FACEBOOK

A vasárnapi gálameccsen búcsúznak a juniorok

A vasárnapi gálameccsen búcsúznak a juniorok
hozzászólás, 2013.10.15.

A Kondorosi uszodában, a világbajnok magyar válogatott részvételével sorra kerülő vasárnapi gála egyúttal az elmúlt egy év során nagy sikereket elért magyar juniorválogatott búcsúfellépése lesz. Horkai György utánpótlás szövetségi kapitány a vlv-vel ismertette vasárnapi keretét.

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Ez a csapat már nem fog így együtt játszani - hacsak egyszer később, a felnőtt magyar válogatott nem belőlük áll majd... A vasárnapi meccsen két játékos hiányzik majd tőlünk a megszokott gárdából, Bedő Krisztián, aki a felnőtteket erősíti és Manhercz Krisztián, aki megsérült. Az ünnepélyes búcsú mellett szeretnénk segítséget nyújtani Tibinek, aki most kezdi meg a felkészülést játékosaival a Világligára. Ami pedig minket illet, elkezdődik egy új korszak. Mindegyik játékosunk OB1-es lett velem, s velem együtt a klubedzők - beleértve a játékosok korábbi mestereit is – is büszkék lehetnek erre, miként arra is, hogy Tibi tegnap bejelentette, több játékost is meghívott a felnőtt válogatott edzőtáborába a juniorok közül. Ezek a fiatalok óriási plusz löketet kapnak ezzel a lehetőséggel, s nem csak ők, hanem a náluk fiatalabbak is, hiszen azt látják, hogy reális esély van a nagy válogatott közelébe kerülni, ha jól teljesítenek. Ez rendkívül pozitív üzenet, azt mutatja, hogy érdemes jól és sokat dolgozni, még több munkára, nagyobb lelkesedésre ösztönözhet minden fiatalt.

- Hogy folytatjátok a korosztályos válogatottakkal a munkát?

- Október végén lesz az első "összejövetelünk". Két keret kezdi meg a felkészülést, az U17-es (ők voltak ősszel Máltán, a korosztályos EB-n) nekik jövőre vb-jük lesz és bejön az U18-as társaság, amelynek tagjai 95-ös születésűek, nekik jövőre EB-jük lesz.

- A kereteket mikor hirdeted ki?

- Most rakom össze a névsort. Nem egyszerű és sajnos technikai gondjaink is vannak, hiszen sok emberrel kell dolgozni, viszont az uszodai hely nagyon kevés. A szigeten csak egy medence van befedve, úgy néz ki, hogy több nem is lesz. Épp most derült ki, hogy 28-án még tudunk ott gyakorolni, de 29-én és 30-án már a Kőérbe kell mennünk délelőtt, mert nem tudunk máshol edzeni.

- Köszönöm az információkat, vasárnap találkozunk!


A juniorválogatott kerete a vasárnapi gálameccsen:

György Dávid, Kardos Gergely (kapusok)
Barta József, Csapó Miklós, Gyárfás Tamás, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Lőrincz Bálint, Német Toni, Sánta Dániel, Sedlmayer Tamás, Szabó Bendegúz, Telegdy András, Zalánki Gergő