FACEBOOK

Magyar-magyar gála

Magyar-magyar gála
hozzászólás, 2013.10.21.

Minden volt a Kondorosiban: megható pillanat, szép, közönségszórakoztató vízilabda - magyar győzelemmel a végén.

Méltó módon mutatkozott be világbajnokságot nyert válogatottunk a hazai közönségnek és emlékezetes mérkőzésen fejezte be együtt töltött pályafutását a húszévesek (és annál fiatalabbak) korosztályos válogatottja vasárnap Budapesten.

Magyarország-Juniorválogatott 16:9 (5:1, 2:2, 3:3, 6:3)
Kondorosi úti uszoda, v.: Vogel G., Fekete B.
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy 1, Bátori 1, Vámos 1, Hosnyánszky 5, Szivós 2, Hárai 3. Cs.: Bundschuh, Decker Á., Salamon, Tóth M. 1, Bedő 2, Decker A. (kapus). Szövetségi Kapitány: Benedek Tibor:
Juniorválogatott: Kardos G., Jansik Sz. 3, Sedlmayer, Csapó 1, Lőrincz B. 2, Szabó B., Német T. 2. Cs.: Sánta D., Berta, Kovács G. 1, Zalánki, Telegdy, Gyárfás, György D. (kapus). Szövetségi kapitány: Horkai György
Gó - emberelőnyből: 3/7, ill. 4/12
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kiontozódott: Gór-Nagy, Decker Á., ill. Szabó B.

Meccs előtt, a bemutatásnál dr. Gábor Antal csapatorvos tett tiszteletkört a zsúfolásig megtelt lelátók előtt: 75. születésnapja alkalmából köszöntötte őt a csapatkapitányi tisztet ellátó Szivós Márton, ezért be kellett sétálnia a medencepart közepére, ahonnan már a másik irányba indult tovább - így lett a dologból spontán tiszteletkör. Tóni bácsi meghatottan fogadta a gratulációkat, vastaps kíséretében ment vissza a helyére, de közben itt is ott is megállították, egy edző, egy fotós, puszihegyek mindenhonnan és közben a dübörgő taps, mosolyok, integetések a lelátóról. Szép volt...

A meccsen kezdetben mintha a fiataloknak szurkolt volna a közönség, a "nagyoknak" bizonyítaniuk kellett, de meg is tették. Jól játszottak, szép megoldásokkal lepték meg az ellenfelet és a publikumot, megérdemelten tettek szert tetemes előnyre. A "kicsik" nem adták fel szívósan kapaszkodtak és a végén 9 góllal zártak, ami egészen jó teljesítmény - a görögöktől például mindössze hármat kapott válogatottunk a barcelonai vb negyeddöntőjében... (A kapusok mindkét csapatban testvériesen megosztoztak a negyedeken.)


vlv-képek


Meccs után szétszedték a fiúkat, aláírás-aláírás-aláírás, na jó, néha aláírás-közösfotó-aláírás volt a program. Legaláb egy óra eltelt, mire a válogatott edzőtáborozására meghívott 18 játékos elfoglalta helyét a "társas gépjárműben" ás útnak indult Martfűre, a Termál Spa Hotelbe, ahol kedd kora délutánig gyakorolnak a fiúk a teljes stáb irányítása mellett.

A martfűi névsor:

Kardos Gergely, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Bundschuh Erik, Csapó Miklós, Decker Ádám, Dőry Farkas, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Jansik Szilárd, Német Toni, Salamon Ferenc, Sánta Dániel, Sántavy Máté, Szivós Márton, Zalánki Gergő, Tóth Márton (mezőnyjátékosok).




VLV-VIDEÓK:

1:0 - Hárai első gólja

2:0 - Vámos gólja

3:0 - Bátori gólja, ötméteres

3:1 - Csapó gólja

4:1 - Szivós első gólja

5:1 - Hárai második gólja

7:1 - Hosnyánszky első gólja

7:2 - Jansik Szilárd első gólja

7:3 - Jansik Szilárd második gólja


8:3 - Bedő első gólja

8:4 - Német Toni első gólja

9:4 - Hosnyánszky második gólja

9:5 - Jansik Szilárd harmadik gólja

9:6 - Lórincz Bálint első gólja

10:6 - Tóth Márton gólja

11:6 - Szivós második gólja

11:7 - Német Toni második gólja

12:7 - Bedő második gólja

13:7 - Hosnyánszky harmadik gólja

14:7 - Hosnyánszky negyedik gólja

14:8 - Kovács Gergő gólja

15:8 - Hárai harmadik gólja

16:8 - Hosnyánszky ötödik gólja

16:9 - Lőrincz Bálint második gólja



Benedek Tibor nyilatkozata


- Gratulálok, Tibor. Úgy gondolom, hogy kezdetnek nem volt rossz ez a meccs erre a két-két és fél napra. Hogy értékeled ezt a teljesítményt?

