FACEBOOK

Szolnok-Primorje Rijeka a BL-ben

Szolnok-Primorje Rijeka a BL-ben
hozzászólás, 2013.10.14.

Elkészítették az európai klubtornák következő szakaszának menetrendjét. A sorsoláson a Szolnok rosszul járt, a végső győzelemre is esélyes, világsztárokat (köztük a Varga testvéreket) felvonultató Primorje Rijekát kapta ellenfélül. Az Egernek is fekete nap lett ez a hétfő. A sorsolás eredménye és reagálások.

A BL harmadik selejtezőkörének párosítása:

Nagyvárad (román)-Sintez Kazany (orosz)
SZOLNOK-Primorje Rijeka (horvát)
Radniccki Kragujevác (szerb)-Vouliagmeni (görög)
Pro Recco (olasz)-Crvena Zvezda (szerb)


A továbbjutás két mérkőzésen dől el.

A játéknapok: október 26. és november 9.


A második BL-csoportselejtezők lezárultával kialakult a második számú kupasorozat teljes mezőnye, így a sorsolást is elvégezték.

KOVÁCS ISTVÁN a vlv-nek:

- Ez van, belőlük kell felkészülni, ahogy csak lehet. Nyilván jobb lett volna..., nem is tudom, mi lett volna jobb, talán a Red Star (a Crvena Zvezda - a szerk.). Megpróbálunk felkészülni és jól helytállni.

KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Rendeznünk kell a sorainkat, tanulni a hibáinkból, és ha ezeket kiküszöböljük, akkor lesz esélyünk még a Rijeka ellen is! Legalább találkozom Dumival és Danival:), már úgyis hiányoznak!

VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Ha a szezon előtt megkérdeztek volna, hogy szerintem ki nyeri a Bajnokok Ligáját, akkor vagy a Rijekát vagy a Reccót mondtam volna. Ha jól tudom, a nyáron még erősítettek is egy Radu nevű játékossal, úgyhogy a centerposzton meglévő problémájukat is rendezték. Úgy gondolom, ők az esélyesebbek, de éppen azért szép a vízilabda, mert az ilyen csapatokat is le lehet győzni. Azon leszünk, hogy összeszedjük magunkat és - szemben a nagyváradi selejtezőn látottakkal - olyan játékot nyújtsunk, ami méltó hozzánk. Valószínű, hogy a közeljövőben leülünk egy egymás közötti beszélgetésre, kibeszéljük a dolgokat és én ettől azt várom, hogy nagyot fogunk előrelépni abban, hogy igazi csapatként játsszunk.

DECKER ATTILA a vlv-nek:

- Természetesen nem örülök... Vasárnap tudtunk volna tenni azért, hogy ne a Rijekával kerüljünk össze, de végül is jó csapatokat úgyis meg kell vernünk ahhoz, hogy jó helyezést érjünk el, most majd le lehet mérni, hogy megérdemeljük-e a továbblépést ebben a nagy presztízsű sorozatban. Kiderül, hogy milyen szinten is állunk valójában. Az első meccsig rendbe kell raknunk a csapatot.

LÉVAI MÁRTON a vlv-nek:

- Nehéz ellenfelet kaptunk. Össze kell szednünk magunkat, szerintem már a héten elkezdünk készülni a Rijekából hogy a hétvégi bajnokin az alapjátékunkon túl azokat a bizonyos pluszokat is tudjuk gyakorolni. Én bizakodó vagyok, tudom hogy sokkal több van ebben a csapatban mint amit most Nagyváradon mutattunk.

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Örülök, hogy nem a Reccót kaptuk, de abban biztos vagyok, hogy a szolnokiak a nagyváradi "csetlést-botlást" követően eléggé dacosak ahhoz, hogy a legjobbjukat adják 26-án, szeretnének bizonyítani maguknak is, meg mindenkinek, akinek kell, ebben látom a meccs nehézségét. Egyébként nekünk a hétvégi selejtezőtorna volt az első komolyabb meccssorozatunk és azt gondolom, hogy elég jó a csapatunk, én bízom az erejében.

- Okoz némi feszültséget, hogy éppen magyar csapattal szemben kell továbbjutni a főtáblához?

- Inkább még örülök is, mert eggyel többször jöhetek haza, többször hallhatok magyar beszédet.

