FACEBOOK

Szolnok-Honvéd 14:11

Szolnok-Honvéd 14:11
hozzászólás, 2013.11.06.

Tizenegy gólt dobott a Honvéd Szolnokon - mégis kikapott. Helyszíni riportunk fotókkal, nyilatkozatokkal, gólokkal, meccsjelenetekkel.

Az OB1 7. fordulójából elhalasztott mérkőzésen:

Szolnok-Honvéd 14:11 (4:2, 1:1, 5:4, 4:4)

Szolnok, Vízilabda Aréna, v.: Petik A., Csanádi
Szolnok: Lévai, Gocics 2, Vámos 2, Hosnyánszky 2, Jansik D., Kis G. 4, Mitrovics 3. Cs.: Tóth P., Vörös 1, Hangay Z., Pásztor, Török B. Szakmai igazgató: Kovács István
Honvéd: Gergely, Kovács P. 2, Szőke 1, Boros 2, Kiss G., Koji 4, Steinmetz B. 1. Cs.: Mátyás, Illés, Fülöp, Simon, Tóth B. 1. Vezetőedző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 6/12, ill. 6/16
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Jansik D., ill. Simon
Sárga lap: Kovács István, ill. Vad Lajos

Sok hiba mellett, parádés gólok jellemezték a mérkőzést. A hazaiak végig kézben tartották a meccset, de a Honvéd szívósan újra és újra felzárkózott. Rengeteg ítéletet fújtak a bírók (egy részük vitára adott okot, mindkét oldalon). A hazaiaknak ennél biztosan több kell szombaton, a következő meccsen a Rijeka elleni idegenbeli BL-visszavágón - miként valószínűleg a Honvédnak is, hiszen ők Egerben szerepelnek pénteken...



vlv-képek

VLV-VIDEÓK:


Boros első gólja

Kis Gábor első gólja

Koji labdát szerez

Koji harmadik gólja

Gergely véd

Szöglet? Nem szöglet? I.

Steinmetz Barnabás gólja

Mitrovics ötméteresgólja

Kimaradt Honvéd-előny

Koji negyedik gólja

Kis Gábor második gólja

Szöglet? Nem szöglet? II.

Kis Gábor csavargólja

Lévai ziccert hárít

Gocics első gólja

Tóth Bendegúz centergólja

Vámos második gólja

Boros második gólja

Szőke Szabolcs gólja

Kis Gábor negyedik gólja

Lévai-védés

Gocics második gólja

Kovács Péter második gólja



Kis Gábor nyilatkozata


- Gratulálok, Kicsi a győzelemhez és a négy gólodhoz is! Jól tartotta magát a Honvéd nem?

- Igen, kemény mérkőzésre sikeredett, 14:11 lett a vége, de valahol ilyenre is számítottunk. Az tény, hogy a Honvéd mindig feltámad, most is volt egy olyan része a mérkőzésnek, amikor már majdnem megnyertük, de megint feljöttek. Nagyon jól kihasználták az emberelőnyöket. Erre számítottunk, szóljon az mentségünkre, hogy egy pillanatot sem készültünk a mai mérkőzésre. A hétvége lebeg már a szemünk előtt, próbálunk majd olyan eredményt elérni, ami nagy bravúr lenne. Annak tükrében, hogy keményen edzettünk a hét első felében és nem erre a meccsre készültünk, szerintem ez egy normális eredmény. Persze rengeteg hibával, hibáink mindig is voltak, lesznek is. Az a lényeg, hogy most nyertünk.

- Melyik gólod tetszett neked a legjobban?

- Én minden gólt élvezek.

- Volt egy csavargól...

- Akkor legyen a csavargól...

- Köszönöm szépen, gratulálok.

(Lejegyezte: Tina)



Jansik Dávid nyilatkozata

- Dávid, gratulálok a mai mérkőzéshez! Először erről a meccsről mondj néhány mondatot!

- Köszönöm szépen. Végül is hoztuk simán, az elején nagyon sok helyzetet kihagytunk. Rengeteg hátrányt kaptunk, alkalmazkodnunk kell a parton lévő teljesítményekhez, hogy ne kapjunk ennyi hátrányt és többet játsszunk hat a hat ellen, mert az az erősségünk.

