a főtáblára.


Crvena Zvezda-Pro Recco 13:10 (3:1, 2:3, 3:2, 3:1 - az ötmétereseknél 2:3) - Madaras játszott, nem dobott gólt
Belgrád, v.: Sztavridisz (görög), Alexandrescu (román)
Crvena Zvezda: Sefik, S. Rasovics 3, Radjen 1, Ivosevics, Kljajevics 1, Vukcsevics 1, Avramovics 2 , V. Rasovics 1, Randjelovics, Vapenski, Prlainovics 2, Mann, Draksimovics. Vezetőedző: Dejan Szavics
Pro Recco: Tempesti, Lapenna 1, Madaras, Figlioli 2, Giorgetti 1, Felugo 1, Janovics, Jokovics, Figari, Ivovics 2, Aicardi, Gitto, Pastorino. Vezetőedző: Riccardo Tempestini.
Gól - emberelőnyből: 7/13, ill. 5/12
Az ötmétereseknél a hazaiaknál Prlainovics és Vukcsevics belőtte, Vapenski, V. Rasovics és S. Rasovics hibázott, a reccósok közül Figlioli, Ivovocs és Jokovics betalált, M. Janovics hibázott.

A Pro Recco az első találkozón 9:5-re nyert, így ötméteresdobásokkal jutott tovább.

VLV-VIDEÓ (b92):


Crvena Zvezda-Pro Recco - ötméterespárbaj

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

- Az egész meccsen alárendelt szerepet játszottunk, végig 1-2-3 gól volt a különbség. Valahogy így is összekapartunk 7 gólt, de a védekezésünk nem volt jó. Sok mindent megbeszéltünk, de most az első meccshez képest maximum a felét valósítottuk meg. Így is egy alkalommal volt az ötméteresekhez szükséges négy gól az előnyük - 1,4 másodperccel a vége előtt! :(. Az ötméteresek is izgalmasak voltak, mert az első három bement, a következő nyolcból meg csak kettő. Örülök hogy továbbjutottunk.

- Neked hogy ment?

- Nem jól. Voltak lövéseim is, de Sefikben elhaltak.

- Hogyhogy nem jelöltek ötméteresdobásra?

- Az edző döntött, a végén nem voltam vízben.

- Köszönöm az információkat.


Primorje Rijeka-Szolnok 8:7 (2:2, 1:4, 3:1, 2:0)
V.: Borrell (spanyol), Bender (német)
Primorje Rijeka: Vican, Radu 2, Buljubasics, Krapics 1, Varga Dénes, Sukno, Muslim, Petrovics 2, Varga Dániel, Obradovics, Setka, X. Garcia 3, Jelovina. Vezetőedző: Ivan Asics
Szolnok: Decker A., Gocic, Török B. 2, Vámos 1, Hosnyánszky, Vörös, Hangay Z., Jansik D., Pásztor 1, Kis G. 3, Mitrovics. Szakmai igazgató: Kovács István
Gól - emberelőnyből: 3/11, ill. 1/4
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -

Az első mérkőzésen, Szolnokon 10:10-es döntetlen született.

A hazaiak 2:0-ra elhúztak, de ez túlságosan megnyugtatta őket, a Szolnok jó játékkal fordított, s félidőben 3:6-os állásnál cseréltek térfelet a csapatok. Drámai csatában folyamatosan jött fel a Primorje és a negyedik negyed közepén egyenlített, majd a győztes gólt is megszerezte.

VLV-VIDEÓ (HRT):


KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Kevés idő telt el a lefújás óta, lehet, hogy kicsit kesze-kusza lesz, ahogy összefoglalom a történteket. Kezdem azzal, ami talán a legfontosabb: borzasztóan büszke vagyok a csapatra, mert a Szolnok most úgy játszott, mintha ő lenne a világ legjobb csapata. A Rijeka ellen tudtunk félidőben vezetni 6:3-ra. Nem tudok most egyszerűen mást mondani, borzasztóan szomorú vagyok. Te is tudod igazolni, hogy soha nem beszélek a játékvezetőkről,  viszont ez a mérkőzés valami nagyon csúnya módon el lett csalva. A kiállítási arány 12:4 volt nekik, mi gyakorlatilag végigzónáztuk a mérkőzést, ők pedig szorosat fogtak sokszor.

A 6:3 után két ötméterest nem kaptunk meg, olyat, amit tanítanak, hogy így kell ötméterest kialakítani. Folyamatosan ítélték ellenünk kaptuk a kontrákat, míg náluk minden egyes beadás kiállítást hozott. Ez teljesen felőrölt minket. Próbáltunk védekezni és az utolsó két-három percig tartottuk is a továbbjutáshoz szükséges előnyt, az utolsó percben kaptuk azt a gólt, amin elment a meccs. Szörnyű érzés volt. A csapatkapitányunk, Gocics lefújás után odament az egyik játékvezetőhöz és megkérdezte tőle: hogy lehet az, hogy 12:4 a kiállítási arány. A válasz szó szerint ez volt: "Tudom, tudom, kérlek, ne kérdezz többet, ne kérd, hogy mást is mondjak!"

Gratulálok  a Rijekának, olyan csapat, amely megérdemli a főtáblára jutást, csak ma szerintem mi érdemeltük volna meg jobban. Sajnálom, hogy így tudtak továbbjutni, hogy felőröltek minket, hatalmas verekedések voltak, összevissza verték a centereinket, és akármit csináltunk, mindenből mi jöttünk ki rosszul. Még egyszer: le a kalappal a csapatom előtt, az idei év legjobb teljesítményét nyújtottuk.

