FACEBOOK

Világliga: magyar-görög Miskolcon - 328 belépőjegy

Világliga: magyar-görög Miskolcon - 328 belépőjegy
hozzászólás, 2013.10.31.

Miskolcon lesz a magyar férfi válogatott idei első mérkőzése, a Görögország elleni Világliga-találkozó november 12-én, kedden. A jegyeket ma 10.00-kor kezdték árusítani (2500 forintos egységáron), de jó lesz sietni, mert csak 328 belépő készült.

A boon.hu internetes híroldal közölte a miskolci mérkőzés megrendezésével kapcsolatos információkat.

A lap korábban elsőként adta tudtul azt is, hogy a miskolci Kemény Dénes sportuszoda ad otthont a november 12-i, keddi meccsnek. A találkozó 19 órakor kezdődik.

Szász László, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója - akit Kriza Ákos, Miskolc polgármestere bízott meg a szervezési feladatok koordinálásával - a haon.hu-nak elmondta, hogy nagy az érdeklődés a mérkőzés iránt, de az uszoda befogadóképessége korlátozott, így mindössze 328 darab jegyet tudnak értékesíteni.

A VIP és más vendégekkel együtt a helyszínen nagyjából ötszázan lehetnek szemtanúi a találkozónak.

A Hajdú megyei hírportál emlékeztet, hogy a férfi válogatott legutóbb 2011. februárjában, a Volvo Kupán szerepelt Miskolcon, akkor a medence keleti és nyugati végébe is mobil lelátókat épített egy cég és így 1016 nézővel többen láthatták a meccseket.

Az ezzel kapcsolatos kérdésre Szász László azt válaszolta, hogy a bő két évvel ezelőtti esemény több napig zajlott, most azonban csak egyetlen mérkőzésről van szó. 2011-ben napokig tartott összeállítani a mobil lelátókat, amihez le kellett engedni a vizet a medencéből. A munkák olyan magas költségekkel jártak volna, miközben leállt volna az intézmény, amelyet most nem tudtunk felvállalni – mondta az ügyvezető igazgató.

Előmeccs is lesz november 12-én: a Miskolci VLC és a Nagyvárad felnőtt gárdái között.

A vlv érdeklődött a Digi Sport Televízió illetékeseinél és azt a választ kaptuk, hogy televíziójuk közvetíti a miskolci Világliga-meccset. (Úgy tudjuk egyébként, hogy a Kemény Dénes uszodában ma rendezik meg a hivatalos bejárást.)

Benedek Tibor szövetségi kapitány csütörtökön a vlv-nek elmondta, hogy egy héttel a meccs előtt, november 5-én, kedden közli, kikre számít a görögök elleni találkozón. A meghívottak vasárnaptól készülnek majd együtt a keddi meccsre.