FACEBOOK

BL - következik a második selejtezőkör

BL - következik a második selejtezőkör
hozzászólás, 2013.10.10.

Péntektől vasárnapig rendezik meg a BL-selejtezők második körét Európa négy városában. A Szolnoki Dózsa Közgép most kapcsolódik be (Nagyváradon) a sorozatba, s olimpiai és világbajnok játékosaink révén további két csoportban is van magyar érdekeltség. A teljes program és nyilatkozatok.

A csoportok első két helyezettje jut tovább, s az sem mindegy, hogy első vagy második helyen, mert a következő szakaszban csoportelső csoportmásodikkal kerül össze. A mostani tornák harmadik helyezettjei az Eurokupában folytathatják, a negyedik kiesik, s elbúcsúzik a 2013-14-es európai kupaküzdelmektől.

Bajnokok Ligája, második selejtezőkör (időpontok helyi idő szerint)

C csoport, Sori (Olaszország)

Október 11., péntek
19.00 Radnicski Kragujevác (szerb)-Budva (montenegrói)
20.30 Pro Recco (olasz)-Mladost Zágráb (horvát)


Október 12., szombat
18.30 Budva-Mladost Zágráb
20.00 Pro Recco-Radnicski Kragujevác

Október 13., vasárnap
10.30 Pro Recco-Budva
12.00 Mladost Zágráb-Radnicski Kragujevác

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:


- Igazából számunkra a szombati meccs lesz a lényeg. Nyilván a pénteki rajtra, a Mladost elleni mérkőzésre is oda kell figyelni, mert azért vannak ott jó játékosok, de a csoport megnyeréséért egyértelműen a Kragujevácot kell legyőznünk. Mióta megtörtént a sorsolás, azon vagyunk, hogy innen elsőként jussunk tovább. Nem mintha csoportmásodikként lehetetlen lenne számunkra a következő kör, a főtáblára jutásért való küzdelem, de itthon játszunk, a feltételek adottak ahhoz, hogy megnyerjük a csoportot. A fő ellenfél játékosait jól ismerjük, de csapatként azért okozhatnak meglepetést. Az az igazság hogy kicsit hátrányban vagyunk abból a szempontból, hogy mindössze egy mérkőzést játszottunk, egy gyenge olasz csapat ellen, kicsit le vagyunk maradva a többiekhez képest az új szabályokhoz való alkalmazkodás terén ugyanúgy, mint a saját csapatunk építésében.

- Hogy van a derekad, sikerült meggyógyulni?

- Nem, egész héten külön edzettem, sőt, sajnos a vállam is megfájdult, de a tornán játszom és a Kragujevác elleni meccsig még két nap van, remélem addigra teljesen jól leszek.


D csoport, Nagyvárad (Románia)

Október 11., péntek
18.30 (magyar idő szerint 17.30!) Szolnok-Marseille (francia) - Digi Sport1 élő, vlv
19.30 Nagyvárad (román)-Duisburg (német)

Október 12., szombat
19.00 (magyar idő szerint 18.00!) Duisburg-Szolnok - Digi Sport2 18.35-től felvételről
20.30 Nagyvárad-Marseille

Október 13., vasárnap

10.30. Marseille-Duisburg
12.00 (magyar idő szerint 11!) Szolnok-Nagyvárad
- Digi Sport2 élő, vlv

KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Magammal kell kezdenem, mert a héten nem nagyon tudtam edzeni, megfáztam, hörgőgyulladást kaptam, úgyhogy kénytelen voltam antibiotikumot szedni. Már kifele jövök belőle, úgyhogy játszani fogok a hétvégi meccseken.

Ami a nagyváradi tornát illeti: úgy gondoljuk, hogy viszonylag könnyű csoportba kerültünk, lehetett volna sokkal nehezebb is. Mindenképpen szeretnénk elsőként továbbjutni a csoportból. A kezdő napon a Marseille elleni meccs keménynek ígérkezik, és még a vasárnapi találkozó lesz nehéz, a házigazdák ellen.

Remélem túljutottunk az Egerben elszenvedett "sokkon", hát az a találkozó enyhén szólva nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, igyekszünk most Nagyváradon bizonyítani, hogy csak egy kis "megcsúszás" történt...

- Mennyire várható el tőletek, hogy ne legyen egyetlen vereség se, hiszen az már a csoportelsőség elveszítését jelentené?

