FACEBOOK

Ratko Rudics: Brazília?

Ratko Rudics: Brazília?
hozzászólás, 2013.11.04.

Elterjedt a hír, hogy a riói olimpiára erős csapatot tervező brazil szövetség az elvileg már visszavonult Ratko Rudicsot szerződteti szövetségi kapitánynak.

Az információt megszellőztető vasárnapi Twitter-bejegyzésnek a waterpoloworld.com szaklap eredt nyomába. Tony Azevedo, az amerikai csapat jelenleg Sau Paolóban játszó kapitánya annyit tudott megerősíteni, hogy Rudics hétfőn Rio de Janeiróba érkezik, hogy "megvizsgálja a helyzetet" és valóban elképzelhető, hogy a brazil nemzeti csapat szövetségi kapitánya lesz.

A brazilok nagyon készülnek, mint korábban megírtuk, visszacsábították a brazil születésű, de korábban a spanyol válogatottban szerepelt Felipe Perronét. Azevedo mellett jelenleg a brazil bajnokságban játszik a center Joszip Vrlics is.

A 65 éves Rudics 1984-ben és 1988-ban Jugoszláviával, 1992-ben az olasz válogatottal, 2012-ben, Londonban pedig Horvátországgal lett olimpiai aranyérmes. Nyert világbajnokságot (1986-ban Jugoszláviával, 1994-ben Olaszországgal, 2007-ben Horvátországgal), Európa-bajnokságot (1993-ban és 1995-ben Olaszországgal, 2010-ben Horvátországgal), tavaly pedig az olimpia mellett Világligát is.

Néhány éve csípőprotézist kapott, azóta sokat fogyott, láthatóan nehezen járt.

Amikor egy éve, zágrábi sajtótájékoztatóján elköszönt, azt mondta: elég volt, szeretné a csúcson befejezni.

Rudics a horvát szövetségben kapott vezetői állást, s hogy megbízatását komolyan vette, azt az is bizonyítja, hogy rendszeresen lehetett vele találkozni világversenyeken, ott volt az idei szombathelyi junior világbajnokságon is, amelyen a Vjekoszlav Kobescsak által irányított horvát korosztályos válogatott a második helyen végzett az olaszok mögött.