FACEBOOK

Világliga 2013-14 - nehéz csoportban

Világliga 2013-14 - nehéz csoportban
hozzászólás, 2013.09.26.

Az olimpiai bajnok Horvátországgal és az utóbbi időben kicsit mumusunkká vált, de Barcelonában simán legyőzött görög válogatottal kerültünk össze a csütörtöki sorsoláson a Világliga 2013-14-es kiírásának csoportkörében.

Világliga 2013-14

Európai csoportselejtezők:


A csoport

Szerbia, Oroszország, Románia

B csoport

Horvátország, Magyarország, Görögország

C csoport

Montenegró, Németország, Olaszország, Szlovákia


A csoportokban oda-vissza játszik mindenki mindenkivel. A hagyományoknak megfelelően minden csoportból csak az első helyezett jut a Világliga Szuperdöntőjébe, amely 2014. június 17. és 22. között lesz az Egyesült Arab Emírségekben, Dubajban.

A magyar válogatott menetrendje:

2013. november 12., kedd
Magyarország–Görögország

2014. január 14., kedd
Horvátország–Magyarország

2014. február 11., kedd
Görögország–Magyarország

2014. április 15., kedd
Magyarország–Horvátország

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Nagyon kemény csoportba kerültünk. Ugyanolyan nehéz lesz innen a továbbjutás, mint tavaly, amikor a világbajnok olaszokkal küzdöttünk - vagy még nehezebb. Annak sem örülök, hogy csak négy meccset játszhatunk a csoportkörben, jobb lett volna négyes csoportba kerülni, hogy több tétmérkőzésen fejlődhessünk. Amennyiben nem sikerülne a továbbjutást jelentő első helyen végezni, akkor kicsit átalakul a nyári program és gondoskodni kell majd olyan tornán való részvételről, amelynek nehézsége felér a Világliga szuperdöntőjéével.

VARGA DÉNES a vlv-nek:


- Bizonyára mindkét ellenfelünk szeretne visszaülni arra a lóra, amelyik ledobta őket, nekünk ezért nehéz dolgunk lesz. Erre számítok.

DECKER ÁDÁM a vlv-nek:

- Reméljük, hogy a felkészülési tornáink nagy mumusát, a görögöket le tudjuk győzni ebben a csoportban.

- Az kevés...

- A horvátokat már legyőzte ez a csapat...

NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Én továbbra is azt mondom, hogy nekünk ilyen ellenfelekkel kell minél többet játszanunk. Nagy kihívás lesz, két jó csapat. Gyenge ellenfelekkel szemben továbbjutni - abban nem lenne semmi különleges, így viszont kemény lesz a feladat, építő jellegű a velük folytatott küzdelem és nagyon értékes az esetleges továbbjutás. De ha az nem sikerül,. akkor is sokat fogunk tudni fejlődni ezeken a meccseken. Én örülök, hogy erős csapatokat kaptunk.

SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Nehéz csoportba kerültünk, de nem lehet más célunk, mint a továbbjutás. Ezt nem lesz könnyű elérni, két komoly ellenfelünk van, de talán a többiek nevében is mondhatom: mindenképpen szeretnénk "dubajozni"...

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Négy meccs és mind nehéz, sőt nagyon nehéz. De ez nem baj, rosszat nem fog tenni! :)