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- A Szolnok eddigi teljesítménye alapján nagyon nehéz lesz megmagyarázni a csapattársaimnak, hogy két kemény meccs vár rájuk. A Szolnok sokkal-sokkal jobb csapat annál, mint amit eddig mutatott. Mi meccsről meccsre jobbak vagyunk, viszont hozzá kell tennem, hogy ebben a szezonban még nem játszottunk olyan mérkőzést, mint ami a Bajnokok Ligájában most vár ránk.

- A főtábla előre elkészített csoportbeosztását hogy értékeled a mai sorsolás eredményének ismeretében?

- A véleményemet erről megtartom magamnak.


MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Éreztem hogy a két jobb csapatból lesz az egyik. Nem érdemeltük meg hogy a Nagyváradot kapjuk! Pikáns a dolog, hiszen a legutóbbi győztesről és az egyik legjobb csapatról van szó. Mi meg tavaly nem indultunk, ugye. Úgyhogy most legalább összemérhetjük az erőnket.

- A továbbjutás esélye?

- Van, de nagyon nehéz lesz. Ők a Kragujevác révén jól fel is tudnak majd készülni belőlünk, viszont mi sokkal jobbak vagyunk annál, mint amit itt hétvégén mutattunk!


Főtábla

A selejtezőkből ide eljutó négy csapathoz csatlakozik a nyolc "szuperkiemelt" (egyenként 30 ezer euróért kapták meg ezt a jogot és ez számukra a következő két évben is biztosított - további 30-30 ezer euró fejében, aminek kifizetésére kötelezettséget vállaltak):

- CN Atletic-Barceloneta (spanyol)
- Wasserfreunde Spandau 04 Berlin (német)
- Olympiakos Pireusz (görög)
- AN Brescia (olasz)
- Jug Dubrovnik (horvát)
- Partizan Belgrád (szerb)
- ZF-Eger
- Galatasaray (török)

A főtábla csapatait már előre két hatos csoportba osztották.

A csoport
- ZF-Eger
- CN Atletic-Barceloneta (spanyol)
- Jug Dubrovnik (horvát)
- Olympiakos Pireusz (görög)
- a Szolnok-Primorje Rijeka selejtező győztese
- a Pro Recco-Crvena Zvezda selejtező győztese

B csoport

- Galatasaray (török)
- Wasserfreunde Spandau 04 Berlin (német)
- AN Brescia (olasz)
- Partizan Belgrád (szerb)
- a Nagyvárad-Kazany selejtező győztese
- a Radnicski Kragujevác-Vouliagmeni selejtező győztese

Mindenki kétszer játszik minden csoportellenfelével, s a csoportok első három helyezettje jut be az új rendszerű végső döntőbe, a final six-be - kivéve az A csoportot, ahova az Eger került. Itt ugyanis a Barceloneta a rendező jogán eleve továbbjutó, tehát nem három, hanem csak két továbbjutó helyért harcol a többi öt csapat. Márpedig ide kerül mind a Pro Recco Crvena Zvezda, mind pedig a Szolnok-Primorje Rijeka győztese...

A főtábla-küzdelmek játéknapjai:

2013. november 20.,
2013. december 4.,
2013. december 18.,
2014. január 8.,
2014. január 29.,
2014. február 22.,
2014. március 15.,
2014. március 25.,
2014. április 9.,
2013. május 3.

FINAL SIX - a BL versenysorozat hatos döntője, 2014. május 29-31., Barcelona

A final six torna menetrendje előre meghatározott. A főtábla két csoportgyőztese közvetlenül az elődöntőbe jut, ellenfelük a csoportmásodik-csoportharmadik párharcok győztese lesz.


Eurokupa 2013-14 (magyar csapat nem indul)

A csoport


Valetta (máltai)
Dinamo Moszkva (orosz)
Tbiliszi (grúz)
Sete (francia)

B csoport

Szpartak Volgográd (orosz)
Montpellier (francia)
Posillipo (olasz)
Staaua Bukarest (román)

C csoport

Acquachiara (olasz)
Vojvodina (szerb)
Nice (francia)
Utrecht (holland)
Primorac Kotor (montenegrói)

D csoport

Marseille (francia)
Mladost Zágráb (horvát)
Sturm Csehov (orosz)
Jadran Herceg Novi (montenegrói)

A csoportok első két helyezettje jut tovább.