FACEBOOK

Startolt a Jadranska Liga

Startolt a Jadranska Liga
hozzászólás, 2013.09.30.

Elsősorban az új szabályok gyakorlati alkalmazása miatt irányult nagy figyelem a Jadranska Liga hétvégi rajtjára. (A magyar szövetség képviselője videóra is vette a Primorje Rijeka-Primorac Kotor meccset.) Az első forduló nem hozott meglepetést.

Az adriai bajnokságban ezúttal is horvát, szlovén és montenegrói csapatok vesznek részt. Az őszi-tavaszi rendszerben, hagyományos kétszeres körmérkőzéses alapon lebonyolítandó torna egyúttal a horvát nemzeti bajnokság alapszakasza is.

Jadranska Liga, 1. forduló

Primorje Rijeka (horvát)-Primorac Kotor (montenegrói) 13:7 (4:3, 3:1, 2:0, 4:3)
Rijeka, v.: Tomics, Gavrilovics
Primorje Rijeka: Vicsan, Radu 2, Peros, Krapics, Varga Dénes 2, S. Sukno 2, Muslim 2, Petrovics, Varga Dániel 1, Obradovics 3, Setka, X. Garcia 1, Cubranics. Vezetőedző: Ivan Asics
Primorac Kotor: U. Brguljan, Kudaba, Lucics 1, Danilovics, M. Brguljan 1, Gyurovics 1, Nikolov, Tesanovics, Macics, Murisics 3, Vukasovics 1, Gopcsevics. Vezetőedző: Dimitrije Kijestronac
Gól - emberelőnyből: 4/9, ill. 3/12
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 0/1


VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Egész jól játszott a fiatalokból álló Primorac, sokáig iksz volt, 3:3 is talán, aztán nyilvánvalóvá vált, hogy elhúzunk és végül sikerült egy tisztességes különbséget generálni.

- Az új szabályok hogy debütáltak?

- Majdhogynem semmi nem változott. Néha eszükbe jut, hogy módosították a szabályokat, engem például kiállítottak egyszer azért, mert állítólag nem hagytam ellőni a szabaddobást, pedig elléptem és a lövő esett rám. De egyébként nagyjából minden a régi.

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Bár jól kezdtünk, de a Kotor mindig a nyakunkon volt és nem is tudtunk a meccs során jelentős különbséget kialakítani, bár a győztelem nem forgott veszélyben.

- Az új szabályok?

- Az egyetlen különbségnek továbbra is az időkérés rendszerének átalakítását tartom, semmilyen más változást nem látok a szabályok alkalmazásában az előző évekhez képest. Illetve még egy dolog: kipontozódott játékosként éltem meg azt, hogy egy ideig állt a játék, hogy a sapkalevétel után a kispadról távozzak előbb a rajtkőre, majd onnan pár perccel később a lelátóra. Szóval azért vannak itt komoly változások...


Branik (szlovén)-Mornar (horvát) 6:17 (2:5, 1:2, 1:4, 2:6)

Jadran Herceg Novi (montenegrói)-Jadran Split (CRO) 19:9 (7:1, 4:2, 3:2, 5:4)

Jug Dubrovnik (horvát)-Sibenik (horvát) 23:4 (6:0, 4:1, 6:2, 7:1)

Október 2-án játszották:

POSK (horvát)-Budva (montenegrói) 10:8 (2:2, 2:2, 3:2, 3:2)
Mladost Zágráb (horvát)-Medvescsak (horvát)
12:8 (5:3, 3:2, 2:1, 2:2)