- Úgy gondolom, hogy ez reális elvárás. Figyelnünk kell, hogy ne okozzanak velünk szemben meglepetést, mert azért erre a franciák és a nagyváradiak is alkalmasak lehetnek, de remélem, hogy nem lesz probléma.

VÁMOS MÁRTON (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Kezdeném az Eger-meccsel, mert úgy gondolom, hogy a felett nem lehet csak úgy elsiklani. Sajnos valóban átgázoltak rajtunk - eléggé elkeseredett voltam a mérkőzés után. Meghatározó játékosainkról és magáról az egész csapatról is elmondható volt, hogy nem játszottunk a valódi tudásunkat megközelítő szinten. Fizikailag és szellemileg sem nyújtottunk elfogadható teljesítményt, úgyhogy meccs után tudtuk, hogy rendbe kell tennünk a dolgokat. Azóta nagyon pörgős edzéseink voltak, s remélem hogy összeszedi magát a csapat és természetesen én is, mert Egerben nagyon fásult voltam az első két negyedben.

- Mire számítasz, melyik lesz a legnehezebb ellenfél.

- Nem ismerem őket, talán a Nagyvárad kicsit erősebb lehet, mint a Marseille. Mindenképpen a csoportelsőség megszerzése a feladatunk. Sokkal erősebb a keretünk, mint az ellenfeleké, s ennek ki kell jönnie!


E csoport, Rijeka, (Horvátország)

Október 11., péntek

19.00 Primorje Rijeka (horvát)-Vouliagmeni (görög)
20.30 Hannover (német)-Acquachiara (olasz)


Október 12., szombat
19.30 Primorje Rijeka-Acquachiara
21.00 Vouliagmeni-Hannover


Október 13., szombat
09.00 Vouliagmeni- Acquachiara
10.30 Primorje Rijeka-Hanover


VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- A csapatunk jelenlegi állapotában ideálisnak tartom a három ellenfelünket. Noha egyik meccs sem lesz nagyon könnyű, mégis úgy gondolom, hogy mind a három ellenfelünket meg kell vernünk. Ennek oka az, hogy komoly terveink vannak idén a Bajnokok Ligájában, erősödtünk is tavalyhoz képest, ráadásul hazai medencében játszhatunk.

- Gondolom, a "hivatalos elvárás" a torna megnyerése...

- Egyértelműen elsőként szeretnénk továbbjutni a csoportból, már csak azért is, hogy a következő körben elkerüljük a szolnokiakat.

- Ezek szerint azt várod, hogy a nagyváradi tornát a Szolnok nyeri meg.

- Arra számítok. És persze a másik két csoportelső elkerülése is fontos...

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Nyilván magunkkal szembeni elvárás, hogy veretlenül zárjuk ezt a hétvégét, de egyébként szinte teljesen mindegy, mert kaphatunk úgy is nehéz ellenfelet, hogy megnyerjük a csoportunkat és második helyezettel párosítanak minket össze a következő körben.

- Az ellenfelek közül melyiket tartod a legnehezebbnek?

- Nyilván nem a Hannovert... Most érkeznek a csapatok és a torna pénteki, első napján még senki nem lesz teljesen kész, egy kicsit mindenki a közeggel ismerkedik majd, ezért a szombati ellenfelünkkel vívott meccset gondolom a legnehezebbnek. És mivel akkor az olaszokkal játszunk, így a válaszom: az Acquachiarát.

- Egészségileg rendben vagytok, nem sújtja járvány a csapatot?

- Jól vagyunk. A 30 perces bemelegítés-allergia kezd kiújulni nálunk.

- ?

- Így október-november táján, amikor már 4-5 óra felé sötétedik, az órákat is hamarosan átállítjuk és folyamatosan esik az eső, ilyenkor van egy kis "csömör-jelleg".


F csoport, Belgrád (Szerbia) -  a tornán bíráskodó négy játékvezető egyike Vogel Gábor

Október 11., péntek

17.00 Sintez Kazany (orosz)-Schuurman BZC (holland)
19.00 Crvena Zvezda (szerb)-Szpartak Volgográd (orosz)


Október 12., szombat
17.00 Crvena Zvezda-Schuurman
19.00 Szpartak Volgográd-Sintez Kazany


Október 13., vasárnap
10.00 Schuurman-Szpartak Volgográd
12.00 Crvena Zvezda-Sintez Kazany