FACEBOOK

Big (Nagy) Bus Budapesten

Big (Nagy) Bus Budapesten
hozzászólás, 2013.09.26.

Autóbuszokat neveznek el a Barcelonában világbajnoki címet szerzett magyar férfi vízilabda-válogatott tagjairól. Az elsőt ünnepélyes külsőségek között "avatták fel" a brit nagykövet és a fél magyar csapat jelenlétében.

Nagy Britannia budapesti nagykövetségén sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a brit tulajdonú Big Bus Tours cég a világbajnok magyar vízilabdázókról nevezi el emeletes városnéző buszait. Ezzel egyrészt kifejezik elkötelezettségüket a Magyarországon nemzeti sportként tisztelt sportág iránt, másfelől hozzájárulnak a vízilabda és a sportolók népszerűsítéséhez.

Bóna Ákos üzletfejlesztési igazgató jelentette be, hogy cége úgy határozott: jól ismert városnéző buszaik mindegyikét a vb-aranyérmes magyar csapat egy-egy tagjáról nevezi el, és a látogatók rövid ismertetőt is hallhatnak majd a buszon ülve az adott játékosról.    

Jonathan Knott, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete arról beszélt, hogy személy szerint is büszkén támogatja a kezdeményezést, a magyar-brit együttműködést és a kiválóság, a kitűnő teljesítmény példáinak nevezte a világbajnok vízilabdázókat.

A nemzeti együttest szövetségi kapitányként ez év eleje óta irányító, s friss szakvezetőként a válogatottal máris világelsővé avanzsált háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor azt mondta, hogy egy vízilabdacsapatot mindig nehéz ismertté tenni, 13 játékost reklámozni. "Ezért is örülök ennek az új lehetőségnek, a játékosok által kicsit a magyar vízilabdát is jobban megismerhetik" - jelentette ki a kapitány.

A nagykövetség előtt ünnepélyesen is felavatták az első "pólósbuszt": a városnéző járművek közül az elsőre a barcelonai vb legjobb kapusának megválasztott Nagy Viktor neve került fel.


A cégnek Budapesten jelenleg 11 busza van, így a vb-győztes testvérpárok egyelőre "közös buszt kapnak" de a flotta folyamatosan bővül, így Benedek Tibor kifejezte reményét, hogy előbb-utóbb a stábragok neve is felkerül egy-egy piros jármű oldalára.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK


Bóna Ákos a sajtótájékoztatón


Benedek Tibor a sajtótájékoztatón


Tájékoztatás a buszon utazóknak




Szivós Márton: "Azt hittem, az lesz odaírva: Ma nem!"