- Szerintem elfáradtak a fiúk. Kérdezték tőlem az előbb, hogy többet kaptam-e, mint vártam, és azt mondtam, hogy többet, hiszen ez nekem is egy tanulás volt. Hogy az új szabályokhoz milyen taktikai elemeket kell majd gyakorolni és választani, ahhoz mindenképpen egy fontos mérőállomás volt ez a mérkőzés, akármennyivel is gyengébb volt nálunk az ellenfél, azért látszik… Úgyhogy én nagyon örülök ennek a mérkőzésnek, nagyon jó hangulat volt, szépen ünnepeltük meg Tóni bácsi 75. születésnapját, úgyhogy ennek is nagyon örülök. Kaptam Szivós Marcitól emlékbe egy aranyérmet, illetve elkészült a csapat aláírókártyája is, úgyhogy ezek mind csupa jó hírek.

- Na, gratulálok. :)

- Ezeknek mind örülök, és örülök, hogy most megyünk egy három edzéses edzőtáborba Martfűre, ahol lehetőségünk lesz ezeket a dolgokat, amiket most elkezdtünk gyakorolni élesben. Most lassan, szépen átvesszük, és elkezdjük gyakorolni, hiszen a következő találkozás a november 12-i mérkőzés előtt lesz, az már éles meccs, és hogyha előtte van egy nap felkészülésünk, azért ez most nagyon kell, még akkor is, hogyha három játékos most nincs itt.

- Köszönöm szépen, gratulálok, és jó munkát kívánok a következő két napra.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Horkai György nyilatkozata

- Gyuri, érzékeny búcsút vettél a fiataloktól?


- Igen, nehéz volt. Nagyon jó volt ez a mai este, jó volt együtt játszani. Látszott, hogy sok szép dolgot csinálunk, és örültem neki, mert azért már látszik, hogy OBI-ben játszanak jó játékosokkal, világklasszisokkal egy csapatban, sok mindent tanultak azóta is. Megköszöntem a fiúknak, tényleg tiszta szívből mondom, hogy megtiszteltetés volt dolgozni velük az elmúlt két évben, büszke vagyok rájuk. Remélem, hogy folytatják tovább ezt a munkát és hamarosan a másik oldalon fognak együtt játszani.

- Szerinted most ebből a csapatból, ami most itt szétszéled, hány játékossal fogunk találkozni a nagyoknál pár év múlva?

- Ha úgy folytatják tovább a fejlődést, akkor én nagyon remélem, hogy 2-3 játékos be fog kerülni előbb utóbb. A kis Manó (Manhercz Krisztián -a szerk.) nem játszott még, akinek szintén sansza van, bár ő még fiatalabb, mint ezek a fiúk, de hosszú távon neki is van esélye arra, hogy bekerüljön a válogatottba.

- Gyuri, sok sikert kívánok neked a "következő szériához" és remélem, hogy legalább ugyanolyan eredményeket fogsz velük elérni!

- Köszönöm szépen, bízunk benne.

(Lejegyezte: Tina)



Sánta Dániel nyilatkozata


- Dani, gratulálok, 16:9-et játszottatok a világbajnokkal, mesélj, milyen érzés volt ez a mai meccs?

- Nagyon jó, felemelő érzés egy világbajnok csapat ellen játszani, nagy élmény. Az eredmény egy jó gálameccshez illő.

- Hogy látod az esélyeidet a jövőt illetően?

- Nyilván az az álmom, és azon dolgozom, hogy ha már egyszer sikerült meghívót kapnom, akkor megragadjak ebben a közegben. Az esélyeim? Négyen vagyunk, illetve öten, de Kiss Gáborban nyilván van potenciál, azon leszek, hogy itt maradjak.

- Jó csapatban játszol a bajnokságban, esélyed van. Hogy érzed magad Szegeden, mit vársz az évtől?

- Nagyon jól érzem magam Szegeden, jó döntést hoztam, amikor leigazoltam. Nagyon jó a csapatunk, a hangulat, a közösség. Az álmunk nyilván az, hogy bajnoki döntőt játsszunk, és nap mint nap azért dolgozunk, hogy ez összejöjjön.