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Nehéz elkezdeni… Azt gondolom, hogy a Szolnok mind a két meccsen jobban játszott nálunk. Ez itt pont nem mutatkozott meg az eredményben, hiszen a végén tudtunk egy győztes gólt lőni. Jelentősen megtámogattak minket, úgy érzem, a bírók, legalábbis ami a számokat illeti. Ezt meccs közben nem éreztem, igaz, nem is szoktam. Mindenesetre a végén látszott, hogy jóval több kiállítást kaptunk. Gratulálok a Szolnoknak, hogy ennek ellenére majdnem végig tartották magukat.

- Mikor volt legutóbb olyan meccse a Rijekának, amelyen egyik magyar sem dobott gólt?

- Nem tudom…, nem nagyon volt ilyen szerintem…, most, hogy így kérdezed… Ennek ellenére tudtunk nyerni, ami szerintem bravúr, mert azért számít a csapat a mi góljainkra.

- Neked hogy ment?

- Keveset tudtam hozzátenni, azt is inkább a Szolnok játékához sikerült…

- Csak nem dobtál öngólt?

- Azt azért nem…, de azért nem emelném ki magam - hogy finoman fogalmazzak. Nem használtam ki a helyzeteimet, nagyon rossz erőben voltam, nem jött össze nekem semmi.

- Köszönöm szépen, jó utat hazafelé!


VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Az, hogy 2:0-ával kezdtünk, érzésem szerint minket jobban megzavart, mint a szolnokiakat, mert sok olyan döntést hoztunk, főleg támadásban, ami profi csapat profi játékosaihoz nem méltó. Ezt a Szolnok nagyon jól kihasználta, néha egyéni teljesítménnyel, néha meg szép csapatkombinációval. Aztán egyszercsak azon vettük észre magunkat, hogy félidő van és 6:3-ra vezetnek ellenünk Rijekában. Akkor felfogtuk, hogy ez nem fog menni fegyelmezetlenül, felelősségtudat nélkül.

Az volt a kulcs, hogy nem egyből akartuk megnyerni a meccset, hanem lépésről lépésre jöttünk vissza. A hátralévő két negyednyi idő alatt megpróbáltuk bedarálni az ellenfelet. Ez a végére nagy nehezen sikerült, de hozzá kell tennem, hogy minden elismerésem a szolnoki csapaté, mert fantasztikusan játszottak úgy, hogy az egyik kulcsemberük nem volt itt. Nagyot küzdöttek, elviseltek egyfajta nyomást is, ami nem csak a közönség, hanem talán a játékvezetők részéről is sújtotta őket. Igazán sajnálom, hogy nem tudott két csapat továbbjutni. Most mondom először és utoljára, mert nem az én dolgom, nekem játszanom kell, de azt gondolom, hogy van legalább két csapat Európában, amelyik a tudása alapján benne van a legjobb 12-ben és mégsem lehet ott. A másik természetesen a Crvena Zvezda. A szolnokiak ilyen játékkal a magyar mezőnyben mindkét fronton odaérhetnek az élre. Sok sikert kívánok nekik!

DECKER ATTILA (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Most már lenyugodtam, közvetlenül meccs után lehet, hogy élesebben fogalmaztam volna. Egyébként két negyeden át jól bíráskodtak, nem volt semmilyen gond, mindkét fél részére megadták azokat, amit meg kellett adni. Aztán a harmadik játékrészben kezdett elbillenni a dolog és nem is a spanyol, hanem a német bíró részéről. Ez csúcsosodott ki a végére úgy, hogy már teljesen elveszítette a fonalat és olyan dolgokat nem ítélt meg nekünk, ami azért sok helyen befújnak. Lehet, hogy összeesküvéselméletet gyártok, de nekem az is gyanús, hogy ezt e mérkőzést nem közvetítette a televízió, lehet, hogy ennek oka volt.

Büszke vagyok a csapatra, mert úgy küzdöttünk, ahogy megbeszéltük, le a kalappal a srácok előtt. Mindenki odatette magát, emelt fővel jöhetünk haza. Ebből a párharcból a pozitívumokat igyekszünk leszűrni, jön a Magyar Kupa, ami nekünk nagyon fontos állomása az évnek, szeretnénk otthon megnyerni. Az előző két meccsen megszerzett lendületet kell továbbvinnünk.

VÁMOS MÁRTON (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Én Attilától eltérően nem nyugodtam meg, még mindig nagyon ideges vagyok. Ilyen méretű csalást még nem láttam, pedig, bár nem hosszú a pályafutásom, azért néhány meccset volt alkalmam játszani is meg nézni is. Sokat gyakoroltunk erre a meccsre a héten, ennek volt köszönhető, hogy ilyen összeszedetten játszottunk.

- Félidőben, gondolom, erősen bíztál a továbbjutásban...

- Persze, 6:3-as vezetésnél hogy ne bízna az ember... De érdekes, hogy ott a nagyszünetben, a megbeszélésünkön a partnál el is hangzott, hogy nyugodjunk meg és ebből a vezetésből ne vonjunk le messzemenő következtetéseket. Sajnos az élet ezt igazolta, kikaptunk. Én is nehezen viseltem, mutattam a bírónak a táblára, hogy nézze meg a kiállítási arányt.

- Hogyan tovább?

- A következő hétvégén Magyar Kupa. Szeretnénk a Vasas ellen magabiztosan nyerni és a döntőben - valószínűleg a Szeged legyőzésével elhódítani a kupát.