FACEBOOK

OB1 - itt az első nagy, tévés rangadó

OB1 - itt az első nagy, tévés rangadó
hozzászólás, 2013.10.03.

Péntek este a tavalyi bajnoki döntő két részvevője csap össze az új bajnokság alapszakaszának első nagy rangadóján. Előzetesünk (Bedő Krisztián és Török Béla nyilatkozata) és a hétvégi forduló programja.

OB1 alapszakasz, 4. forduló

Október 4., péntek


19.00 Eger-Szolnok - Digi Sport1, vlv

A találkozó az eredeti kiírás szerint Szolnokon lett volna de a kért csapat pályaválasztói jogot cserélt, mert a szolnoki uszoda befedési munkálatai még tartanak).

BEDŐ Krisztián (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Elég hamar elérkezett ez a számunkra nagyon fontos mérkőzés. Ezután egy hónapig nem is lesz hasonló súlyú meccsünk, úgyhogy mondhatom, hogy már hetek óta erre a találkozóra készültünk. A múlt héten két napra elutaztunk Szerbiába, Újvidéken kétkapuztunk a Vojvodinával és már akkor sem az éppen esedékes, Szentes elleni bajnoki lebegett a szemünk előtt, hanem a péntek esti rangadó a Szolnokkal. Rendkívül fontos három pont megszerzésére készülünk és külön motivál minket, hogy az egyik idei célunkat, a kupadöntőbe jutást már nem tudjuk elérni, így hatványozottabban koncentrálunk a bajnoki szereplésre.

Szerintem az utóbbi mérkőzések alapján elmondható, hogy az új szabályok a "helyükre kerültek", stabillá vált a bíráskodás, úgyhogy ezzel valószínűleg nem lesz probléma. Számomra különösen fontos ez a meccs, hiszen új ember vagyok az Eger csapatában, s ez lesz életem első igazi nagy felsőházi bajnoki rangadója.

TÖRÖK BÉLA (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Megérte a hét első felét Reccóban tölteni, mert igazán jó csapattal, a világ vízilabdaelitjének oszlopos tagjával tudtunk gyakorolni. Szerintem hasznos volt, el is fáradtunk. Úgy gondolom, profitálni fogunk ebből a kiruccanásból, már csak azért is, mert az edzőmeccseken sikerült több olyan elemet begyakorolnunk, amiket Egerben is bevetünk majd és ha a Recco ellen sikerültek ezek, miért ne sikerülhetnének a magyar bajnokkal szemben?

Az a célunk, hogy a bajnokságban valamennyi mérkőzésünket megnyerjük és tudjuk, hogy ennek során a legnehezebb feladat az Eger elleni idegenbeli meccs lesz. Az Eger remek csapat, két nagyon jó centerrel, akiknek semlegesítése a mérkőzés kulcsát jelenti. Sokat számítrhat, hogy milyen bírói felfogásban vezetik a meccset a játékvezetők. Most Reccóban nem sok változást tapasztaltunk, lényeges szempont lehet péntek este a kiállítások száma. Mindenképpen azt gondolom, hogy nüanszok fognak dönteni két, nagyon jól felkészített csapat párharcában. Szerintem van reális esélyünk a három pont megszerzésére, de ha ez sikerül, az mindenképpen bravúrként lesz elkönyvelhető. Győzni akarunk. Nagyon.


Október 5., szombat

11.00 KSI-Vasas (Széchy T. uszoda)
16.00 Kaposvár-OSC
17.00 Szentes-FTC
18.00 Debrecen-Szeged
18.00 Honvéd-BVSC
19.30 Ybl-Pécs