- Jó szezont kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Nagy Viktor nyilatkozata


- Viktor, szervusz! A régi jó szokás, meccs után aláírásgyakorlás. Milyen volt ez a mérkőzés? Elég keménynek tűnt helyenként.

- Igen. Komolyan vettük mi is és a junior válogatott is. Úgy gondolom megtiszteltük a nézőket, ahogy ők is megtiszteltek bennünket, hogy ilyen szép számmal látogattak ki. Nagyon jó meccset játszottunk szerintem, mindenki élvezte, aki a vízben volt és aki a lelátón.

- Sok fiatal megy most veletek az edzőtáborba. Van olyan funkciód, hogy tanítgatod őket?

- Igen. Nyilván centerezni nem fogok megtanítani senkit, gólt lőni sem, de igen szakterületen belül maradok és fogok segíteni, amiben tudok. Ott van Pista is, nem vagyok egyedül.

- Milyen két napra számítasz?

- Nagyon fárasztó két napra számítok, mert nagyon kevés idő van arra, hogy együtt legyünk és dolgozzunk. Tibit ismerve, betáblázta a két napot, hogy mikor mit csinálunk. Azt mondom, ha lesz másfél óránk aludni délután, akkor annak már örülök.

- Jó munkát kívánok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



György Dávid nyilatkozata

- Szervusz Gyurika! Gratulálok, jó kis meccset játszottatok a világbajnokkal. Milyen érzés volt védeni?

- Nagyon jó érzés volt újra ebben a csapatban játszani. Nagyon vártam már ezt a meccset, de szerintem lehetett rajtunk látni, hogy régen játszottunk együtt. Bár ennek ellenére, igazából nem panaszkodom, mert védekezésben-támadásban, ami elvárható volt, azt hoztuk. Egy erősebb csapattól nem szégyen kikapni, úgyhogy gratulálok a válogatottnak!

- Sok gólt lőttetek, a 9 gól elég szép.


- Igen. Játszottunk tavaly a Komjádiban, akkor azt hiszem, hogy hetet lőttünk, kicsit fejlődtünk.

- Milyen szezonod lesz, mi vár rád?

- Most a Honvédban Pista mögött védek, ketten vagyunk. Dolgozok, és nagyon remélem, hogy ha keményen odateszem magam, akkor a munka meghozza a gyümölcsét és egyre több lehetőséget fogok kapni a Honvédnál.

- A korosztályban te még játszhatsz egy évet, ha jól emlékszem.

- Még kettőt, úgyhogy még 2015-ben is. Ha Gyuri bá is úgy gondolja, akkor itt leszek, én mindent meg fogok tenni, igyekszem.

- Sok sikert kívánok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Szivós Márton nyilatkozata

- Marci, gratulálok, jó kis meccset játszottatok! Te voltál a legjobb. Először azt hadd kérdezzem meg, hogy mi volt az az érem Tibi kezében?

- Milyen érem?

- Mutatott egy érmet, amit tőled kapott.

- Egy kis figyelmesség, de nem csak ő kapott. A VB után egy éremkészítőnek odaadtam az aranyérmemet és csináltattam érmeket pár embernek, a stábból mindenkinek.

- Meglepődött Tibi?

- Örült neki.

- Büszkén mutatta, úgyhogy gondolom örült neki.

- Soha nem kapnak sem az edzők, sem a stábtagok érmet. Nekem ez nagy dolog, ami történt a nyáron, a legnagyobb eddig a pályafutásom alatt, és akik hozzásegítettek ehhez, úgy gondoltam tartozom nekik ennyivel.

- Ez szép gesztus volt és látszott, hogy nagyon örült neki. Beszéljünk a mai meccsről! Milyen volt?

- Jó volt nagyon. Jó volt együtt lenni megint. El kell kezdeni dolgozni, két-három hét múlva Világliga lesz, ahol már jól kell játszanunk. Komoly tétmeccs lesz, komolyan kellett venni ezt a mait is.

- Komolyan is vettétek, lehetett látni, hogy ti is és a fiatalok is bizonyítani akartatok. Szép volt, szerintem is. A közönségnek nagyon tetszett.

- Vízilabdában nem lehet gálamérkőzést játszani, csak, hogyha komolyan játszol, és akkor jöhetnek olyan dolgok, amelyek látványossá teszik. Ma szerintem ez sikerült, mind a két csapat komolyan vette. Bizonyítani kell, mert jövőre Európa-bajnokság lesz és be kell kerülni a csapatba.

- Erre a két napra jó munkát kívánok neked és utána találkozunk november 12-én a görögök elleni meccsen.

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Tina)

Várható: a gálameccs góljai.