- Végül is magabiztos győzelem volt, de elég lesz ez a játék szombaton?

- Biztos, hogy nem lesz elég. Fejlődnünk kell, visszaúszásból kaptuk a legtöbb hátrányt, ebben kell fejlődnünk, hogy ne nyúljunk rá az emberre.

- Beszéljünk egy másik témáról. Kaptál meghívót a hétvégére, illetve feltehetően a keddi meccsre is. Hogy fogadtad? Milyen várakozásaid vannak? Mit szeretnél elérni?

- Nagyon örülök, hogy behívtak a görögök ellen készülő Világliga-keretbe. Nagyon bízom benne, hogy benne leszek a 13-ban is, aki játszik Miskolcon. Egyértelmű, hogy bizonyítani szeretnék és ez talán jó játékkal sikerülni is fog.

- Köszönöm és sok sikert.


- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Gergely István nyilatkozata

- Pista, gratulálok nektek! Nagyon komoly meccset játszottatok. Szorosra hoztátok, többször is visszajöttetek több gólos hátrányból. A vége ez lett, de azt hiszem, nem vallottatok szégyent.

- Nem. 11 gólt lőttünk a Szolnoknak, ami szerintem nem rossz. Sokat kaptunk, de ebben a mérkőzésben nagyon benne volt a sok gól. Rengeteg ítélet volt, rengeteg kiállítás, büntető. Egy westernfilmhez hasonlított az egész, lövöldözött mindenki össze-vissza. Azt gondolom, hogy látványos mérkőzés volt, kisebb-nagyobb személyes csatákkal, de jó volt. Büszke vagyok a csapatra. Ezért vagyunk mi gyengébbek, mint a Szolnok, mert olyan helyzeteket, amiket ők belőttek és kihasználtak, azokat mi nem tudtuk sajnos. Nem kergetünk hiú ábrándokat, a Szolnok még mindig jobb csapat, mint mi. Most megnéztük, melyek azok a hiányosságok, amiken tudunk még javítani. Továbbra is az a cél, hogy minél jobban szerepeljünk. A rájátszásban, ha eljutunk odáig, akkor előhúzzuk minden fegyverünket, ami van és igazából az esélytelenek nyugalmával fogunk "partra szállni". Addig még van jó pár mérkőzés, amit meg kell nyernünk. A héten még egy Eger-mérkőzés, ami nem vagyok biztos benne, hogy könnyebb lesz, mint a mai. Utána Fradi, Pécs, amit mindenképpen szeretnénk hozni. Jól esett játszani, jól esett egy jó csapat ellen játszani. Veszíteni nem mindig jó, de azért túltesszük magunkat rajta.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Tóth Bendegúz nyilatkozata

- Bendegúz, gratulálok, mert egy egészen jó mérkőzést játszottatok! Dobtál egy szép gólt centerből. Kérlek, foglald össze, hogy milyen volt ez a meccs!

- Szerintem jó kis meccs volt. Végig ott tudtunk maradni a Szolnok nyakán, ami nagyon jó. Folyamatosan jövünk fel, egyre jobban játszunk. Gratulálok a Szolnoknak, tényleg Magyarország egyik legjobb csapata.

- Elfáradtatok nagyon?

- El, én személy szerint nagyon elfáradtam. Pénteken Eger-meccs, ott is beleadunk mindent, hogy jobb eredményt érjünk el.

- Szerinted mi kell ahhoz a Honvédnak, hogy egy ilyen meccset meg tudjon nyerni, ne csak szorossá tegye?

- Szerintem egy kis rutin kéne. Sok fiatal játékosunkj van, náluk azért van egy-két rutinosabb, akik döntő helyzetekben meg tudják oldani. Szerintem idő kérdése és ott tudunk lenni mi is.

- Köszönöm szépen és gratulálok.

(Lejegyezte: Tina)



OSC-Szentes 9:12 (3:5, 1:2, 3:4, 2:1)
G.: Korényi 3, Császár 2, Deutsch M., Tóth Z., Tiba, Suti, ill. Martin Kolarik 3, Pellei 2, Kistamás, Hegedűs I., Hegedűs B., Nagy M., Józsa, Németh D., Kiss Gy.