FACEBOOK

BL-sorsolás - jó csoportban a Szolnok

BL-sorsolás - jó csoportban a Szolnok
hozzászólás, 2013.09.29.

Minden szempontból kedvező csoportbeosztást kapott a BL küzdelemsorozatába a második selejtezőkörben bekapcsolódó Szolnoki Dózsa Közgép.


AZ ELSŐ SELEJTEZŐKÖR EREDMÉNYEI

Bajnokok Ligája, második selejtezőkör, október 11-13.


Recco (Olaszország)

Pro Recco (olasz)
Radnicski Kragujevác (szerb)
Mladost Zágráb (horvát)
Budva (montenegrói)

Nagyvárad (Románia)

Szolnoki Dózsa Közgép
Duisburg (német)
Nagyvárad (román)
Marseille (francia)

Rijeka (Horvátország)

Primorje Rijeka (horvát)
Vouliagmeni (görög)
Acquachiara (olasz)
Waspo 1898 Hannover (német)

Belgrád (Szerbia)

Crvena Zvezda (szerb)
Sintez Kazany (orosz)
Szpartak Volgográd (orosz)
Schumann BZC Borculo (holland)



A csoportokból az első két helyezett jut tovább. A folytatásban csoportelső csoportmásodikkal kerül majd párba. A második selejtezőkörből kieső csoportharmadikok az Eurokupában folytathatják.


KOVÁCS ISTVÁN (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Jónak ítéljük a sorsolást, de még egyik ellenfelünket se láttuk játszani, most jön majd az az időszak, amikor igyekszünk minél több információt összegyűjteni róluk. A Nagyvárad a kragijeváci csoportban volt, őket meg tudjuk nézni, próbálunk a Marseille-ről is felvételeket szerezni, ők az Acquachiarával voltak egy csoportban. Most megyünk Reccóba közös edzésekre, ha ott nem sikerül, akkor más úton próbálkozunk videót szerezni. Senkit nem szabad lenézni, de nyilvánvalóan az a célunk, hogy elsőként jussunk tovább a csoportból, ehhez fel kell készülnünk minden ellenfelünkből. Elégedettek vagyunk amiatt is, hogy a legközelebbi helyszínre kell utaznunk, Szolnokról mindössze 150 kilométeres buszozás vár ránk a csoportselejtező helyszínéig.

MADARAS NORBERT  (Pro Recco) a vlv-nek:

- A Kragujevác és a Recco egyértelműen jobb csapat a másik kettőnél! Viszont, ha jól tudom, nem mindegy hogy ki lesz az első. Ezért nyilván az első hely megszerzése a cél, mert a többi csoportból egyértelműen kiemelkedik egy-egy csapat, a másodikok határozottan gyengébbek. Így a csoport megnyerésével utána jóval könnyebb dolgunk lenne az oda-visszavágós meccseken.

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Épp tegnap beszéltük a csapattársaimmal, hogy mi volna a jobb, elsőre kapni nehéz csapatot vagy a következő fordulóban, de hát most már eldőlt, hogy könnyebb csoportba kerültünk elsőre, legalábbis én merem állítani, hogy innen elsőként tovább tudunk jutni.

VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- A csoportellenfeleinkről nincs sok információm, az Acquachiara legjobb játékosait ismerem leginkább. A várható erőviszonyokat figyelembe véve meg kellene nyernünk a csoportot, ehhez segítséget jelenthet, hogy Rijekában játszunk. Megnézve a beosztást, a későbbiekben a szerencsének is szerepe lesz, mert nem mindegy, hogy egy továbbjutó melyik csoportból kap ellenfelet. Feltételezem, hogy senki sem szeretne párt kapni abból a csoportból, ahol a két továbbjutó nyilván a Pro Recco és a Radnicski Kragujevác lesz. De most egyelőre azzal foglalkozunk, hogy a két hét múlva esedékes tornán háromból három meccset megnyerjünk.


A folytatás programja:

3. selejtezőkör - játéknapok: október 26. és november 9.

A második körből továbbjutott csapatok páronként, egyenes kieséses rendszerben küzdenek meg a továbbjutásért.

A párok elnevezése: A, B, C, D.

Főtábla

A selejtezőkből ide eljutó négy csapathoz csatlakozik a nyolc "szuperkiemelt" (egyenként 30 ezer euróért kapták meg ezt a jogot és ez számukra a következő két évben is biztosított - további 30-30 ezer euró fejében, aminek kifizetésére kötelezettséget vállaltak):

- CN Atletic-Barceloneta (spanyol)
- Wasserfreunde Spandau 04 Berlin (német)
- Olympiakos Pireusz (görög)
- AN Brescia (olasz)
- Jug Dubrovnik (horvát)
- Partizan Belgrád (szerb)
- ZF-Eger
- Galatasaray (török)

A főtábla csapatait már korábban két hatos csoportba osztották - sorsolás útján.

A csoport

- ZF-Eger
- CN Atletic-Barceloneta (spanyol)
- Jug Dubrovnik (horvát)
- Olympiakos Pireusz (görög)
- a 3. selejtezőkör B jelű párosításának győztese győztese
- a 3. selejtezőkör D jelű párosításának győztese győztese

B csoport

- Galatasaray (török)
- Wasserfreunde Spandau 04 Berlin (német)
- AN Brescia (olasz)
- Partizan Belgrád (szerb)
- a 3. selejtezőkör A jelű párosításának győztese győztese
- a 3. selejtezőkör C jelű párosításának győztese győztese

Mindenki kétszer játszik minden csoportellenfelével, s a csoportok első három helyezettje jut be az új rendszerű végső döntőbe, a final six-be - kivéve az A csoportot, ahova az Eger került. Itt ugyanis a Barceloneta a rendező jogán eleve továbbjutó, tehát nem három, hanem csak két továbbjutó helyért harcol a többi öt csapat. (Ne feledjük, hogy a harmadik selejtezőkörből két olyan klub érkezik még ide, mint például a Pro Recco, a Primorje Rijeka, a címvédő Crvena Zvezda vagy a Radnicski Kragujevác...)

A főtábla-küzdelmek játéknapjai:

2013. november 20.,
2013. december 4.,
2013. december 18.,
2014. január 8.,
2014. január 29.,
2014. február 22.,
2014. március 15.,
2014. március 25.,
2014. április 9.,
2013. május 3.

FINAL SIX - a BL versenysorozat hatos döntője, 2014. május 29-31., Barcelona

A final six torna menetrendje előre meghatározott. A főtábla két csoportgyőztese közvetlenül az elődöntőbe jut, ellenfelük a csoportmásodik-csoportharmadik párharcok győztese lesz.